Skip to main content

Slik vil Frisk gi tilbake

BAMSESCORINGEN: Viktor Granholm har gitt Frisk Asker 1-0, og feirer foran lagkameratene på benken. Samtidig har det haglet bamser ut på isen.

I mange år har Frisk Asker hatt en såkalt «Bamsekamp» der de samler inn penger til kreftsyke barn. Nå utvider de konseptet til et «Bamse-fond».

– Vi har etablert et fond som heter «Bamsefondet». Det skal ikke bare gjelde på den såkalte «Bamsekampen», men hele året, sier markedssjef i Frisk Asker, Fredrick Bråten Haugland.

Søndag, hjemme mot Manglerud Star, er det nemlig duket for årets «Bamsekamp» i Askerhallen.

Publikum kan kjøpe bamser før kampen, som skal kastes på isen når Frisk Asker scorer sitt første mål i kampen mot Manglerud. Bamsene koster 200 kroner, og pengene går i sin helhet til klubbens nyetablerte «Bamsefond».

LES OGSÅ: Frisk Asker med solid seier mot bunnlaget

Samarbeider med Zuccarello

Nytt av året er at klubben også samarbeider med Zuccarellostiftelsen.

Det er en stiftelse som den tidligere Frisk Asker-spilleren (og nå NHL-spilleren) Mats Zuccarello Aasen stiftet i 2016, og har som formål «å bidra til at flest mulig barn i Norge skal få drive med idrett».

– Det er store forskjeller i Asker. Det er mange som ikke har råd til å drive med idrett, og gjennom «Bamsefondet» håper vi at vi kan hjelpe flere inn i idretten, sier Mette Sørensen i markedsavdelingen i Frisk Asker.

LES OGSÅ: Frisk-trener Scott Hillman: – Jeg visste ikke helt hva jeg kunne forvente

Gir tilbake

Fredrick Bråten Haugland er opptatt av at dette er en fin mulighet for klubben å kunne gi noe tilbake til samfunnet.

– Vi i Frisk Asker Hockey er veldig privilegerte, og er kanskje den største merkevaren i   regionen. Både næringslivet og det offentlige er med på å støtte oss, derfor synes vi det er viktig at vi går foran og tar vårt samfunnsansvar, og gir noe tilbake, sier Bråten Haugland.

Vanligvis har klubben fått inn rundt 200.000 kroner på «Bamsekamp». Også i år vil noe av pengene gå til barneavdelingen for kreftsyke barn på Drammen sykehus

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.