Frisk vant over Lørenskog: - Vi har blitt mer effektive

Foto:

Frisk Asker vant over Lørenskog i et tett og meget tøft oppgjør.

DEL

Lørenskog - Frisk (1-4)

Seieren var Asker-lagets andre over Lørenskog på én måned. Før det må vi helt tilbake to år for å finne forrige seier over laget på andre siden av byen.

- Vi har slitt mot dem tidligere, så det er deilig å få bevist for oss selv at vi kan vinne over dem, sier Frisk-trener Sune Bergman.

Kampen ble en til tider forrykende affære med store sjanser begge veier, men også et solid press av hjemmelaget, som vant skuddstatistikken med 37-25.

- Det var litt sluttspill-takter over kampen. Det ble veldig tett og jevnt, men det er bra øving for oss det, fortsetter Bergman.

- Det er en kamp som kunne gått begge veier. Jeg synes kanskje vi avgjør det når vi får to mål i powerplay, så vi var kanskje litt mer effektive enn Lørenskog i powerplay. Hadde de vært mer effektive, så kanskje de hadde vunnet kampen, sier Anders Bastiansen, som også er bestemt på at Frisk-keeper Niclas Dahlberg også skal ha sin del av æren.

- Han er fantastisk god og gjør noen nøkkelredninger for oss. Men det har han gjort i hele år, så det har vi vært klar over. Det som er nytt nå er at vi har blitt mer effektive til å gjøre mål når vi får mulighetene til det, fortsetter Bastiansen.

- En sammensveiset gjeng

Frisk-keeper Niclas Dahlberg sørget for flere klasseredninger i en fase av kampen hvor det bikket begge veier. Og i angrep sto blant annet formspilleren Vinny Saponari frem. Sune Bergman vil imidlertid ikke trekke frem enkeltspillere denne gangen. 

- Vi er et lag. Vi har kanskje ikke de stjernene som Lørenskog har, men det er en veldig sammensveiset gjeng som jobber for hverandre. Det er derfor vi vinner en slik kamp, avslutter Frisk-treneren.

Lørenskog-press

Kampen mellom Lørenskog og Frisk i Lørenskog Ishall åpnet forrykende. Begge lag virket meget tente, noe som førte til at kampen bølget frem og tilbake i åpningsminuttene. Etter drøye tre minutters spill kom gjestene fra Asker til kampens første store målsjanse. Christian Kåsastul serverte Petter Kristiansen pucken på nydelig vis, men Frisk-kapteinen fikk ikke skikkelig sving på kølla alene med Lørenskog-keeperen. 

Lørenskog overtok etter hvert mer og mer av initiativet i kampen, og kom til flere store målsjanser. Men en god Niclas Dahlberg i Frisk-målet sørget for at ingen pucker slapp inn. Frisk-keeperen vartet opp med flere klasseredninger, og Frisk kunne dermed gå til pause uten baklengs. Hjemmelaget vinner skuddstatistikken med 10-6.

LES OGSÅ: Frisk må hente inn tre poeng

Frisk-dobbel

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget å presse på. Frisk yppet seg ved et par anledninger, men det var Lørenskog som var farligst i angrep og kom til flere store målsjanser. Men Dahlberg i Frisk-målet fortsatte storspillet og holdt buret rent. I det 32. minutt får gjestene fra Asker muligheten til å teste ut overtallsspillet etter en Lørenskog-utvisning. Formspilleren Vinny Saponari nektet å la den sjansen gå fra seg, og sørget for ledelse til Frisk etter først å ha blitt stoppet av Lørenskog-keeperen på første forsøk.

Scoringen sørget for at temperaturen i topplokket til spillerne steg, noe som resulterte i to slåsskamper og to utvisninger til hjemmelaget. Med tre mot fem på isen ble det rått parti, og etter et stort Frisk-press, satt pucken i nettet etter et skudd fra Jonas Berglund. Flere scoringer ble det ikke i perioden. Skuddstatistikken vant imidlertid hjemmelaget med 22-17.

Redusering

Hjemmelaget var på hugget etter den siste pausen, og allerede etter drøye ett minutt får de uttelling. Lørenskog fortsatte å dominere skuddstatistikken, men gjestene fra Asker var heller ikke ufarlige og kom til flere store sjanser. Frisk var nære på å øke ledelsen, både da Lørenskog-keeperen glapp pucken etter et skudd, og da Ryan Hayes kom alene mot mål. Dessverre for Frisk ble det med forsøkene i begge tilfeller.

Lørenskog fortsatte med å presse mot slutten av kampen, og tar ut keeperen i et siste forsøk på å få en utligning. Hjemmelaget vant skuddstatistikken solid,  men i mål gikk pucken ikke. Og når Ryan Hayes sender av gårde et langskudd mot tomt Lørenskog-mål med kun to minutter igjen av kampen, er kampen avgjort. Helt til slutt fikk Anders Bastiansen pyntet enda mer på resultatet når han sendte pucken inn i det tomme Lørenskog-målet, som sørger en solid 1-4 seier til Frisk.

Slik gikk kampen

3.periode

60.00: Frisk vinner over Lørenskog for andre gang på en måned.

58.00 : Lørenskog spiller uten keeper og sørger for et enormt press mot gjestenes mål. Men når Ryan Hayes får tak i pucken og sender av gårde et langskudd, er det spikeren i kista for hjemmelaget, og Frisk leder 1-3.

54.47: Lørenskog er i undertall etter å ha fått nok en utvisning. Det er kun fem minutter igjen av kampen.

49.40: Stor sjanse til Ryan Hayes som kommer alene med keeper etter en miss av hjemmelaget. Men dessverre for Hayes og Frisk får han ikke pucken inn bak Lørenskog-keeperen.

47.20: Stor sjanse til Frisk etter at Lørenskog-keeperen mister pucken ut av hendene. Men dessverre for gjestene fra Asker er ingen raske nok til å sende pucken inn i målet. Like før dette hadde Lørenskog en stor målsjanse, men Dahlberg reddet skuddet mesterlig. Kampen bølger i øyeblikket frem og tilbake. God underholdning for publikum.

41.44: Lørenskog reduserer snaue to minutter inn i tredje perioden. Scoringen kom mens Frisk var i undertall.

2.periode

40.00: Lagene går til pause på stillingen 0-2 til Frisk.

36.45: Der sitter den igjen for gjestene fra Asker. Jonas Berglund settert pucken inn bak Lørenskog-keeperen etter å ha fått servert den av Ryan Hayes. Dermed har Frisk fått utnyttet overtallsspillet godt.

35.15: Litt ampert ute på isen nå, som fører til slagsmål ved to anledninger. Hjemmelagets spillere er tydeligvis litt i røffeste laget, noe som fører til at Lørenskog blir straffet med to utvisninger.

33.22: Vinny Saponari sender Frisk i ledelsen.

31.49: Frisk får sjansen til å prøve sitt overtallsspill etter at en Lørenskog-spiller utvises i to minutter.

27.34: Henrik Ødegaard får to minutters utvisning og Frisk er i undertall.

26.00: Høyt tempo også i 2. periode. Frisk har hatt flere gode muligheter, men det har hjemmelaget også. Lørenskog har så langt kommet til de største og farligste sjansene, men Dahlberg i Frisk-målet fortsetter storspillet og har så langt holdt buret rent.

1. periode

20.00: Pause

16.50: Lørenskog med et voldsomt press mot gjestene fra Asker, og bare en god Niclas Dahlberg i Frisk-målet gjør at det fortsatt står 0-0. Frisk-keeperen har vartet opp med flere gode redninger.

14.32: Frisks Endre Medby får to minutter for interference.

13.30: Lørenskog får to minutters utvisning for takling bakfra.

10.00: Lørenskog har tatt mer og mer over initiativet i kampen, og har produsert flere store målsjanser.

07.15: Frisk må spille i undertall etter at Vinny Saponari får to minutters utvisning for hekting.

03.40: Stor sjanse til Frisk. Kåsastul sender pucken til Kristiansen som står rett foran Lørenskogs mål. Men Frisk-kapteinen får ikke skikkelig treff med pucken alene med keeper.

01.00: Forrykende start i Lørenskog ishall. Begge lag virker veldig tente.

Artikkeltags