Får svi for spiller-tabbe

UTEN LISENS: Mats Henriksen (i midten) spilte uten lisens forrige sesong. Det får Frisk Asker svi for nå, både i form av poengtrekk og ikke minst en kjempebot. FOTO: TORE GURIBY

UTEN LISENS: Mats Henriksen (i midten) spilte uten lisens forrige sesong. Det får Frisk Asker svi for nå, både i form av poengtrekk og ikke minst en kjempebot. FOTO: TORE GURIBY

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ishockey. Frisk-ledelsen aksepterer straffen fra Ishockeyforbundet.

DEL

For kort tid siden kom det frem at Frisk hadde benyttet Mats Henriksen gjennom hele sesongen, uten at han hadde gyldig spilleberettigelse. Spilleren manglet både gyldig overgang og spillerlisens. Onsdag hadde styret i Norges Ishockeyforbund møte og torsdag ble straffen offentliggjort.

Ifølge regelverket får klubber 1.500 kroner i bot pr. kamp for å bruke en spiller uten gyldig spilleberettigelse. Frisk brukte Henriksen i 49 kamper forrige sesong og får dermed en bot på 73.500 kroner.

– Det svir voldsomt. Frisk kommer ikke til å gjøre noen ting for å protestere på det. Det er vi som har dummet oss ut, sier forrige sesong sportslige leder og nåværende daglig leder Ole Gerhard Haug. 

LES OGSÅ: Frisk Asker brukte spiller uten lisens hele sesongen

– Dette blir tøft

I tillegg får klubben 12 poengs trekk forrige sesong. Det betyr at Frisk raser ned fra 4. til 6. plass på tabellen.

– Tabellen blir endret. Samtidig er forrige sesong historie. Det blir ikke noe konsekvens for neste år, kommenterer Haug og fortsetter:

– Dette er naturligvis forferdelig kjedelig. Sanksjonene var som forventet. Det er et regelverk som må følges. Stjernen fikk samme straff pr. kamp, bare mindre bot. Vi forventet ikke at vi skulle behandles noe annerledes.

– Det er klart dette blir tøft. Vi må se om vi kan få betalt boten over rater. Vi må ta det via driftsbudsjettet og kommer ikke til å ta av sportsbudsjettet. Det er en generell sekkepost på budsjettet, men selvfølgelig ikke til dette. Vi har ikke diskutert hvordan dette vil bli gjennomført.

Slipper å starte i minus

Frisk slipper altså å starte kommende sesong med minuspoeng.

– Vi er takknemlige for å slippe det.

Henriksen spilte altså hele sesongen uten lisens – det kunne blitt alvorlig om han hadde blitt alvorlig skadet.

– Vi er sjeleglade for at det ikke skjedde, sier Haug som svarer følgende på hvem som hadde ansvaret for at Henriksen spilte uten lisens en hel sesong.

– Dette har gått under radaren hele veien. Vi skjønner ikke selv hvordan det har skjedd. Jeg ønsker ikke å henge ut noen. Alle andre overganger og lisenser har vært i orden. Vi protesterer ingenting på straffen. Vi lukker denne saken. Det er allerede gjort tiltak i klubben for at dette ikke skje igjen.

- Aldri hørt om noe liknende

 – Saken er så alvorlig, at man måtte merke konsekvensene tydelig. Noe sånt som dette må ikke skyves under teppet, sier generalsekretær i forbundet, Ottar Eide.

Han sier at ingen i forbundsstyret har hørt om at man har måttet behandle en sak hvor en klubb har brukt en spiller som ikke har vært spilleberettiget gjennom en hel sesong.

– Vi snakket litt om det på møtet, og ingen kan huske noe sånt, kommenterer Eide som sier straffen ble gitt ut ifra tidligere bruk av spiller uten lisens – som har vært 1.500 kroner pr. kamp.  

– 73.500 kroner er en kraftig bot. Å bruke spiller som ikke er berettiget er alvorlig brud i forhold til hele strukturen i ishockey. 

– Poengtrekket får ingen sportslige konsekvenser bortsett fra at Frisk fikk en annen plass på tabellen historisk. Det ble gjort en administrativ feil og det burde vært fanget opp tidlig. Forbundsstyret diskuterte også å gi klubben minuspoeng neste sesong, men falt ned på avgjørelsen med bot og poengtrekk i sesongen som var.

Artikkeltags