Vinny Saponari vender tilbake til Frisk Asker

KLAR FOR FRISK ASKER: Vinny Saponari vender tilbake til Frisk Asker.  FOTO: KNUT BJERKE

KLAR FOR FRISK ASKER: Vinny Saponari vender tilbake til Frisk Asker. FOTO: KNUT BJERKE

Skrev under kontrakten lørdag - reiser til Asker tidligst mandag.

DEL

Søndag morgen kunne Budstikka avsløre at Vinny Saponari har skrevet under kontrakten som binder han til Frisk Asker ut sesongen.

Senere samme dag får Budstikka dette bekreftet av sportslig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen.

Amerikaneren skrev under kontrakten lørdag, midt under kampen mot Manglerud Star. Det er ventet at han ankommer Norge mandag.

– Vi begynte å arbeide med dette da Mario (Lamoureux) signaliserte at han ønsket seg vekk. Vi visste at Saponari slet med lite spilletid, og tok en telefon ned. Han fortalte at han var interessert i å komme tilbake, samtidig som at lønnskravet hans meget høyt, etter å ha spilt i tsjekkisk ishockey, sier Sørensen, som ikke vil avsløre hvor mye klubben må ut med for å sikre seg Saponari ut sesongen:

– Han hadde forventninger om en rimelig høy lønn, noe vi ikke kunne matche. Til slutt ble vi enige om en sum, mye takket være innsamlingsaksjonen fra supporterne, sier den sportslige lederen.

LES OGSÅ: Supportere samler inn penger til Saponari-signering

Supportere samlet penger

Innsamlingsaksjonen startet etter at ryktene rundt en mulig overgang begynte å svirre. Budstikka var blant mediene som kunne avsløre at det var kontakt mellom partene, og supporterleder Joachim Karlsen var raskt fremme med å etablere en innsamling, som til nå har samlet i overkant av 60.000 kroner.

LES OGSÅ: Lamoureux klar for ny klubb – taus om Frisk-exit

Amerikaneren har slitt med spilletid i Sparta Praha, hvor han står med 15 kamper og syv poeng - etter at 26 serierunder er unnagjort.

Budstikka var tilstede under en kamp i O2 Arena i november, hvor Saponari knapt fikk ti minutter i løpet av hjemmekampen mot HC Olomouc i den tsjekkiske eliteserien.

Erstatter Lamoureux

Vinny Saponari gjorde 51 poeng på 43 kamper i eliteserien forrige sesong, og var svært sentral i arbeidet med å sikre Frisk Asker en sølvmedalje i sluttspillet. Han hentes nå inn for å erstatte Mario Lamoureux, som forlot Frisk Asker i slutten av november.

De siste ukene skal det ha vært observasjoner av Vinny Saponari på Hamar, og i Asker sentrum, men amerikaneren avfeier dette som rykter.

– Jeg vet at det har vært mange rykter om at jeg har vært i Norge, men sannheten er at jeg er i Praha. Jeg er likevel glad for å kunne annonsere at jeg kommer tilbake til Frisk Asker. Mange har bidratt for at dette skulle skje, og det setter jeg pris på, sier Saponari i en video publisert på klubbens Facebook-side.

Sportslig leder Sørensen ble ikke redd skremt av at Saponari ikke fikk ting til å stemme i Praha.

– På ingen måte. Vi tror det er den samme ishockeyspilleren vi får tilbake. Det kan være mange grunner til at han fikk det til der borte, og det handler om lagkamerater, kjemi, rolle og trivsel. Her i Asker skal han inn å drive en rekke igjen. Vi vet hva vi får i Vinny, sier Sørensen.

Kan ta uker å bli spilleklar

Selv om spilleren returnerer til Norge i starten av neste uke, er han neppe spilleklar med det første. Amerikaneren må få papirarbeidet i orden, og for å få fortgang i arbeidet vurderer klubben å sende han over til Bergen eller Stavanger, hvor ventetiden er kortere enn i Oslo.

Med spillere som Saponari, Cato Cocozza (karantene) og Magnus Geheb (skade) på vei inn i stallen, er Frisk Asker omsider i ferd med å bli fulltallige på isen.

Artikkeltags