Skip to main content

Scott Hillman saksøker Frisk Asker

EKSSJEFEN: Tidligere Frisk-trener Scott Hillman trekker klubben for retten, etter at forhandlingene om en sluttavtale strandet fredag forrige uke.

Forhandlingene mellom Scott Hillman og Frisk Asker har brutt sammen, og den tidligere treneren tar nå ut søksmål mot klubben.

Det bekrefter Scott Hillmans advokat, Bjørn Jacobsen. Forhandlingene brøt sammen i slutten av forrige uke.

– Partene har forhandlet hele veien, og ble fredag enige om at de ikke kommer frem til en sluttavtale. Derfor saksøker Scott Hillman nå klubben for det tapet han lider. Han vil kreve klubben for full lønn ut perioden, i tillegg til andre ytelser han har gjennom kontrakten han skrev med klubben, sier Jacobsen.

Jacobsen forteller at han vil leverere stevningen om noen dager, etter en kort ferie.

Scott Hillman skrev under på en toårskontrakt med klubben, og vil nå kreve klubben for lønn ut den perioden. Treneren skal ha hatt noen prestasjonsbaserte bonusavtaler, men disse skal ikke være en del av søksmålet, etter det Budstikka kjenner til.

Den tidligere treneren møtte Budstikka kort tid etter han fikk sparken, hvor han uttalte følgende:

– Jeg hadde en toårsavtale med klubben, og jeg mener fortsatt at de bør oppfylle den kontrakten jeg opprinnelig hadde. Jeg har aldri opplevd noe slik som dette etter 18–19 år i profesjonell ishockey.

Jacobsen forteller at Hillman blir værende i Norge i tiden fremover. Hele familien har flyttet til Norge, og barna går på skole her.

LES OGSÅ: Frisk Asker-strid kan ende opp i retten

Fikk sparken

17. desember 2018 fikk Hillman sparken som hovedtrener for Frisk Askers eliteserielag i ishockey. Treneren uttalte selv at han var «sjokkert og ekstremt skuffet» over avgjørelsen, mens Frisk Asker på sin side hevdet at resultatene hadde vært såpass dårlige at styret hadde mistet all tillit til treneren.  

Partene har siden forhandlet om en sluttavtale, men disse samtalene ble avsluttet fredag uten en avtale på bordet. Hovedspørsmålet, som dermed ser ut til å havne i retten, er om grunnlaget for oppsigelsen av toårskontrakten er gyldig.

LES OGSÅ: – En stressende og ubehagelig situasjon

Gitt siste tilbud

I Frisk Asker kom beskjeden om et søksmål som en overraskelse mandag. Partene har møttes én gang i et forhandlingsmøte 16. januar, men hatt jevnlig kontakt gjennom perioden.

– Partene har forhandlet, og Frisk Asker har kommet med det som etter vårt syn er et svært godt tilbud. Klubben mener det var saklig grunn for oppsigelse, men har ønsket å komme til en løsning med Hillman, sier Frisk Askers advokat, Halvor Finne.  

– Jeg er litt overrasket over at det nå varsles om søksmål, fordi jeg mener det vil være i begge parters interesse å løse dette utenfor rettssalen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.