Frisk Asker-trener spår syv kvartfinaler

MØTER LILLEHAMMER: Frisk Asker møter Lillehammer i kvartfinalen. Her fra et tidligere oppgjør mellom de to lagene. Foto: Joakim S. Enger

MØTER LILLEHAMMER: Frisk Asker møter Lillehammer i kvartfinalen. Her fra et tidligere oppgjør mellom de to lagene. Foto: Joakim S. Enger

Allerede i februar forsto trener Jan André Aasland hvem Frisk Asker mest sannsynlig ville møte. Derfor er han godt forberedt til sluttspillet.

DEL

Her kan du lese kampreferat fra den første kvartfinalen

– Det blir beintøft å møte Lillehammer, sier Frisk-trener Jan André Aasland umiddelbart etter at avgjørelsen falt – som igjen var rett etter tirsdagens 6-3-seier mot Stjernen.

Lillehammer spilte sluttspillsfinale så sent som forrige sesong, og endte hele tolv poeng foran Frisk Asker på tabellen. Frisk Asker trenger derfor alle små fordeler de kan få, og 29 år gamle Aasland har finstudert kvartfinalemotstanderen allerede.

– Du har studert Lillehammer?

– Ja. Jeg har vært forberedt både på Stavanger og Lillehammer. Jeg har gjort videoanalyse av begge de to lagene i litt over en uke nå. Jeg analyserte begge, for det hadde vært kjedelig om man hadde fått den andre enn den man forventet. Da måtte man kastet seg rundt og begynt å forberede seg på noe annet, sier Aasland.

– Jeg har studert lagene den siste uken, så vi skal være godt forberedt når vi kommer til Lillehammer. Vi skal være klare til å gjøre en god kamp, fortsetter Frisk-treneren.

Han er klar på at motstanden er tøff i sluttspillet, uansett hvem man møter.

– Lillehammer er et godt lag. De har gode utlendinger, og gode, unge norske spillere. De spilte jo finale i fjor. For oss var det nesten akkurat det samme om vi endte med å møte Stavanger eller Lillehammer, sier Aasland, som forventer jevne kamper mot laget fra OL-byen. I seriespillet tok Frisk Asker og Lillehammer ni poeng fra hverandre over seks kamper. Frisk Asker vant de to siste kampene.

– Det blir et bikkjeslagsmål, og serien kan fort gå til syv kamper. Begge kan vinne hver kamp med ett mål, sier Frisk-treneren.

LES OGSÅ: Frisk vant seriespillets siste kamp - møter Lillehammer i sluttspillet

Ønsket seg Lillehammer

Sportslig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen, forteller at klubben ønsket seg Lillehammer i sluttspillet.

– Når man blir nummer fem i serien, så har man ikke luksusen av å håpe på for mye. Det er en fordel for oss å slippe reisebelastningen til Stavanger, og kostnadene som følger med. Jeg er sikker på at vi hadde klart oss godt også mot Stavanger, men Lillehammer har spilt bra mot denne sesongen, sier Sørensen.

For Frisk Asker sto uten valg og hjemmebanefordel, etter å ha blitt nummer fem i serien. Seriemester Vålerenga valgte Manglerud Star, mens Storhamar tok Stjernen. Stavanger valgte Sparta Sarpsborg.

LES OGSÅ: Scoret sitt første (!) mål etter 35 kamper: - Hadde gitt opp denne sesongen

Venter med forhandlinger

I februar forlenget Frisk Asker kontrakten med den svenske backen Victor Björkung, som med det blir i klubben ytterligere to sesonger.

Det blir den siste signeringen før sluttspillet er over. Så lenge klubben kjemper om kongepokalen, settes kontraktsforhandlinger på vent.

– Det handler om å ha fullt fokus på det tette kampprogrammet som venter, forteller Sørensen.

Blant spillerne de likevel ser for seg å ha med videre er Nicklas Dahlberg (33). Den svenske Målvakten er inne i sin syvende sesong i Askerhallen.

– Vi har signalisert at vi ønsker å prate med Nicklas om en forlenging, og det er et tydelig signal om at vi ønsker å ha han med videre, sier Sørensen.

Artikkeltags