Budstikka tror på gullfeiring i Asker - slik vurderer vi årets utgave av Frisk Asker

KAPTEIN BASSE LEDER FRISK ASKER TIL GULL: Budstikka tror Frisk Asker og kaptein Anders Bastiansen er gode nok til å ta gull. Les vår vurdering av årets Frisk Asker-tropp.

KAPTEIN BASSE LEDER FRISK ASKER TIL GULL: Budstikka tror Frisk Asker og kaptein Anders Bastiansen er gode nok til å ta gull. Les vår vurdering av årets Frisk Asker-tropp. Foto:

Forrige sesong ble en fest for et sultefôret Asker-publikum – som nå vil ha enda mer. Dette er vår vurdering av spillerne vi tror gjør sølv til gull denne sesongen.

DEL
 • Lenger ned i saken kan du se Budstikkas tabelltips for sesongen 2017/18

Målvakter:

Frisk Asker har de siste fem sesongene hatt eliteseriens beste målvakt i Nicklas Dahlberg. Enkelte vil forsøke å krangle andre inn i den kategorien, men få enkeltspillere har vært, eller er, viktigere for et lag enn det Dahlberg er i Frisk Asker.

Der har også noe av problemet ligget tidligere sesonger.

Så god er Dahlberg, at det har vært vanskelig for trener Sune Bergman å sette han ut. Kenneth Helgesson ble forrige sesong kastet til ulvene, da Dahlberg ble skadet i første finalekamp mot Stavanger. Helgesson hadde spilt kun fem kamper før finaleserien, og innrømmet at inngangen til finaleserien ikke hadde vært optimal for han selv. Sesongen før mistet han etter en hofteoperasjon. Nå har Helgesson forsvunnet ut, og mer erfarne Ole Morten Furseth er hentet inn. Målvakten er riktig nok ett år yngre enn sin forgjenger, men har over 100 eliteseriekamper for Kongsvinger, og det er varslet at han skal spille nærmere 15 for Frisk Asker denne sesongen.

PLUSS:Eliteseriens beste målvakt i Nicklas Dahlberg, og godt dekket med Furseth på benken.

MINUS: Dahlberg skadeutsatt siste sesonger, men vil få mindre belastning denne sesongen.

Budstikkas tabelltips 2017/18:

 1. Frisk Asker
 2. Stavanger Oilers
 3. Storhamar
 4. Lillehammer
 5. Vålerenga
 6. Lørenskog
 7. Sparta Sarpsborg
 8. Manglerud Star
 9. Stjernen
 10. Kongsvinger

Backer:

Christian Kåsastul har forsvunnet til svensk hockey, og selv om den unge landslagsspilleren ble en publikumsfavoritt med sine harde taklinger og oppofrende stil – kan Frisk Asker trolig se frem til færre perioder i undertall, når Kåsastul nå har forsvunnet. Fraværet av sterke Jimmy Andersson vil trolig også bli merkbart. Et stort minus at landslagsbacken Henrik Ødegaard starter med skade, og trolig ikke tilgjengelig før godt ut i oktober – kanskje senere.

Mye tyder likevel på at Frisk Asker også er styrket på backplass, med 26 år gamle Alex Wall inn, samtidig som at Nick Pageau er friskmeldt etter fjorårets skademareritt. Resigneringen av Pageau kan fort bli klubbens beste grep denne sesongen. Med Dag Christian Frøystad og Nicolay Eiken Andresen begge klare for sin syvende sesong, er det mye rutine i backrekkene. Unge Max Krogdahl har gjort sine saker godt i Ødegaards fravær de siste ukene før sesongstart.

PLUSS: Trolig en av eliteseriens beste backer i Nick Pageau – canadieren kan fort stjele overskriftene denne sesongen.

MINUS:Stiller som i fjor med sterke backrekker, men lite dekning dersom flere enn Ødegaard pådrar seg lengre skader. Pageau og Frøystad spillere med skadeopphold på samvittigheten.

ENDELIG SKADEFRI: Nick Pageau er skadefri, og blir fort en av Frisk Askers viktigste spillere i år.

ENDELIG SKADEFRI: Nick Pageau er skadefri, og blir fort en av Frisk Askers viktigste spillere i år. Foto:

Løpere:

Vinny Saponari startet svakt – men avsluttet et fyrverkeri av en sesong med å skyte Frisk Asker hele veien til finalen. Fasit ble gullhjelm i eliteserie og sluttspill, og poengkongen ble hentet til Sparta Praha. Å erstatte Saponari har vært Frisk Askers viktigste jobb før sesongen, og et eventuelt gull henger tett sammen hvor godt de har lykkes med dette.

Spillere som Ryan Hayes og Jonas Berglund har forlatt klubben, mens tidligere dansk mester Mario Lamoureux, Taylor Joseph Foster og Gary Nunn har kommet inn. Alle tre har rukket å vise seg frem i treningskampene, og notert seg for sine første målpoeng.

At unge Magnus Geheb (19) ser ut til å få en viktig rolle er svært spennende.

I det som fort kan bli en gullsesong, har lagets største profil, Anders Bastiansen, i en alder av 36, fått oppgaven med å sjonglere kapteinsrollen med OL-spill for Norge og kontorjobb hos klubbens hovedsponsor Varner. Hjemvendte Cato Cocozza er en trygg, god og riktig signering.

PLUSS: To svært sterke poengskapende løperrekker, og klubben har vel sjelden sett en sterkere tredjerekke enn trioen Kristiansen, Cocozza og Lystad Jacobsen.

MINUS: Nye spillere kommer til Norge med god statistikk fra tidligere klubber, men det er alltid et spørsmålstegn når det kommer til importspillere. Motivasjon, trivsel og møte med større isflater må gå smertefritt.

BORTE: Fjorårets store spiller, Vinny Saponari, har forlatt Asker til fordel for Sparta Praha.

BORTE: Fjorårets store spiller, Vinny Saponari, har forlatt Asker til fordel for Sparta Praha. Foto:

Artikkeltags