Slik reiste Frisk Asker seg etter motgangen

SNUDDE TRENDEN: Frisk Asker gikk fra åtte strake tap til fem strake seire. I kveld kan seiersrekken forlenges, om de vinner borte mot Vålerenga. ILLUSTRASJON: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

SNUDDE TRENDEN: Frisk Asker gikk fra åtte strake tap til fem strake seire. I kveld kan seiersrekken forlenges, om de vinner borte mot Vålerenga. ILLUSTRASJON: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

Etter åtte strake tap var misnøyen stor blant supportere – og sportslig ledelse varslet evaluering av spillere og trenere.

DEL

(Det er store tekniske problemer med netterverket i hallen i den siste kampen før Jordal Amfi skal rives, mobilnettet fungerer heller ikke. Det kan derfor være problemer med livereferatet under)

FØLG VÅLERENGA - FRISK ASKER HER FRA KL. 18.00 (ekstern lenke)

– Vi fikk aldri panikk, sier Frisk-treneren.

For etter storseieren over Stavanger Oilers torsdag, har Frisk Asker snudd åtte strake tap til fem strake seire – og nærmer seg medaljeplass i eliteserien.

LES OGSÅ: Frisk Asker slo Stavanger Oilers – og tok sin femte strake seier

Tomålsscorer Jimmy Andersson mener selvtilliten er tilbake, i en spillergruppe som etter mange tap stadig ble mer anspent.

– Når det går tungt over en lengre periode, havner man i en uflyt, hvor man til slutt blir redd for å tape ishockeykamper. Når man går redd ut på isen, knyter det seg, sier Andersson, som mener at laget tidvis presterte bra, selv om poengene uteble.

Flere scorer målene

Under tapsrekken etterlyste Sune Bergman flere målscorere, all den tid Anders Bastiansen, Ryan Hayes og Endre Medby sto for flesteparten av lagets mål. De siste fem kampene har ti forskjellige spillere scoret Frisk Askers 25 mål – og med flere spillere på listen har poengene fulgt etter.

– Alle lag havner i tunge perioder i løpet av en lang sesong, og forhåpentligvis var dette vår formdupp, sier trener Bergman, som forteller at det var en krevende periode for hele klubben.

– Det er viktig at flere spillere nå har meldt seg på scoringslisten. Det gjør oss i stand til å lette presset som har ligget på noen få enkeltspillere, sier Bergman.

LES OGSÅ: Frisk Asker låner ut unggutter for å styrke seg mot sluttspillet

Små endringer

Kritikken kom fra flere hold, flere satte spørsmålstegn hvorvidt laget var slagkraftig nok i årets eliteserie.

– Det var viktig for oss å ikke vende om på for mye, for om man begynner å tvile på hva man gjør, får man problemer. Tvilen er en forræder, sier Bergman, som likevel vel gjorde noen endringer underveis.

LES OGSÅ: Fortsatt billetter igjen til historisk «rivekamp» på Jordal Amfi

Målmaskinen Saponari

Spillerne fikk oppfriskning i egne arbeidsoppgaver, og enkelte fikk beskjeder om endringer i egen spillestil. Deriblant Vinny Saponari – som fikk en enkel beskjed:

Skyt mer.

– Saponari har vært god hele sesongen, men vi ønsket at han skulle prøve mer selv, fremfor å hele tiden lete etter en lagkamerat i bedre posisjon, sier Bergman, som mener amerikaneren har «pasningsgenet i ryggmargen».

Resultatet av skuddbeskjeden har blitt seks mål på de fem siste kampene.

Lørdag venter Vålerenga i Jordal Amfi, hvor Bergman håper å ha kaptein Petter Kristiansen tilbake etter sykdom.

LES OGSÅ: Frisk-kaptein: – Vi har jobbet hardt

Artikkeltags