Frisk Asker tapte borte mot Lillehammer: – Sjansen for tredjeplass finnes fortsatt

TAPTE: Henrik Ødegaard og Frisk Asker tapte tirsdagens kamp borte mot Lillehammer. – I dag taper vi for et bedre lag. Lillehammer var litt hetere enn oss, sier Frisk-spilleren.

TAPTE: Henrik Ødegaard og Frisk Asker tapte tirsdagens kamp borte mot Lillehammer. – I dag taper vi for et bedre lag. Lillehammer var litt hetere enn oss, sier Frisk-spilleren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Frisk Asker tapte etter hvert rimelig solid mot Lillehammer tirsdag kveld. Nå blir det tøft å ta tredjeplassen i ligaen.

DEL

LILLEHAMMER - FRISK ASKER 6-2

Før kveldens kamp var Frisk Asker nemlig bare poenget bak nettopp Lillehammer. To kamper gjenstår, og med seier i dag ville tigrene fra Asker passert laget fra OL-byen, og klatret opp til tredjeplass på tabellen.

Og tredjeplassen kan være ganske verdifull. Den betyr nemlig at man har større mulighet for hjemmebanefordel i en eventuell semifinale - og man har et valg når det gjelder hvem som blir kvartfinalemotstander.

Men, i stedet for å være to poeng foran Lillehammer, er nå altså Frisk fire poeng bak. Og selv om Frisk på papiret har et lettere program enn Lillehammer igjen, blir det nå meget tøft å nå tredjeplassen.

LES OGSÅ: Sjekk råkjøret som gjør at Frisk-kapteinen ikke rekker tenke på OL

– Sjansen for at vi kan bli nummer tre finnes fortsatt. Det er to kamper igjen, og seks poeng å spille om, så alt er ikke kjørt. Lillehammer har jo Sparta og Storhamar i sine to siste. Vi får spille ferdig, og så se hvordan det ser ut etter det, sier Frisk-trener Sune Bergman etter tapet mot Lillehammer.

OL-klare Henrik Ødegaard innrømmer at det kan bli tøft å ta tredjeplassen nå.

– Ja, det er klart det var en viktig match tabellmessig i dag. Men man vet vel fra tidligere erfaringer at det er viktig å ha en god følelse når man går inn i sluttspillet. Så nå må vi spille bra og vinne i de to kampene som er igjen, så er vi klare for sluttspillet, sier han.

Samtidig som at tredjeplassen kan bli tøff å ta nå, er definitivt sølvsjansene ute. Sparta vant sin kamp i kveld, og er nå åtte poeng foran Frisk. Derfor ender nok Frisk opp med å møte enten Vålerenga eller Stavanger i kvartfinalen - lagene som blir nummer fem og seks på tabellen.

Er godfølelsen inn mot sluttspillet vel så viktig som om dere blir nummer tre eller fire?

– Du kan si, det er veldig jevnt på tabellen nå. Om man får Vålerenga eller Stavanger, eller hvem det måtte være, så er egentlig alle lag like bra. Det blir en utrolig tøff kvartfinale uansett, sier Ødegaard.

LES OGSÅ: Slik er Hockey-Henriks hektiske hverdag

Åpnet bra

Etter en tett og målløs førsteperiode, ledet Frisk både 1-0 og 2-1 i den andre perioden mot Lillehammer. Magnus Geheb scoret begge Frisks mål - det første på en retur etter at Petter Kristiansen smalt pucken i tverrliggeren, og det andre på en retur etter at Kristiansen snappet pucken, før han fant Cato Cocozza som sammen med nettopp Geheb sto helt fri foran mål. Cocozza fyrte løs - Keeper reddet, men ga retur. Da var Geheb altså på pletten igjen.

Etter dette sa det dog stopp i målprotokollen for Frisk Asker, mens Lillehammer skulle score fem ganger til på den siste drøye halvtimen.

– Jeg synes vi åpner ganske bra, og så gjør vi jo 1-0 og 2-1. Etter det tar de mer og mer over, sier Bergman, som påpeker at det er ekstra surt å tape etter en god åpning, og etter at man har tatt ledelsen to ganger.

– Deres beste spillere var kanskje noe bedre enn våre beste i dag. Vår tredjerekke med Magnus Geheb, Cato Cocozza og Petter Kristiansen var jo vår beste enhet i dag, fortsetter han.

LES OGSÅ: Valkvæ Olsen ble ikke med til OL

Tapte mot et bedre lag

Frisk Asker var bak 3-2 etter den andre perioden. Men, de gikk offensivt til verks i den tredje, vant pucken høyt ved et par anledninger, og kom til en del avslutninger. Dog ble ingen av dem riktig farlige.

Så mistet Alex Wall pucken i egen sone. Lillehammer var nådeløse, og Nick Dineen doblet ledelsen. To minutter senere hamret David Morley pucken i krysset, og da Frisk tok ut Dahlberg i et siste forsøk på å få noe ut av kampen, kom også 6-2-målet.

– I dag taper vi for et bedre lag. Lillehammer var litt hetere enn oss. Vi hang vel nogenlunde med i begynnelsen av kampen, men etter det var de vassere enn oss. Det er bittert at ikke vi kommer opp i vårt toppnivå i en så viktig kamp, sier Ødegaard.

– Hva er det som skjer når de snur kampen så til de grader?

– Det er vanskelig å si sånn med en gang. Men vi gjør det vanskelig for oss selv i noen situasjoner, samtidig som at Lillehammer er gode. De er rett og slett litt bedre enn oss i dag, mener Ødegaard.

PS: På grunn av OL, venter nå en kamppause frem til 24. februar for Frisk Asker.

Henrik Ødegaard og Anders Bastiansen er tatt ut til mesterskapet. Norges første OL-kamp er mot Sverige 15.februar.

LES OGSÅ: Mål i siste sekund og straffeseier: – En «rysare»

KAMPFAKTA

Lillehammer 6

Frisk Asker 2

Eliteserien, herrer ishockey

Perioderesultat: 0-0, 3-2, 3-0.

Mål:

1. periode: Ingen

2. periode: 0-1 (22.31) Magnus Geheb (Petter Kristiansen), 1-1 (23.45) Jacob Noer (Patrick Ulriksen), 1-2 (25.07) Geheb (Cato Cocozza, Kristansen), 2-2 (29.28) Stephan Joseph Vigier (Nick Dineen), 3-2 (35.58) Brendan Ellis.

3. periode: 4-2 (52.09) Dineen (Joey Benik, Sondre Bergersen Bjerke), 5-2 (54.27) David Morley (Benik, Dineen), 6-2 (59.57) Benik (Morley, Bjerke).

Skuddstatistikk: 39-33 (14-9, 13-13, 12-11).

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., Frisk Asker 4 x 2 min.

Dommere: Christian Bo Persson og Owe Lüthke.

Artikkeltags