Skip to main content

Sørensen blir daglig leder i Frisk Asker

BYTTER JOBB: Nicolay Sørensen går fra å være sportslig leder til daglig leder i Frisk Asker. FOTO: KARL BRAANAAS

Sportslig leder Nicolay Sørensen bytter jobb i Frisk Asker. Fra 1. september blir han klubbens daglig leder.

I mai annonserte klubben at de var på utkikk etter en daglig leder på heltid, etter at Ole Gerhard Haug de fem siste årene har vært daglig leder på 20 prosents stilling.

LES OGSÅ: Frisk skal ha ny leder på heltid

Nå er det klart at sportslig leder Nicolay Sørensen tar jobben.

– Grunnen til at jeg søkte meg til jobben, er alt det spennende som ligger foran oss i den nye hallen. Det å kunne forme en organisasjon og gjøre nye Askerhallen til en møteplass var veldig interessant, sier Sørensen, som forlater sin sivile jobb – og trer inn i Askerhallen på fulltid fra 1. september.

LES OGSÅ: Ishallen på Risenga blir dobbelt så dyr

Skal bygge lag

Frem til det skal han stadig ha ansvaret for å bygge laget som skal forsvare sluttspillsgullet fra forrige sesong.

Etter det skal han selv lede jakten på sin etterfølger.

– Den travleste perioden kommer i månedene før sesongstart, og jeg skal fortsette i den jobben frem til jeg starter som daglig leder. Hvem som tar over det sportslige ansvaret er ikke klart, sier Sørensen.

LES OGSÅ: Slik spilles CHL-kampene til Frisk Asker

Brukte hodejeger

Selv om klubben endte opp med et velkjent ansikt, brukte de eksterne ressurser på å utforske flere mulige kandidater. 39 personer søkte på jobben, og prosessen med å hente inn en daglig leder ble satt ut til et hodejegerfirma.

– Vi ønsket en daglig leder som kjente klubben godt, og det har vi fått i Nicolay Sørensen. Samtidig ønsket vi å ha en armlengdes avstand til hele prosessen, sier styreleder i Frisk Asker Hockey, Øystein Hærem.

Sørensen var deres førstevalg.

– At han nå får jobben passer godt tidsmessig med at det nå er vedtatt en ny ishall og at vi skal spille i CHL, sier Hærem.

LES OGSÅ: Hedret Frisk-heltene: – De er Askers ambassadører

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.