Skip to main content

Toppscoreren kan være tapt for Frisk Asker

Viktor Granholm (til venstre), kan være på vei ut dørene på Varner Arena. Max Krogdahl (tidligere Frisk-spiller) spiller allerede i Sverige. Her prøver de klær fra en av landslagets sponsorer.

Viktor Granholm (til venstre), kan være på vei ut dørene på Varner Arena. Max Krogdahl (tidligere Frisk-spiller) spiller allerede i Sverige. Her prøver de klær fra en av landslagets sponsorer.

Foto: Joakim S. Enger

Ingen scoret flere mål i eliteserien enn Viktor Granholm (24) sist sesong. Nå kan Frisk-spilleren forsvinne til utlandet.

Viktor Granholm. Bare navnet vil få det til å gå kaldt nedover ryggen til de fleste ishockeykeeperne i eliteserien sist sesong. Ingen spillere scoret flere ganger i grunnserien enn 24-åringen fra Bærum. Hele 33 ganger var han sist på pucken. Hans Kristian Jakobsson fra Sparta var nærmest, med 27 scoringer.

– Det har vært en fin sesong for meg personlig, og det er selvfølgelig bra å ha på CV-en. Sånn sett har jeg gjort et bra forarbeid for min egen utvikling, sier 24-åringen som opprinnelig er fra Jar i Bærum.

Men selv om Granholm har over ett år igjen av kontrakten med Frisk Asker, er det mye som tyder på at han er på vei bort fra Asker og den nye og flotte ishallen Varner Arena. 

– Vi får se hva som skjer i sommer. Det hadde vært kult å forsøke seg som ishockeyspiller i utlandet, sier Granholm til Budstikka.

Landskamper

Fredag og lørdag er han med på landslagets kamper mot Danmark i Varner Arena.

– Det kan være at jeg får muligheten til en kontrakt i utlandet. Jeg har en klausul i kontrakten med Frisk som gjør at jeg har muligheten til å forlate klubben hvis det skulle komme et tilbud som jeg ønsker å benytte meg av, sier Granholm.

Viktor Granholm kommer gjerne tilbake til Asker etter et eventuelt utenlandsopphold.

Viktor Granholm kommer gjerne tilbake til Asker etter et eventuelt utenlandsopphold. 

Foto: Joakim S. Enger

Han sier at han ikke ønsker å spekulere i hvilke klubber det er snakk om, men at agenten hans, Patrick Gandolfi Hellman, jobber med å finne løsninger.

Anser som tapt for Frisk

I Varner Arena i Asker har man allerede langt på vei innsett at storscoreren ikke kommer til å spille for laget neste år.

– Vi har vel egentlig vært klar over det i en periode nå. At Viktor Granholm ikke blir med oss neste år, sier Vidar Wold. Han ble nylig ansatt som den første heltidsansatte sportssjefen i Frisk Asker.

– Vi holder på med å sette stallen og bygge laget for neste år. Da jobber vi med at Viktor ikke er med, innrømmer Vidar Wold.

Han legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt med spilleren videre. Men klubben er opptatt av å ikke stikke kjepper i hjulene for unge spillere som vil videre i karrieren.

– Det gjelder i hvert fall unge spillere som har tråkket ned dørstokken her siden de var unge juniorer. Får de en slik mulighet, skal vi ikke stoppe dem. 

– Men skulle han velge å bli her i Frisk Asker er selvfølgelig det en kjempeoverraskelse og en god nyhet for oss, sier Vidar Wold.

Ingen overgangssum

Vidar Wold sier at de ikke kommer til å få noen overgangssum for spilleren, selv om han har kontrakt med klubben. 

– Det kan være i noen tilfeller, men som sagt så ønsker ikke vi å sette en stopper for unge spillere i den fasen, sier Wold.

Han tror Granholm kan hevde seg i toppligaen i for eksempel Østerrike og Tyskland.

– Han har også de offensive ferdighetene som skal til for en karriere i SHL (Sverige). Men da trenger han også sterkere defensive ferdigheter. Der har han fortsatt litt å gå på, sier Wold.

Blir bedre

Viktor Granholm sier at han mer enn gjerne kommer tilbake til Asker etter et opphold i utlandet.

– Først skal alt klaffe for at et utenlandsopphold skal bli til. Det er fortsatt litt igjen. Men målet mitt er alltid å bli bedre og å utnytte potensialet mitt. Da må jeg kanskje ut for å finne det, sier Viktor Granholm.

Norge spiller mot Danmark fredag og lørdag i Varner Arena.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.