Denne mannen er den eneste med hjemmebanefordel i kvartfinalen

SCORING: Endre Medby jubler etter å ha satt inn 1-2 borte mot Lillehammer, laget han har spilt for store deler av livet.

SCORING: Endre Medby jubler etter å ha satt inn 1-2 borte mot Lillehammer, laget han har spilt for store deler av livet. Foto:

LILLEHAMMER: Etter fem kvartfinaler har ingen maktet å vinne på hjemmebane. Bortsett fra Frisk Askers Endre Medby da. Han vinner hver gang i hjembyen.

DEL

LILLEHAMMER-FRISK ASKER 4-7 (2-3 i kamper)

Seier på bortebane er ikke noe nytt i denne kvartfinaleserien. Fire ganger byttet lagene på å lede den femte kvartfinalen mellom Lillehammer og Frisk Asker – før bortelaget satte på turboen og tok seieren med hjem til Askerhallen fredag kveld.

– Det er små tilfeldigheter i disse kampene, men nå er det faen meg på tide at vi vinner hjemme på søndag, sier trener Jan André Aasland, etter den femte strake borteseieren i kvartfinaleserien.

Vinner de der, er Frisk Asker klare for semifinale for tredje sesongen på rad.

Den eneste som vel kan smykke seg med hjemmeseire, er Endre Medby. Foran gamle lagkamerater, og kjentfolk på tribunen, hamret han inn en scoring og kunne juble for sin tredje strake kvartfinaleseier i hjembyen.

– Det er alltid spesielt å spille her, det er det, innrømmer Medby, som juble voldsomt foran sine gamle fans. Etter kampen vanket det vennskapelig pepper fra frivillige i hallen.

– Jeg tror det er helt tilfeldig at det bare blir borteseire, kampene er såpass jevne uansett hvor vi spiller. For meg er det ekstra moro her oppe når vi vinner, det er jo det, sier Medby, som til og med har måttet tåle litt knuffing fra sin egen bror, Jonas Medby.

Fredag var brødrene Medby på hver sin side av en særdeles målrik ishockeykamp.

LES OGSÅ: Derfor er sluttspillsuksess viktig for Frisk Asker

Målfest

For det var smått utrolige scener som utspilte seg på tampen av den andre perioden, hvor alt satt for Frisk Asker.

På stillingen 3-3 etter at halvtimen var spilt, jublet Lillehammer for scoring. Reprisen viste at pucken aldri krysset målstreken – og før hjemmelaget rakk å tenke på hvordan målet glapp, satte Hampus Gustafsson inn et lekkert håndleddsskudd over skulderen til Lillehammer-målvakten.

Over de neste fem minuttene økte Sebastian Johansen og Gustafsson ledelsen ytterligere to ganger, og sendte klubben et langt steg nærmere semifinalen i sluttspillet. I den tredje perioden reduserte Lillehammer én gang, men var aldri i nærheten av å true Frisk Askers ledelse.

MÅÅÅÅL: Mikkel Christiansen satte inn 3-4-målet i den andre perioden.

MÅÅÅÅL: Mikkel Christiansen satte inn 3-4-målet i den andre perioden. Foto:

Løsnet

Etter fire lange og målfattige kamper (alle under seks mål), løsnet det  for alvor i Kristins Hall fredag kveld. For Lillehammer var det Joey Benik som virket å alltid stå på rett sted til rett tid, mens Kyle Bonis serverte målgivende på løpende bånd for Frisk Asker.

– Vi gjorde om litt på rekkene for å produsere mer mål. Vi fryktet det ville gå utover det defensive, og selv om vi scorer syv mål, er det enkelte ting vi må justere defensivt, sier Aasland om målbonanzaen i Kristins Hall. 

For å stagge Lillehammers offensive kraft på søndag, vil Aasland og assistenten Vidar Wold ta en prat med lagets backer.

– De slipper til altfor store sjanser, og de er ganske like. De kommer med en spiller som drar seg mot mål, med en medspiller motsatt og en enda en som skaper ubalanse. Det er i utgangspunktet backen vår som skal ha kontroll på situasjonen, og styre de foran seg. Det skal vi stramme til, og nøkkelen er kommunikasjon på isen, mener Aasland.

VALUTA FOR PENGENE: Drøyt 50 tilreisende supportere fra Asker fikk mye å juble for fredag kveld.

VALUTA FOR PENGENE: Drøyt 50 tilreisende supportere fra Asker fikk mye å juble for fredag kveld. Foto:

LES OGSÅ: Frisk Asker-trener spår syv kvartfinaler

Kan avgjøre

Søndag venter den sjette, og kanskje siste, kvartfinalen – når Lillehammer kommer til Askerhallen. Med 3-2 i kamper kan Frisk Asker ta seg videre til semifinalen med seier.  

Stadig har ingen av lagene vunnet på hjemmebane.

TUNG DAG PÅ JOBB: Målene renner inn bak Nicklas Dahlberg.

TUNG DAG PÅ JOBB: Målene renner inn bak Nicklas Dahlberg. Foto:

Artikkeltags