Frisk tapte stort mot Vålerenga

MISFORNØYD: Trener Vidar Wold var misfornøyd etter Frisk Askers tredje strake tap. Han mener laget må jobbe knallhardt i dagene fremover for å snu den negative trenden.

MISFORNØYD: Trener Vidar Wold var misfornøyd etter Frisk Askers tredje strake tap. Han mener laget må jobbe knallhardt i dagene fremover for å snu den negative trenden. Foto:

Det ble et nytt tap for Asker-laget, da de lørdag ettermiddag tok i mot Vålerenga. Trener Vidar Wold innrømmer at laget er en middelhavsfarer for tiden.

DEL

Frisk Asker - Vålerenga 2-6

Det var Vidar Wold som var hovedtrener under kampen, ettersom Jan André Aasland gifter seg denne helgen. Wold var misfornøyd etter kampen, men synes ikke at laget spilte så dårlig som resutatet kanskje ville tilsi.

– Jeg synes vi er bra i fem-mot-fem-spillet, fullt på høyde med Vålerenga. Det at vi slipper inn mål så tidlig i begge de to første periodene gjør at vi jobber i motbakke, og da blir det vanskelig. Jeg føler at vi får en i trynet hver gang vi nærmer oss, så det er synd, sier treneren og keeperlegenden.

LES OGSÅ: Publikum svikter Frisk

Gir ikke opp målsettingen om topp fire

Frisk har gjennom store deler av årets sesong snakket om å komme topp fire som et realistisk mål. Selv etter dagens tap, som er det tredje tapet på rad, vil ikke Wold gi opp målet.

– Vi er ni poeng bak nå, og vi har igjen Lillehammer en gang til i hvert fall. Mye kan skje, men om vi vinner tre-fire kamper på rad og klarer å bygge opp litt momentum, mener jeg absolutt at fjerdeplass er realistisk. På den andre siden så lyver sjelden tabellen, så vi må innrømme at vi er en middelhavsfarer nå. Jeg tror dog at med den troppen her, så kan vi med litt flyt og litt bedre betalt kjempe om den fjerdeplassen, sier Wold.

LES OGSÅ: Tapte for Ringerike: - Pinlig

Utvisninger preget kampen

Kampen bar preg av enormt mange utvisninger til begge lag. Frisk Asker noterte seg for hele ni to-minuttere og en ti-minutter, mens bortelaget fikk åtte to-minuttere. Wold mener utvisningene preget kampen i stor grad.

– Det er klart det preger kampen. Særlig når Vålerenga er så gode i overtall som de er. De kommer også på tidspunkter hvor kampen avgjøres, for jeg føler vi er på hugget når vi reduserer, men så scorer de både 3-1 og 4-1 i powerplay like etterpå. Det er jævlig surt, for å si det rett ut, sier Wold.

Tidligere proffspiller og nå TV-profil Erik Follestad meldte på Twitter at dommerne hadde et markeringsbehov. Wold deler ikke denne oppfatningen, men var ikke alltid enig med avgjørelsene under ettermiddagens kamp.

– Dommerne gjør det beste de kan, på lik linje med oss andre. Noen av avgjørelsene var kanskje ikke helt riktige, og vi kan i hvert fall konkludere med at det ikke var hjemmedømming i dag, sier Wold.

LES OGSÅ: - Vi har gjort det vanskelig for oss selv

Katastrofal start

Frisk Asker fikk en verst mulig start på oppgjøret, da Tobias Lindström sendte bortelaget i føringen etter drøye minuttet. Like etter åpnngsmålet til Vålerenga var hjemmelaget nærme flere ganger, blant annet da Anders Bastiansen styrte et skudd i stolpen etter snaue tre minutter.

Det var høy temperatur på både isen og tribunen, men Frisk slet med å komme til store muligheter fem mot fem. Det var da hjemmelaget var i overtall at de største sjansene kom, og poengkongen Kyle Bonis var nære noen minutter før perioden var slutt. Nærmere kom ikke Frisk, som måtte gå til første pause med stillingen 0-1.

Slet i undertall

Frisk måtte starte den andre perioden i undertall, etter at Bastiansen dro på seg en utvisning like før pause. Vålerenga maktet ikke å score i det første overtallet, men like etter at Frisk var fulltallig, doblet bortelaget ledelsen.

Som i første periode klarte Frisk å sette et press på bortelaget rett etter de slapp inn, og etter 29.23 på klokken satt reduseringen for hjemmelaget. Anders Bastiansen skøytet mot Vålerenga-buret, og da han ikke fant åpningen selv, spilte han pucken bakover til Hampus Gustafsson. Han klinte til, og pucken endte i krysset bak Søberg.

Frisk dro på seg flere utvisninger, og Vålerenga var hensynsløse i overtall og satte inn både 3-1 og 4-1 med en mann mer på isen.

Da Vålerenga gikk opp til 5-1 fem minutter ute i den tredje perioden, var kampen så godt som avgjort. Frisk-spillerne kjempet dog videre, og reduserte til 2-5 ved Victor Björkung.

Scoringen ga hjemmelaget energi, men da Mikkel Christiansen fikk Frisks niende to-minutter for kvelden, gikk luften ut av laget, og Vålerenga styrte de siste minuttene. De scoret ogå 6-2 med ni sekunder igjen, da Frisk hadde tatt ut keeper Nicklas Dahlberg i et siste desperat forsøk på å score.

Nå venter en liten kamppause, før Asker-laget gjester Sparta om en uke.

KAMPFAKTA:

Frisk Asker 2

Vålerenga 6

Perioderesultat: 0-1, 1-3, 1-2

Skuddstatistikk: 8-8, 9-8, 7-6

1. periode: 0-1 (01.02) Tobias Lindström.

2. periode: 0-2 (23.09) Tobias Lindström (Rasmus Ahlholm), 1-2 (29.23) Hampus Gustafsson (Anders Bastiansen) 1-3 Rasmus Ahlholm (Martin Røykmark), 1-4 (36.27) Andreas Stene.

3. periode: 1-5 (45.48) Oskar Ekelund (Stefan Espeland, Tobias Lindström), 2-5 (49.09) Victor Björkung (Hampus Gustafsson), 2-6 (59.51) Filip Gunnarson (Oskar Ekelund, Rasmus Ahlholm).

Spilleforlengelse: Ingen.

Utvisninger: Frisk Asker: 9x2 minutter og 1x10 minutter. Vålerenga: 8x2 minutter.

Dommere: Roy Stian Hansen og Marcus Wannerstedt.

Tilskuere: 1.436 i Askerhallen.

Artikkeltags