Skip to main content

Nedtur for Frisk Asker – nå vil klubben ansette sportssjef

Jacob Lagacé (nr. 83.) og Mikkel Seiergren Christiansen fortvilet etter at tapet for Sparta i Varner Arena onsdag. Dermed ble sesongen er nedtur for Frisk Asker. Nå varsler klubben grep.

Jacob Lagacé (nr. 83.) og Mikkel Seiergren Christiansen fortvilet etter at tapet for Sparta i Varner Arena onsdag. Dermed ble sesongen er nedtur for Frisk Asker. Nå varsler klubben grep. 

Foto: KARL BRAANAAS

Frisk Asker tar grep etter den altfor tidlige exiten i sluttspillet. Nå kommer klubben til å ansette en sportssjef. 

– Nå må klubben ta det neste steget. Det er på tide at klubben henter inn folk som gjør denne jobben profesjonelt, sier Dag Høyem. Den tidligere klubblegenden har vært leder av sportslig utvalg i Frisk Asker i to år.

Onsdag kveld endte finaledrømmen for de regjerende mestrene (vant NM 2019) på verst tenkelig vis. Etter å ha ledet 2-0, for så å få en utligning imot 19 sekunder før slutt og deretter ryke ut i forlengelsen, ble nedturen total for Frisk Asker.

Dermed endte sesongen altfor tidlig for klubben som mener at de skal være en topp-fire-klubb i Norge. I år endte klubben på en femteplass i grunnserien og exit i kvartfinalen etter seks kamper mot Sparta (2-4 i kamper).

– Det er selvfølgelig ikke bra nok. Vi skal være blant de fire beste klubbene i Norge, og vi har et mål om minst å spille semifinale hvert år. Når vi ikke klarer det, er det for svakt, sier Dag Høyem.

Sportssjef

Høyem har vært leder av sportslig utvalg i to år. På frivillig basis. Nå mener han at klubben bør ta ytterligere grep for å bli mer profesjonelle.

– Jeg synes klubben burde ansette en sportssjef eller sportsdirektør i en 100 stillingen. Dette er ikke noe jeg kommer med nå, men noe som har ligget i kortene og vært et ønske i lengre tid også fra hele klubben. Jeg forventer nesten at det kommer på plass til høsten, sier Dag Høyem.

Det bekrefter også styreleder Øystein Hærem, at klubben allerede har planer for å ansette en sportssjef. 

Han sier at han også kommer til å gi seg som leder av det sportslige utvalget på klubbens årsmøte mandag, men han understreker at det var en avgjørelse som ble tatt i god tid før tigrene røk ut av sluttspillet.

Dag Høyem er leder av sportslig utvalg i Frisk Asker, men ikke mye lenger.

Dag Høyem er leder av sportslig utvalg i Frisk Asker, men ikke mye lenger. 

KNUT BJERKE

– Det tar ekstremt mye tid, og man må nesten være tilgjengelig døgnet rundt. Det kreves rett og slett en som tar denne jobben 100 prosent profesjonelt. Jeg har lyst til å kunne gå på ishockeykamp og ta en pils, og ikke sitte med hjertet i halsen hele tiden, sier han.

Bedre hverdag 

Frisk Asker-trener Vidar Wold er ikke i tvil om at det å ansette en sportssjef eller direktør vil gjøre klubben bedre rustet til å nå sine mål.

– Jeg mener at det helt klart er det rette for Frisk Asker å ansette en sportssjef eller sportsdirektør. Det vil optimalisere hverdagen for klubben, slik at vi blir en mer profesjonell klubb, noe som vi ønsker å bli, sier Vidar Wold.

Frisk Asker og trener Vidar Wold er ute av sluttspillet. Nå får Wold og trenerkollega Jan André Aasland trolig ny sjef om ikke altfor lenge.

Frisk Asker og trener Vidar Wold er ute av sluttspillet. Nå får Wold og trenerkollega Jan André Aasland trolig ny sjef om ikke altfor lenge.

Foto: KARL BRAANAAS

Han understreker at det å ansette en sportssjef ikke er noen garanti for suksess. 

– Men det vil gjøre oss bedre rustet med tanke på arbeidsmetodikk og hvordan vi kan vokse som klubb. En sportssjef kan holde i alt fra rekruttering, samarbeidet med Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) og en som har hovedansvaret for hele den sportslige biten, sier Wold.

Treneren peker også på at det vil lette jobben for daglig leder Nicolay Sørensen.

– Hjem i sjokk

Mandag skal Frisk Asker ha årsmøte. Styreleder Øystein Hærem deler oppfatningen av at årets sesong ikke har vært god nok.

 – Det er ingen i klubben som er fornøyd med dette resultatet her. Det merket vi også i arenaen onsdag kveld, etter kampen. De fleste var veldig skuffet, sier Frisk Asker-leder Øystein Hærem.

 – Jeg gikk hjem i sjokk, våknet og gledet meg til neste kamp og håpet at resultatet bare var en vondt drøm, forteller Hærem. 

– Det ligger i vår virksomhetsplan at vi skal utvide organisasjonen. Vi er en liten organisasjon som har gjort en formidabel innsats i mange år. Også i den frivillige biten. Vi holder på med toppidrett, og da trenger vi også en heltidsansatt sportssjef, sier Hærem.

Han vil ikke spekulere i når og i hvem som vil bli ansatt som sportssjef i klubben.

– Vi ser at alle klubbene rundt oss satser mer og mer, og at de fleste har en ansatt sportslig leder. Det er noe vi også trenger, mener Dag Høyem.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.