Skip to main content

NM-helten ferdig som Frisk-spiller

Petter Kristiansen var oppløst i tårer da NM-gullet 2019 endelig sank inn. Da var det godt å ha kjæresten Kirsti Wold på fanget.

Foto: Knut Bjerke

Kaptein Petter Kristiansen er ikke med i de videre planene for a-laget til Frisk Asker.

– Det er delte grunner til dette. Én er økonomi, og den andre er at klubben er på vei inn i et generasjonsskifte. I disse «coronatider» er klubben nødt til å ta tøffe valg, samtidig som vi er inne i en fase hvor flere av dagens spillere nærmer seg slutten av karrieren. Vi er derfor nødt til å se på en fornyelse og vil ikke havne i en situasjon hvor vi mister store deler av stammen til samme tid, skriver klubben i en melding på sine nettsider.

– Jeg hadde håpet å få spille litt lenger. Samtidig skjønner jeg at klubben må ta noen valg, og at det er ekstra utfordrende i den tiden vi er i nå. Det at vi endelig vant et NM-gull, gjør det enklere å akseptere at karrieren nå er over, sier Kristiansen til egen klubb.

34-åringen ble matchvinner i NM-finalen mot Storhamar for et års tid siden, i sin 16. sesong som Frisk Asker-spiller. Når han nå ikke lenger skal trekke den oransje drakten med 26-tallet bakpå over hodet lenger, takker Frisk-kapteinen for seg etter 17 sesonger i Frisk.

Petter Kristiansen troner også øverst på adelskalenderen i Frisk, med 763 spilte obligatoriske kamper for klubben. Han har også spilt VM for Norge U-20 og kan slå i bordet med fire kamper på A- landslaget.

Blir trener

Ifølge meldingen på Frisk nettsider skal Kristiansen overta som trener for U18-laget til Frisk/NTG.

– Jeg gleder meg til nye utfordringer som trener for U-18, og ser fram til å fortsette å jobbe med hockey, i en litt ny rolle. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle i og rundt klubben for en fantastisk tid sammen, sier Kristiansen til Frisks nettsider.

Petter Kristiansen har ikke besvart Budstikkas henvendelse onsdag kveld.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.