Gustafsson helten da Frisk Asker tok første stikk

MATCHVINNER: Hampus Gistafson scoret i forlegningen, og sikret Frisk Asker-seier i den første kvartfinalekampen.

MATCHVINNER: Hampus Gistafson scoret i forlegningen, og sikret Frisk Asker-seier i den første kvartfinalekampen.

Frisk Asker-trener Jan André Aasland spådde en tett kvartfinaleserie. Lite overraskende da at Frisk Asker og Lillehammer trengte ekstra tid for å avgjøre kampen.

DEL

LILLEHAMMER-FRISK ASKER 2-3

Der scoret Hampus Gustafsson, og ga Frisk Asker en drømmestart på årets sluttspill.

For trener Jan André Aasland var lettelsen stor.

– Det var viktig mentalt å ta denne i forlengningen, sier han etter kampen. 

– Samtidig er dette bare kamp én av syv, så det er ingen grunn til å ta noen seier på forskudd. Nå må vi hjem til Askerhallen, og håpe at støtten fra hjemmepublikummet tar oss et skritt nærmere, sier Aasland.

Neste kamp i best av syv-serien spilles allerede lørdag, i Askerhallen.

LES OGSÅ: Frisk Asker-trener spår syv kvartfinaler

Målløst etter første

Det startet godt for Frisk Asker i OL-byen. Sportslig leder Nicolay Sørensen uttalte før kampen at klubben var fornøyd med kvartfinalemotstanderen, men de måtte vente helt til den andre perioden før de ledet på Lillehammer. Av alle, var det selvfølgelig lillehamringen Endre Medby som satte inn kampens første mål – og ledelse til Frisk Asker.

Scoringen holdt frem til utvisningene kom på løpende bånd for Asker-laget. Etter å ha brukt mye krefter på å ri av to minutter i undertall, pådro Hampus Gustafsson seg en ny utvisning like etter. Det åpnet muligheten for vertenes poengkonge Joey Benik, som utlignet etter drøyt halvspilt kamp. Få minutter før hvilen tok Lillehammer ledelsen ved Austin Cangelosi.

LES OGSÅ: Frisk vant seriespillets siste kamp - møter Lillehammer i sluttspillet

Scoret i undertall

Men undertall var ikke bare negativt for Frisk Asker, som startet den tredje perioden med to mann mindre på isen. Lillehammer etablerte spill, og etter en kjemperedning av Nicklas Dahlberg, kunne Anders Bastiansen lempe pucken ut av sonen.

Så skjedde det utrolige.

Først spratt pucken over hansken til en Lillehammer-spiller, før den overraskende spratt over køllebladet til den neste. Igjen stod Frisk Askers Mikkel Christiansen som nettopp hadde sluppet fri fra utvisningsboksen, og befant seg alene igjennom mot vertens målvakt. Christiansen var iskald, og utlignet for Frisk Asker.

.. men ikke i overtall

Like effektive var de ikke i overtall Med åtte minutter igjen å spille fikk de muligheten fem mot tre to ganger, men Frisk Asker maktet ikke gjøre nytte av overtallsperioden.

Lillehammer fortsatte å dra på seg utvisninger, og de siste to minuttene av den ordinære tiden fikk Frisk spille fem mot fire, også denne perioden uten uttelling – og kampen gikk derfor til forlengning.

– Vi har tre stolpeskudd, og flytter pucken bra i overtall. Så lenge vi skaper sjansene, er jeg fornøyd med innsatsen i overtall, sier Aasland.

Artikkeltags