Frisk Asker har aldri slått Vålerenga i sluttspillet. Det var fakta før årets sluttspill, og det er fakta etter at de mandag kveld nok en gang røk for dem.

Etter en sterk sesong hvor Frisk tok bronse i serien og slo Vålerenga i fire av fem kamper, hadde Frisk Asker troen på at dette var året hvor de igjen skulle ta seg langt i sluttspillet.

Asker-laget valgte Vålerenga som kvartfinalemotstander, og etter de tre første kampene ledet de 2-1 og alt så ut til å kunne gå veien. Men med mandagens tap endte årets sluttspill på Jordal Amfi etter at Vålerenga vant 4-2.

Trener Sune Bergman holder fast ved at de valgte rett lag.

– Var det feil å velge Vålerenga?

– Nei, det synes jeg absolutt ikke. Feilen er at vi ikke har kommet opp på vanlig standard, kanskje med unntak av i dag. Vi har vært dårligere i sluttspillet enn vi var i serien, svarer Bergman.

LES OGSÅ: Sesongen er over for Frisk Asker

– Lett å være etterpåklok

Frisk Asker-kaptein Petter Kristiansen var en svært skuffet mann etter at Frisk Asker hadde kjempet seg tilbake i kampen og utlignet i sluttminuttene i tredje periode, bare for å se Vålerenga score halvannet minutt ut i forlengningen.

– Det finnes ikke noen verre følelse enn det. Det er ekstremt surt. Vi ahdde virkelig troen på at vi kunne få til en ny kamp på

onsdag. Denne sitter i, sier han.

Kristiansen har vært med på å bli slått ut av sluttspillet av Vålerenga før også, men er enig med Bergman i at det ikke var feil å velge dem også i år.

– Det er lett å si nå, men slik det var før sluttspillet, så hadde vi slått dem i fire av fem kamper. Det sto mellom dem og Storhamar. Vi syntes det var best å ta Vålerenga, selv om vi viste at vi ikke var noen favoritter, sier han.

– Det er lett å være etterpåklok, men man vet aldri hvordan det hadde gått om vi valgte Storhamar, legger han til.

Storhamar ble mandag klare for semifinalen, etter at de slo ut Sparta Sarpsborg.

LES OGSÅ: Her er marerittallene som jobber mot Frisk Asker i sluttspillet

Valget ga Vålerenga blod på tann

Vålerengas Asker-gutt, Erik Follestad Johansen, forstår hvorfor Frisk valgte dem i kvartfinalen, men forteller at det motiverte dem til å vise Frisk at de var bedre på tross av hvordan det gikk i serien.

– Vi ble vel ikke overrasket da de valgte oss, men vi fikk litt blod på tann. Når de har slått oss fire av fem ganger i serien er det et naturlig valg, men det holdt ikke for Asker, sier han.

Follestad Johansen sier at det smakte ekstra godt for ham selv å ta Frisk-skalpen igjen.

– Jeg fikk mye meldinger fra tribunen og ellers også om at i år var det Askers tur. Det var deilig at det ikke var det, sier Vålerenga-spilleren.

LES OGSÅ: Nær konkurs i 2011 – nå har Frisk Asker gått en halv million i overskudd

– Trodde vi hadde et bedre lag

Frisk Askers hjemvendte veteran, Anders Bastiansen, legger ikke skjul på at Vålerenga var et bedre lag i kvartfinalen.

– Vi trodde vi hadde et bedre lag og at vi skulle kunne klare det, men det gjorde vi ikke og nå er vi her, sier han.

Bastiansen mener, som sin trener og kapteinen, at det var riktig av dem å velge Vålerenga.

– Vi står hundre prosent for det. Vi mente vi hadde best sjanse mot dem, men med fasit i hånd nå så lykkes vi ikke, sier han.