Skip to main content

Tremålsseier for Frisk

Frisk Asker leder 2–0 borte mot Manglerud Star. Her jubler laget etter en av Mats Frøshaugs to scoringer.

Frisk Asker leder 2–0 borte mot Manglerud Star. Her jubler laget etter en av Mats Frøshaugs to scoringer.

Foto: EVA GROVEN

26 dager etter forrige kamp var Frisk Asker tilbake med en storseier torsdag.

MANGLERUD STAR – FRISK ASKER 1–4

Grunnet juleferie og koronasmitte har ikke Frisk Asker spilt kamp siden 5-1-tapet for Stavanger 11. desember. Men torsdag ble det endelig kamp, da Frisk reiste til Oslo for bortekamp mot Manglerud Star.

Og askerbøringene var påskrudd fra start torsdag. Til slutt vant Frisk 4-1, men seieren kunne vært enda større.

Frøshaug-dobbel

Frisk Asker scoret allerede etter fem minutter torsdag, men hadde faktisk to treff i metallet før det – begge ganger ved Eskil Wold. Først i undertall, etter at Jacob Lagace vant pucken høyt i banen, og så på ny, med et godt skudd, like etter at det var spilt tre og et halvt minutt.

Men til slutt satt den altså – fra Mats Frøshaug. Sondre Bolling Vaaler vant pucken i Frisks sone, og spilte den til Mikkel Seiergren Christiansen. Med en dragning kom han seg fri til venstre for MS-buret, og pucken ble slått inn foran mål. På motsatt kant ventet Mats Frøshaug, som på fint vis satte pucken i krysset.

De to sistnevnte kombinerte på ny for nok en scoring åtte minutter før første pause – Christiansen spilte fri Frøshaug, fra høyre denne gang, og Frisk Askers nummer 21 satte pucken i nettet. Dette etter at Esbjørn Fogstad Vold brøt et Manglerud-angrep, og lempet pucken frem til Christiansen.

Viktor Granholm hadde to gode muligheter til å øke ledelsen ytterligere for Frisk Asker, men lagene gikk til første pause på stillingen 0–2.

Økte

Den andre perioden var snaut seks minutter gammel da Viktor Granholm fyrte løs fra midt inne i Mangleruds sone. Det var tett trafikk foran MS-keeper Lars Haugen, som først virket å ha kontroll på pucken – men så måtte se den skli over streken. 3–0 til Frisk Asker.

Kampen ble noe mer rotete mot slutten av perioden, men Henrik Fayen-Vestavik vartet opp med to strålende redninger, og sørget for at Frisk Asker holdt nullen også da 40 minutter var passert.

Nullen sprakk

Det så lenge ut til at tredje periode største beholdning skulle bli misbrukte Frisk-muligheter, men omtrent fem minutter før slutt skulle Frisk få pucken i mål. Esbjørn Fogstad Vold plukket opp pucken etter en duell foran mål, vendte om, og banket den i krysset.

Rett etter sprakk nullen for Frisk. Pucken fikk en retningsforandring etter et skudd, og havnet hos Robin Olsen-Syversen, som satte Mangleruds første scoring for kvelden.

Men det gjorde ingen ting med tanke på hvor poengene havnet. Frisk Asker vant 4–1.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.