Ishockey-eksperter tror på skadefritt Frisk Asker i sluttspillet

OPP- ELLER NEDTUR I SLUTTSPILLET? Christian Kåsastul og Frisk Asker har hatt en variabel sesong så langt. Flere ishockeyeksperter tror likevel klubben kan bite fra seg i sluttspillet, dersom de øker stabiliteten. FOTO: KARL BRAANAAS

OPP- ELLER NEDTUR I SLUTTSPILLET? Christian Kåsastul og Frisk Asker har hatt en variabel sesong så langt. Flere ishockeyeksperter tror likevel klubben kan bite fra seg i sluttspillet, dersom de øker stabiliteten. FOTO: KARL BRAANAAS

I dag starter Frisk Asker hardkjøret inn mot sluttspillet. Eksperter mener laget er sterkt nok til å gå hele veien til finalen.

DEL

FRISK ASKER-VÅLERENGA KL. 19.00

Men påstanden tas med store forbehold fra flere eksperter, som mener at det er nærmest umulig å bli klok på et lag som Frisk Asker – som veksler mellom lange seiersrekker og tunge tapsrekker denne sesongen.

– Huff, nei hva skal man si, sier ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm, som mener Frisk Asker har et toppnivå som gjør dem i stand til å slå absolutt alle lag i eliteserien.

– Problemet deres er at det toppnivået glipper altfor ofte, presiserer Dahlstrøm, som likevel holder Frisk Asker som en mulig outsider i sluttspillet.

LES OGSÅ: Slik går ungdommene hver sin vei til idrettstoppen

Møter Vålerenga

I kveld møter Frisk Asker Vålerenga hjemme i Askerhallen. De to lagene kjemper om fjerdeplassen på tabellen, og Dahlstrøm mener laget nå er avhengig av å vinne mot Vålerenga – for å vise styrke.

– Kampen mot Vålerenga blir den første i sluttspillet for Frisk Asker. Klarer de å sette spillet nå, og holde det utover sluttspillet kan det bli veldig bra. Slipper de seg 2 prosent ned, er det rett ut i kvartfinalen, sier Dahlstrøm, som følger eliteserien tett for rettighetshaver TV 2.

Frisk Asker ligger fem poeng bak Vålerenga.

– UROVEKKENDE: Erik Follestad Johansen stusser over variable Frisk Asker-resultater.

– UROVEKKENDE: Erik Follestad Johansen stusser over variable Frisk Asker-resultater. Foto:

LES OGSÅ: Supporterleder reagerer på at Frisk Asker-spillere gikk rett i garderoben etter tap

– Urovekkende

Med seg har han tidligere Frisk Asker-spiller Erik Follestad Johansen og Wang-trener Geir Hoff. Sistnevnte har allerede meldt at Frisk Asker er en klar finalekandidat dersom de holder seg skadefrie, mens Follestad Johansen mener det er urovekkende at et lag med så rutinerte spillere som Frisk Asker har, kan levere såpass ujevne resultater.

– De startet godt, selv med mye skader i troppen, og da tenkte jeg at de bare ville bli bedre utover sesongen. Det ble de ikke, sier Follestad Johansen, som de siste tre årene har slått Frisk ut i kvartfinalen, da han spilte i Vålerenga.

– Forrige sesong merket vi hvor mye istid det ble på spillere som Anders Bastiansen, og var veldig bevisst på å ta ut han. Det blir fort rovdrift på enkeltspillere i et sluttspill, og da er man avhengig av at andre står frem, sier Follestad Johansen.

Det var ventet at Frisk Asker igjen ville stille med toppscorer Ryan Hayes, etter en lengre skadeperiode, men løperen var ikke blant de utvalgte tirsdag kveld. Jimmy Andersson er tilbake for vertene, og stiller til start etter skade.

Frisk Asker kommer til tirsdagens kamp med tre strake tap, og ligger fem poeng bak Vålerenga på tabellen.

Artikkeltags