Frisk Asker tilbake på vinnersporet

SEIER: Anders Bastiansen - liggende i midten - kriger inn kveldens andre scoring. Garry Nunn (t.v.) feirer.

SEIER: Anders Bastiansen - liggende i midten - kriger inn kveldens andre scoring. Garry Nunn (t.v.) feirer. Foto:

Frisk Asker har vunnet to av tre kamper i desember. Torsdag ble Stjernen enkel motstand i Askerhallen.

DEL

FRISK ASKER-STJERNEN 5-1

Mot Stjernen taklet de favorittstemplet godt, og kort tid ut i den andre perioden var kampen langt på vei avgjort da Nick Pageau hamret inn kveldens tredje for Frisk Asker.

Seieren sendte laget forbi Lillehammer og opp på en tredjeplass – samtidig som at Sparta Sarpsborg beholder fem poengs forsprang, i kampen om andreplassen i eliteserien.

– Vi det går i bølger dette her, og nå er vi inne i en god periode. Vi har fått senket antall baklengsmål, og da kommer poengene etter, sier trener Sune Bergman.

Laget har havnet et godt stykke bak serieleder Storhamar, som vant sin 12. strake kamp torsdag.

LES OGSÅ: Politireform skaper problemer for Saponari-overgangen

Lystad Jacobsen tilbake

Torsdag kveld var det Fredrik Lystad Jacobsen som startet ballet. Asker-mannen måtte melde pass til forrige kamp mot Lillehammer grunnet sykdom, men var tilbake med et smell da han smalt inn kveldens første etter en pasning fra Endre Medby.

Ledelsen holdt til pause, og ut fra hvilen kom Frisk Asker i et høyt tempo. Tre minutter tok det før Anders Bastiansen pirket inn scoring nummer to – for øvrig feiret med en liten brytekamp mot Jesper Nipe – og ytterligere to minutter senere stod det 3-0 etter scoring av Pageau.

Frisk Asker hadde god kontroll på motstanden fra Fredrikstad, som har slitt tungt den siste tiden. Likevel skulle Stjernen komme med en liten krampetrekning allerede 47 sekunder ut i den tredje perioden, men scoringen ble raskt nullet ut av kaptein Bastiansen, som sørget for 4-1 tre minutter senere.

LES OGSÅ: Her ankommer Vinny Saponari Norge

Flere på vei tilbake

T.J Foster sørget for at kampen endte 5-1, med sin scoring ti minutter før slutt.

Torsdagens kamp var den siste av Cato Cocozzas åtte kamper lange karantene, og til helgens kamp mot Lørenskog er veteranen tilbake. På vei tilbake er også Magnus Geheb (skade), og Vinny Saponari - som venter på sin arbeids- og oppholdstillatelse. Geheb testes trolig søndag, mens Saponari neppe får papirene i orden før kampen mot Storhamar 21. desember.

Artikkeltags