Frisk Asker trengte straffer - men tok viktig seier mot Vålerenga

AVGJORDE: Vinny Saponari avgjorde på straffer mot Vålerenga.

AVGJORDE: Vinny Saponari avgjorde på straffer mot Vålerenga. Foto:

Vinny Saponari avgjorde på straffer i Askerhallen, og sendte Frisk Asker et langt steg næmere topp fire.

DEL

FRISK ASKER-VÅLERENGA 3-2 (etter straffer)

De trengte tre forsøk, men omsider satte Frisk Asker inn straffen som sikret seieren mot Vålerenga.

Dermed er de et langt steg nærmere topp fire - etter at Lillehammer tapte mot Stjernen.

– Utrolig deilig å sette inn seiersmålet, og spesielt mot Vålerenga, sier Vinny Saponari, som satte inn den avgjørende straffescoringen.

SE BILDER FRA KAMPEN:

Bildeserie

Frisk Asker-Vålerenga

FRISK ASKER-VÅLERENGA

Seieren sender Frisk Asker tre poeng bak Lillehammer på fjerdeplass, og fire bak Vålerenga på tredjeplass. Topp fire får hjemmebanefordel, og tredjeplassen får velge motstander.

– Vi vil gjerne ha hjemmebanefordelen, og vet at vi må vinne noen kamper for å få den. I dag var vi glade for å komme tilbake etter oppholdet, og glade for å være i gang. At vi vant et lokaloppgjør er heller ikke så verst, sier Saponari med et smil.

LES OGSÅ: Ishockey-eksperter tror på skadefritt Frisk Asker i sluttspillet

Havnet bakpå

Etter et ukelangt opphold med landskamper, var Frisk Asker tilbake i aksjon i eliteserien tirsdag, hjemme mot Vålerenga. Frisk Asker, som kom til kampen med tre strake tap på samvittigheten, havnet under mot slutten av den første perioden, da Fredrik Csisar fintet ut Nicklas Dahlberg med et velplassert skudd.

Bedre gikk det i den andre perioden, som ikke rakk å bli mer enn et par minutter gammel – før Jonas Berglund styrte inn et hardt skudd fra Nicolay Eiken Andresen.

Like før lagene skulle gå til pause, tok Torstein Nordrum saken i egne hender. Jar-mannen plukket opp pucken i rundvantet, dro seg forbi en Vålerenga-spiller – og prikket inn pucken mellom armen og overkroppen til Steffen Søberg i Vålerengas mål.

Det ble tidvis ampert i Askerhallen, og publikum jublet da en Frisk Asker-spiller satte inn en takling på Vålerengas Martin Laumann Ylven – som svarte med å kaste en drikkeflaske i retning tribunen.

– Brøt forbannelsen

Vålerenga fant roen igjen etter hvilen, og brukte ikke mange sekundene på å lure inn sitt andre mål på 13 skudd.

Dermed var lagene igjen like langt, og da ingen maktet å avgjøre kampen løpet av ordinær tid – gikk kampen til overtid og straffeslag. Der avgjorde Saponari.

– Det er ikke så nøye hvem vi slår, det som er deilig i dag er at vi bryter en forbannelse jeg føler vi har hatt når det kommer til overtidsspill, sier trener Sune Bergman.

Han mener laget har tapt mye på forlengningsspill de siste sesongene, og var glad for å se at laget taklet presset.

Neste kamp kommer allerede torsdag, borte mot Lørenskog.

Artikkeltags