Frisk Asker herjet – da Lillehammer ble senket av sin egen mann i OL-byen

HET PÅ HJEMMEBANE: Endre Medby herjet med gamleklubben mandag. Frisk Asker vant den andre semifinalen.

HET PÅ HJEMMEBANE: Endre Medby herjet med gamleklubben mandag. Frisk Asker vant den andre semifinalen. Foto:

Han har vokst opp i OL-byen, og spilt hundrevis av kamper i Kristins Hall - men mandag slo Endre Medby OL-floka for Frisk Asker.

DEL

LILLEHAMMER-FRISK ASKER 4-8 (1-1 i kamper)

Det er av sine egne man skal ha det, er det noe som heter.

I Lillehammer sukker man nok ekstra tungt over at Endre Medby forlot klubben før denne sesongen.

Mandag senket han hjembyen – på isen hvor han vokste opp – for Frisk Asker.

– Jeg aner ikke hvor mange kamper jeg har her ute, men i eliteserien er det nesten 200, sier Endre Medby - som innrømmer at det er spesielt å avgjøre kampen for Frisk Asker mot gamleklubben.

– Vurderte du å dempe feiringen foran Lillehammer-fansen?

– Den tanken måtte jeg bare droppe. Om jeg ikke hadde feiret scoringen, ville jeg fått så mye tyn i garderoben etterpå - at det ikke hadde vært verdt det, sier Medby med et smil.

Han tror likevel han er velkommen tilbake til hjembyen - også neste julaften.

LES OGSÅ: Frisk Asker tapte første semifinale

Pangstart

For Frisk Asker serverte et fyrverkeri av en førsteperiode - som sendte Frisk Asker tilbake i semifinaleseriens førersete.

Allerede etter 57 sekunder smalt det fra målsniken Ryan Hayes, som prikket pucken inn over snaphansken til Christoffer Bengtsberg.

Fem minutter senere smalt det igjen, når lillehamringen Medby satte inn kveldens første scoring mot gamleklubben. Løperen har vært dødelig effektiv etter at han forlot OL-byen til fordel for et nytt liv i Asker, og fortsatte scoringsfesten i semifinaleserien - etter pasning fra Marius Carho Hansen.

Frisk Asker styrte alt foran et stort antall hjemmesupportere, og i overtall økte Ryan Hayes ledelsen igjen.

SCORET TO: .. og Chrstian Kåsastul ble tomålsscorer mandag kveld.

SCORET TO: .. og Chrstian Kåsastul ble tomålsscorer mandag kveld. Foto:

LES OGSÅ: Bastiansen: – Jeg er avhengig av hjelp

Lillehammer våknet

Så kom utvisningene – som inviterte Lillehammer tilbake inn i kampen.

Med tre mann i boksen, og fire ute på isen – fikk Frisk Asker sitt første skår i gleden, da Brett Cameron hamret inn reduseringen. Lillehammer presset på etter scoringen, men lagene gikk til pause på stillingen 1-3.

.. og vertene var ikke ferdig med å jakte scoringer, og var nære ved å spise opp ledelsen til Frisk – da Stephan Vigier utnyttet nok et overtallsspill for Lillehammer. Reduseringen kunne ha snudd kampen – men det var det én mann som ikke ville ha noe av. Foran gamle kjente på isen og tribunen smalt det fra Endre Medby igjen.

Lillehamringen scoret sitt andre for kvelden, og sendte Frisk Asker tilbake på trygg grunn.

LES OGSÅ: Heftige sluttspillskamper - slik jobber klubbene med å holde barna unna trøbbel på hockeybanen

Falsk trygghet

Da en kanon fra Christian Kåsastul etter halvtimen sendte Frisk Asker opp i en tremålsledelse, så det hele fryktelig trygt ut. Men i Kristins Hall var det ikke tid for hvile. Sekunder før slutt i andre periode tente David Morley et nytt håp for vertene – og ny spenning i kampen.

– De har en sterk rekke som fort kan skape problemer for oss, sier Frisk Asker-trener Sune Bergman, og sikter til Lillehammers poengrekke med Brett Cameron, David Morley og Stephan Vigier.

– I kveld er vi svært gode offensivt, men slipper til for mye bakover. Det må vi stramme opp i kampene som kommer, mener tomålscorer Medby.

GOD: Nicklas Dahlberg var en viktig mann i tredje periode for Frisk Asker.

GOD: Nicklas Dahlberg var en viktig mann i tredje periode for Frisk Asker. Foto:

Der de to første periodene var målrike, serverte også den tredje langt en hel rekke godbiter – da Frisk Asker måtte fokusere på å stå i mot bølge etter bølge fra Lillehammer.  I denne perioden av kampen fikk Frisk Asker virkelig vist hvilket våpen de har i svenske Nicklas Dahlberg – som plukket det som var av forsøk – da presset stod på som verst.

Det åpnet opp for poengkongen Vinny Saponari, som utnyttet muligheten til å lure inn kveldens sjette. Lillehammer reduserte til 4-6 etter å ha tatt ut målvakt, men Christian Kåsastul skapte ny ro med en scoring i det åpne målet – fra egen sone.

Like etter hamret Mikkel Christiansen inn kveldens åttende – og seieren var et faktum!

Det står nå 1-1 i semifinalekamper – i serien som spilles best av syv kamper.

– .. og nå blir det finale, Sune Bergman?

– Når vi taper én kamp hjemme er det katastrofe, og når vi vinner én kamp hjemme er vi i finalen. Kanskje det er på tide å balansere litt, kontrer svensken, som likevil smiler lurt, på spørsmål om det er på tide for Asker-folket å sette seg i bilen - sette kursen mot svenskegrensen - og handle inn en rimelig finale-champagne.

Artikkeltags