Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Utvisningene kostet dyrt da Frisk Asker tapte for Vålerenga

TØFT: Det gikk hardt for seg i Askerhallen lørdag. Denne nevekampen endte uavgjort - men Vålerenga vant selve hockeykampen. Dermed er det 1-1 i semifinaleserien.

Frisk Asker fortsetter å tape hjemme etter seire borte i sluttspillet. Lørdag kostet utvisninger dyrt da Vålerenga ble for sterke i Askerhallen.

FRISK ASKER - VÅLERENGA 2-4 (1-1 i kamper)

Tre av fire av lørdagens baklengs for Frisk Asker kom nemlig i undertall - og det fjerde kom 13 sekunder etter at Frisk var fulltallige.

– Vi gjør ikke en veldig god kamp, men vi gir oss muligheten til å vinne når vi reduserer til 2-3. Men gjennom hele kampen tar vi noen veldig, veldig dumme utvisninger. Det må vi luke bort. Vålerenga er gode i power play. Vi må luke bort de utvisningene, da hadde vi hatt større mulighet i dag. Vi har mer å gå på, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland etter 2-4-tapet mot Vålerenga lørdag kveld.

Vålerenga snudde nemlig kampen etter at Frisk tok ledelsen 1-0 midtveis i andre periode. Og da Frisk reduserte til 2-3 og øynet et håp om utligning, fikk laget en utvisning - og Vålerenga økte til 2-4.

– Er det nøkkelen, rett og slett? Å unngå de dumme utvisningene?

– Helt klart. I en sånn serie som dette her blir over- og undertall veldig viktig. Vi scorer ett i overtall i dag, de scorer tre. Så vi må luke bort utvisningene. Det er greit å ta en utvisning hvis den er nødvendig, men de dumme og unødvendige utvisningene må vi luke bort, sier Aasland.

LES OGSÅ: Frisk vant etter 70 minutters-kamp: – Helt sykt deilig

– Må vinne hjemme

Dagens kamp var den niende strake sluttspillkampen Frisk er involvert i som ender med borteseier. Aasland forteller at laget har samme tanker og ideer hjemme og borte.

– Jeg begynner å bli drittlei av denne trenden, selv om man selvfølgelig håper vi fortsetter å vinne borte, sier han.

– Hvis vi har tenkt til å gå videre her så må vi snu trenden – vi må vinne hjemme. Det er ekstremt med ni borteseire, det er voldsomme tall. Men vi må snu det, og begynne å vinne hjemmekamper, fortsetter han.

LES OGSÅ: Suksesstreneren til Frisk Asker på assistentlønn

Svak første periode

Det var altså målløst etter første periode lørdag - men det var mye takket være Frisks sisteskanse Nicklas Dahlberg. Vålerenga vant skuddstatistikken i første periode 14-3, men Dahlberg stoppet alle skuddene.

– Vi starter for tregt, og kommer litt etter hvert. Vi må kanskje være mer på ved starten, og ikke la dem kjøre på, sier Frisk Askers Viktor Granholm.

– Vi holder nullen i første periode, men det er fordi vi har Dahlberg bak der, som er ekstrem for tiden. Det er veldig avgjørende at han er på. Og det har han jo vært nå, de siste 20 matchene, smiler Granholm lett.

LES OGSÅ: Heltens mål fra første semifinale var en spesiell scoring. I dag vil han vinne hjemme også

Tok ledelsen

Ni minutter ut i andre periode tok dog Frisk ledelsen. Hampus Gustafsson plukket opp en klarering, og dro til fra midt i Vålerengas sone. Vålerenga-keeper Søberg var på pucken, men den skle så vidt over målstreken. Askerhallen eksploderte i jubel - Frisk ledet 1-0.

Men Vålerenga kom altså tilbake. Morten Ask utlignet etter at Frisk nettopp hadde blitt fulltallige etter en Gustafsson-utvisning. Da McMonagle ble utvist seks minutter senere scoret Oskar Ekelund 1-2 - og da Christian Kåsastul måtte i utvisningsboksen satte Martin Røymark Vålerengas tredje.

Selv om Frisk var langt bedre i andre periode enn i den første, var det altså i andre periode Vålerenga skaffet en tomålsledelse.

Reduserte

Askerhallen øynet et håp da Victor Björkung fikk en pasning fra Hampus Gustafsson, og hamret inn 2-3 fra midt inne i Vålerengas sone - men, på tross av knallhard kjemping og tøffe dueller, uteble de virkelig store Frisk-sjansene etter reduseringen.

I stedet var det Vålerenga som økte til 2-4 - tre sekunder før Nicolay Andresen kunne komme inn igjen på isen etter en utvisning.

Frisk Asker tok ut keeper Dahlberg i et desperat forsøk på å score - uten hell.

Vålerenga vant kampen - og vi er like langt i semifinaleserien.

KAMPFAKTA  

Les flere artikler