Skip to main content

Ny bragd av Frisk: Slo serielederne igjen

ASKERHALLEN: (FRISK ASKER - STAVANGER OILERS 4-3) - Bedre følelse skal du lete lenge etter, jubler Thomas Valkvæ Olsen.

– Det er så utrolig deilig. Bedre følelse enn å vinne sånne hockeykamper skal du lete lenge etter, jubler  Valkvæ Olsen etter at han og Frisk slo serieleder Stavanger for andre gang på rad.

Frisk havnet bakpå i 1. periode hjemme i Askerhallen. Asker-gutt Christian Dahl Andersen ga Stavanger ledelsen 0-1 midtveis i 1. periode. Mot slutten av perioden utliknet Marshall Everson til 1-1. Og dermed regnet det bamser fra tribunen og ut på isen. I 2. perioden steg stemningen ytterligere et hakk da Thomas Valkvæ Olsen sendte Frisk i ledelsen 2-1 i overtallsspill. Peter Lorentzen utliknet til 2-2 med en styring.

Stavanger fikk dessuten straffeslag, men Nicklas Dahlberg i Frisk-målet reddet.

Tempoet og temperamentet på isen var høyt og begge lag hadde sine sjanser til å ta ledelsen. 2-2 sto seg imidlertid ut perioden.

Frisk Asker med trygg borteseier mot Stjernen

Frisk-seier i Dahlbergs comeback 

Uavgjort i ordinær tid

3. periode åpnet med at Frisk gikk rett i angrep. Hjemmelaget hadde flere store sjanser og spilte i tillegg i overtall to ganger. Midtveis i omgangen var det Stavanger som fikk en fireminuttersperiode i overtall, men Frisk forsvarte seg godt og red av stormen.

Espen Fanøy Salo kom rett fra utvisningsboksen og stjal pucken. Frisk gikk i angrep og Mikael Dokken smalt inn 3-2.  Ledelsen holdt i to minutter da Philippe Cornet styrte inn 3-3.

Dermed gikk kampen til spilleforlengelse. Midtveis ut i spilleforlengelsen ble Stavangers Josh Soares utvist. Han ble fly forbannet og dermed måtte han gå rett i garderoben.

Frisk spilte siste to og et halvt minutt av kampen i fire mot tre. Med 34 sekunder igjen av kampen satte Mathias Saksvik Baar inn 4-3. Dermed slo Frisk Asker Stavanger for andre gang i år.

 

Kan slå alle

Sesongen har vært full av oppturer for mannen med gullhjelmen i Frisk. Tidligere i år har han fått sjansen på landslaget.

– Det er selvfølgelig noe jeg har jobbet for, som jeg tar med meg som erfaring og som selvtilliten vokser på. Det var ingen i landslagsledelsen som sa noe spesielt etterpå, men jeg fikk gode signaler og håper det fortsetter, sier Valkvæ Olsen.

Søndag var landslagssjef Roy Johansen i Askerhallen og så at Frisk tok en ny knallsterk seier mot Stavanger. 

– De første 8–10 minuttene startet vi veldig dårlig. Vi var egentlig litt stresset der, men så henter vi det opp og tar over mer og mer. Alt i alt fornøyd med kampen, oppsummerer Valkvæ Olsen.

Toppscoreren innser at Frisk kan gå langt i år.

– Når alt klaffer er vi ganske bra. Da kan vi slå alle. Det har vi vist og vi har tatt seks av ni mulige poeng mot Stavanger. Det sier jo litt. Vi håper å gå langt i år med det laget vi har. Alle kan slå alle og da kan alt skje. Det er bare å kline til, håpe på det beste og at det går så langt som mulig, sier Valkvæ Olsen.

Han mener han viste seg frem på en grei måte for landslagssjefen søndag. 

– Det kjentes egentlig ut som det var helt greit. Jeg var litt sliten til tider, men alt i alt helt godkjent, tipper jeg.

 

Frisk Asker  4

Stavanger 3

Eliteserien menn:

Perioderesultater: 1-1, 1-1, 1-1, 1-0

Mål:

1. periode: 0-1 (10.35) Christian Dahl Andersen (Tommy Kristiansen, Dan Kissel), 1-1 (17.20) Marshall Everson (Torstein Nordrum, Ryan Hegarty).

2. periode: 2-1 (27.37) Thomas Valkvæ Olsen (Connor Gaarder), 2-2 (32.29) Peter Lorentzen (Andy Sertich, Nick Bruneteau)

3. periode: 3-2 (53.29) Mikael Dokken,  3-3 (55.23) Philippe Cornet (Dahl Andersen)

Forlengelse: 4-3 (64.26) Mathias Saksvik Baar.

Tilskuere: 1.585 i Askerhallen

Skuddstatistikk: 39-25  (10-11, 9-10, 10-4)

Tilskuere: 1.585 i Askerhallen

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.