Vålerenga-spilleren Ylven ble sendt i garderoben etter taklingen i ryggen på Wall. Frisk protesterte til dommerne etter kampen. Dommerne mente ifølge sportslig leder i Frisk, Nicolay Sørensen, at det fikk holde med 5 min. pluss liten disiplinærstraff (ute for resten av kampen).

Frisk klaget derfor til Players Safety som mandag morgen konkluderte med at saken sendes videre til vurdering i Disiplinærnemda.

– En særdeles stygg takling, hodeløs og livsfarlig, mener Sørensen som har sett situasjonen mange ganger på video.

– Han starter fra den andre siden av banen og gir fart. Wall gir fra seg pucken, motspilleren kommer i stor fart, men har alle muligheter til å styre unna. Det er et overfall - ferdig med det.

Ifølge Sørensen har Wall altså pådratt seg hjernerystelse og kuttskader i ansiktet.

– Det kunne gått skikkelig galt.

LES OGSÅ: Frisk Asker ble ydmyket av VIF

Se taklingen her: - Det der er livsfarlig (TV2)

– Det var uheldig

Martin Laumann Ylven sier at han ikke hadde til hensikt å takle Wall, men en annen spiller og beskriver situasjonen slik:

– Det var uheldig. Jeg følger ham inn i sonen, har stor fart, han slipper pucken. Målet mitt er å takle spilleren som står ved vantet, så endrer han (Wall) litt retning og havner i min bane. Jeg har så stor fart at jeg ikke klarer å unnvike ham - taklingen var ikke ment for ham.

Ylven sier han synes det var uheldig og kjedelig at det fikk et sånt utfall.

– Jeg synes det er kjempekjipt at han ble skadet. Jeg har aldri til hensikt å skade noen. Det er aldri noe morsomt å se at folk blir skadet. Jeg håper han kommer raskt på beina.

LES OGSÅ: Flere enn før jubler for Frisk (for abonnenter)

Krever streng straff

Frisks sportslige leder mener ishockey er en sport som skal være tøff, men real og fair.

– Når to barker sammen er det greit når begge er med på det. Men taklinger som det vi så her må det slås hardt ned på. Wall skrev til oss etterpå at det er det styggeste han har vært med på. Det er ikke sånn vi skal ha det.

Stavanger-spilleren Spencer Humphries fikk tre kamper karantene etter slåsskamp med Frisk-kaptein Anders Bastiansen. 

- Nå har det vært mye grums. Jeg velger i tro at det er tilfeldig og håper ikke dette er malen fremover, sier Sørensen som mener at Ishockeyforbundet må ta tak for å ta vare på spillernes sikkerhet.

– Det gjelder enten det er våre spillere, eller noen andre som gjør noe galt. Hvis det fortsetter som nå er det et tidsspørsmål før det går riktig galt.

Frisk-lederen mener løsningen er å gi strengere straffer.

– Man må gi en straff som monner. Det hjelper ikke med to kamper.

LES OGSÅ: Frykter for spilleres sikkerhet etter Stavanger-straff

– Hver spillers ansvar

Vålerenga-spilleren Ylven svarer at han ikke vil kommentere uttalelsene til Frisk-lederen og at det er opp til Disiplinærnemda å ta en avgjørelse. 

Han understreker at alle ishockeyspillere er opptatt av sikkerheten på banen. 

– Det er hver enkelt spillers ansvar å sørge for man at ikke takler noen i ryggen eller i hoderegionen. Hvis det skjer er det dommerens ansvar for å ivareta sikkerheten, kommenterer Ylven og legger til at det alltid vil være sitausjoner som er uheldige. 

– Det er ikke alltid at et trist utfall er hensikten til spilleren. Alle ishockeyspillere vil spille hockey lengst mulig og unngå de farlige tingene.