Frisk Asker slo Stavanger Oilers – og tok sin femte strake seier

HERJEt MED OILERS: Frisk Asker vant stort over Stavanger Oilers.

HERJEt MED OILERS: Frisk Asker vant stort over Stavanger Oilers. Foto:

Tidlig i desember var det krisestemning i Frisk Asker. Det er vanskelig å se i januar.

DEL

STAVANGER OILERS-FRISK ASKER 1-5

Frisk Askers har snudd åtte strake tap til fem strake seiere – og når den femte kommer borte mot Stavanger Oilers på overlegent vis, er det mye som tyder på at klubblegen omsider kan friskmelde Asker-laget.  

For effektiviteten Frisk Asker viste mot serielederen torsdag lover godt før hatoppgjøret mot Vålerenga kommende helg.

– Haha, vi har hatt noen spesielle kamper nå. To mål i Stavanger har jeg aldri gjort før, sier tomålsscorer Jimmy Andersson.

Forrige kamp mot Kongsvinger slet laget med uttellingen, og men snudde 1-3 til 5-3 mot Kongsvinger med fire mål på tre minutter i siste periode.

Mot Oilers satt «alt».

– Slik er ishockey. Den ene dagen kan man hamre løs uten uttelling, mens det dagen etter kan treffes på alt. I dag er vi solide på alle fronter, sier trener Sune Bergman, som påpeker at laget flere ganger har gjort gode prestasjoner mot serielederen.

– Vi kjenner stilen deres godt, og den stilen passer oss bra. Slik er det med ulike lag i denne serien, sier treneren. 

LES OGSÅ: Frisk Asker låner ut unggutter for å styrke seg mot sluttspillet

19-åring åpnet ballet

Frisk Asker-trener Sune Bergman tok med seg kun tre rekker til Stavanger, og traff godt med de få han valgte. Etter drøyt fem minutter spill fikk Frisk Asker muligheten i overtall, hvor 19 år gamle Victor Granholm kun trengte 27 sekunder på å sette inn kveldens første – med god hjelp av Vinny Saponari og Endre Medby.

En meget god Nicklas Dahlberg fikk etter hvert mye å jobbe med, mot et hjemmelag som jaget en utligning hele perioden ut. Langt roligere skulle det bli for svensken i de to påfølgende periodene.

For det var i den andre perioden at det virkelig tok av for Frisk Asker – hvor Jimmy «Snekker» Andersson styrte inn Frisk Askers andre scoring – før han tok hammeren fatt og banket inn nummer tre.

LES OGSÅ: Scoret fire på tre minutter

Bastiansen-show

Sjokkerte Stavanger Oilers-spillere ofret mye fremover i jakten på en redusering, og det åpnet opp for Frisk Asker – hvor Fredrik Lystad Jacobsen kunne lempe inn nummer fire i overtall. Før pause meldte også superveteran Anders Bastiansen seg på scoringsballet, når han på egenhånd trasket over hele banen, og prikket inn den femte på lekkert vis.

Stavanger Oilers fikk et lite plaster på såret med en redusering tidlig i den tredje perioden, men klarte aldri å skape nok stemning til å legge noen demper for festkvelden – hvor noen få tilreisende fra Asker fikk en kveld de sent vil glemme.

– Vi manglet innsats og offervilje. Frisk var bedre enn oss i alt, sa Oilers-trener Pål Gulbrandsen til TV 2 etter kampen.

Lørdag venter Vålerenga i det som blir siste kamp på Jordal Amfi. Kan Frisk Asker ødelegge festen?

– Det blir en opplevelse, og det er moro at vi får være med på en slik kamp, sier Jimmy Andersson.

LES OGSÅ: Fortsatt billetter igjen til historisk «rivekamp» på Jordal Amfi

Artikkeltags