Frisk vant seriespillets siste kamp - møter Lillehammer i sluttspillet

MØTER LILLEHAMMER: Frisk Asker slo Stjernen tirsdag kveld. Nå venter sluttspillet for Asker-klubben, hvor Lillehammer er kvartfinalemotstander. Første kampen spilles borte, allerede torsdag kveld.

MØTER LILLEHAMMER: Frisk Asker slo Stjernen tirsdag kveld. Nå venter sluttspillet for Asker-klubben, hvor Lillehammer er kvartfinalemotstander. Første kampen spilles borte, allerede torsdag kveld. Foto:

Frisk Asker slo Stjernen i årets siste eliteseriekamp. Torsdag starter de sluttspillet i OL-byen Lillehammer.

DEL

FRISK ASKER - STJERNEN 6-3

– Det blir beintøft å møte Lillehammer, sier Frisk-trener Jan André Aasland umiddelbart etter at avgjørelsen falt - som igjen var rett etter tirsdagens 6-3-seier mot Stjernen.

– Lillehammer er et godt lag. De har gode utlendinger, og gode, unge norske spillere. De spilte jo finale i fjor. For oss var det nesten akkurat det samme om vi endte med å møte Stavanger eller Lillehammer, fortsetter Aasland - som forventer jevne kamper mot laget fra OL-byen.

– Det blir et bikkjeslagsmål, og serien kan fort gå til syv kamper. Begge kan vinne hver kamp med ett mål.

Etter at torsdagens serierunde var ferdigspilt, skulle først Vålerenga velge motstander i kvartfinalen av sluttspillet. Seriemesteren kunne velge Manglerud Star eller Stjernen, og landet på byderby mot førstnevnte.

Så var det Storhamars tur. Fjorårets mester valgte Stjernen.

Etter at Stavanger Oilers valgte Sparta Sarpsborg, ble det klart at Frisk Asker møter Lillehammer.  Frisk Asker starter kvartfinaleserien på bortebane, og serien spilles best av syv kamper.

LES OGSÅ: Scoret sitt første (!) mål etter 35 kamper

– Det var vel greit dette, sier Viktor Granholm.

Han sier at det selvfølgelig har litt å si at de starter borte.

– Men vi må jo vinne kamper der borte uansett. Og så kan vi vinne de hjemme og, smiler han.

– Vi må vel slå omtrent alle skal vi vinne til slutt.

LES OGSÅ: Treårskontrakt til 18-åring i Frisk Asker

Håpet på Lillehammer

Sportslig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen, forteller at klubben ønsket seg Lillehammer i sluttspillet.

– Når man blir nummer fem i serien, så har man ikke muligheten til å påvirke mye. Det er en fordel for oss å slippe reisebelastningen til Stavanger, og kostnadene som følger med. Jeg er sikker på at vi hadde klart oss godt også mot Stavanger, men Lillehammer har vi spilt bra mot denne sesongen, sier Sørensen.

I seriespillet tok Frisk Asker og Lillehammer ni poeng fra hverandre over seks kamper. Frisk Asker vant de to siste kampene.

Slo Stjernen

Vant gjorde Frisk Asker også mot Stjernen tirsdag - selv om Frisk hvilte Nicklas Dahlberg, Anders Bastiansen og Petter Kristiansen.

Asker-laget begynte eliteseriens siste kamp godt - allerede to minutter ut i første periode scoret Victor Björkung til 1-0. Frisk styrte det meste av spillet det første kvarteret, og etter snaue 14 minutter økte Granholm til 2-0.

Men, Stjernen kom tilbake. De siste fem minuttene av første periode tok de plutselig over kampen, og reduserte til 2-1.

Og da andre periode var omtrent halvspilt utlignet Fredrikstad-laget til 2-2 - i en periode de også var best.

Like før periodeslutt gikk likevel Frisk opp i føringen på ny, da Hampus Gustafsson feide pucken i krysset fra skrått hold.

– Første periode var bra i 15 minutter. Men vi er ikke helt fornøyde med slutten av første periode, og heller ikke andre, sier Aasland.

LES OGSÅ: Konkurrentene ruster opp - men Frisk Asker henter ingen nye

Komfortabelt

Siste periode begynte kaotisk - det bølget frem og tilbake, og begge lag kom til avslutninger.

Stjernen utlignet til 3-3 kvarteret før slutt, men bare 14 sekunder senere sendte Kyle Bonis Frisk i føringen på ny.

Stjernen kastet mye fremover, og skapte et par avslutninger, men Frisk-keeper Ole Morten Furseth stoppet det som kom.

Da Endre Medby satte 5-3 fem minutter før slutt var kampen i realiteten avgjort - og minuttet før slutt satte Cato Cocozza pucken i åpent mål etter at Stjernen tok ut keeperen i jakten på scoring.

–Totalen er ganske bra. Det viktigste for oss var å få en seier, og ta med oss dette inn mot sluttspillet, sier Aasland.

Viktig med godfølelse

Torsdagens kamp var nemlig uten betydning for Frisk med tanke på sluttplassering på tabellen.

– Men det er viktig med tanke på selvtillit å avslutte seriespillet med seier?

– Absolutt. Det er som jeg har nevnt tidligere, vi er med i alle kamper med mål om å vinne. Vi er fornøyde med en del ting i dag, og så er det en del ting vi slurver litt mer med i dag, sier Aasland.

– Dette var en grei kamp, og en seier er en seier. Og det er absolutt viktig å komme inn i sluttspillet med en god følelse. Det hadde vært ganske tøft å komme inn med et tap, sier Granholm.

KAMPFAKTA

FRISK ASKER 6

STJERNEN 3

Perioderesultat: 2-1, 1-1, 3-1

Skuddstatistikk: 33-17 (11-4, 13-5, 9-8)

Mål: 1. periode: 1-0 (02.11) Victor Björkung (Endre Medby, Sebastian Johansen), 2-0 (13.50) Viktor Granholm (Mikkel Seiergren Christiansen, Johansen), 2-1 (18.11) David Hallström (Philip Hansen).

2. periode: 2-2 (28.32) Niklas Bröms (Jens Tønjum), 3-2 (37.55) Hampus Gustafsson (Patrick Andre Bovim, Max Krogdahl)

3. periode: 3-3 (44.41) Tønjum (Bröms, Jonathan Hermansson), 4-3 (44.55) Kyle Bonis, 5-3 (55.39) Medby (Mats Frøshaug), 6-3 (59.00) Cato Cocozza (Fredrik Lystad Jacobsen).

Utvisninger: Frisk Asker 5x2 min, 2x10 min. Stjernen 3x2 min.

Dommere: Hans-Ole Sageng, Roy Stian Hansen, Jørn McCall Ekeberg.

Tilskuere: 1.041 i Askerhallen.

Artikkeltags