Frisk Asker - Stavanger Oilers 3-4 (3-3 etter ordinær tid, 1-2 på straffeslag)

Og til tross for at Frisk Asker ledet store deler av kampen, måtte det straffeslag til for å kåre en vinner. Den endte i skuffelse for Frisk Asker.

– Dette er ganske tungt. Vi spiller kanskje vår beste match i hele år i dag. Vi gjør en veldig bra kamp, og da er det bittert at vi ikke klarer å dra det i land på slutten, sier Frisk Askers bestemann, Mikkel Seiergren Christiansen, etter kampen.

De oransje har nå mistet en solid ledelse i to kamper på rad.

– Det er ordentlig kjipt, det er ikke noe å lure på det. Jeg følte forrige match også at vi spiller veldig bra i starten, og så kollapser vi. I dag følte jeg at tredje perioden egentlig også er OK, men de får et par billige mål. Vi har nok av sjanser til å avgjøre, men det er litt stang ut for tiden. Vi får ta med oss at vi spiller en bra match, smiler Christiansen oppgitt.

Strålende åpning

Selv om kampen endte i skuffelse, kunne ikke Frisk Asker bedt om en bedre åpning: Ryan Hayes scoret askerbøringenes første allerede etter ti sekunder!

Selv om Oilers forsøkte å svare, festet hjemmelaget etter hvert et godt grep på perioden. Dette ga flere skuddmuligheter, og åtte og et halvt minutt etter pangåpningen sto det 2-0. Målscorer denne gang var Mats Henriksen.

Frisk Asker spilte fortsatte å spille meget godt, og vant periodens skuddstatistikk 12-4, men fikk ikke flere mål før den første pausen.

LES OGSÅ: Frisk Asker: – Mørkt uten ny ishall i Asker

Om den første perioden begynte godt, åpnet den andre på verst mulige måte, med en Oilers-redusering allerede etter 53 sekunder.

Men Frisk Asker unngikk enn så lenge en lignende episode som under søndagens kamp mot Stjernen, da det sa stopp i midtperioden. Denne gangen fortsatte Frisk sitt gode spill, og hadde flere store sjanser.

Seks minutter etter Stavangers redusering fikk da også laget uttelling, på et langskudd fra Endre Medby. Dermed sto det 3-1, et resultat som, flere store Frisk-muligheter til tross, holdt seg til perioden var over.

– Jeg synes vi kjører over dem i de første periodene. Vi har spillet. Men Stavanger er det beste laget i Norge av en grunn. De klarer å snu det, men vi bør klare å vinne når vi leder 3-1 før den tredje perioden. Det er tungt nå, sukker Christiansen.

Store protester

Den store snakkisen i den andre pausen i Askerhallen, var en litt spesiell situasjon som skjedde 28 sekunder før andre periode var over. Frisk kom tre mot én i angrep, og hadde en gyllen periode til å øke ledelsen til 4-1.

Men dommeren blåste for stopp i spillet før Frisk fikk avsluttet - til store protester fra både spillere, trenere og fans. Grunnen var at Stavanger hadde en spiller for mye på banen.

– Den situasjonen var ganske pussig. Dommeren la seg flat ganske fort. Det er sånn det er, scorer vi der, så kanskje matchen blir annerledes. Men det får ikke vi gjort noe med, sier Christiansen.

– Mange kamper igjen

Den tredje perioden foregikk uten like mye harnisk mot dommeren, men ikke uten scoringer. Etter at Frisk hadde hatt god kontroll på gjestene gjennom de første ti minuttene av perioden, raknet det to ganger i periodens siste halvdel.

Stavanger scoret to ganger på to og et halvt minutt, og da ingen av lagene fikk pucken i nettet flere ganger, gikk kampen til spilleforlengelse på stillingen 3-3

Der var det Stavanger som var nærmest. Laget fra oljebyen hadde da også pucken i mål, men scoringen ble annulert som en følge av at pucken ble sparket i mål. Mer skjedde ikke, og dermed gikk kampen til straffeslag.

Der vant Stavanger 2-1, etter at Endre Medby var eneste Frisk-spiller som fikk pucken i mål. Asker-laget er nå 19 poeng bak serieleder Stavanger, på sjette plass. Christiansen mener likevel at laget må holde fokus, og ikke begynne å tenke på sluttspillet allerede.

– Det er fortsatt mange hockeykamper igjen. Det er ikke noe vits i å se for langt frem. Det er nok av kamper å snu dette på. Se på Lørenskog, de hadde en kjempetøff start, men nå har de vunnet ni av sine ti siste kamper, og nå er de helt der oppe. Det kommer mange kamper, så det er bare å tenke en kamp av gangen, så skal vi klare å snu dette, sier Christiansen.

KAMPFAKTA

FRISK ASKER - STAVANGER 3-4 (3-3 etter ordinær tid, 1-2 på straffeslag)

Ishockey, eliteserien menn

Perioderesultater: 2-0, 1-1, 0-1 (0-0)

1. periode: 1-0 (00.10) Ryan Hayes (Anders Bastiansen, Fredrik Jacobsen), 2-0 (08.46) Mats A. Henriksen (Viktor Granholm, Mikkel S. Christiansen)

2. periode: 2-1 (20.53) Magnus Hoff, 3-1 (26.30) Endre Medby (Vinny Saponari, Christiansen)

3. periode: 3-2 (50.55) Tommy Kristiansen, 3-3 (53.12) Christian Dahl-Andersen (Scott Macaulay, Eirik Salsten)

Utvisninger: Stavanger Oilers 7x2 min, 1x2+2 min, 1x2+10 min.

Tilskuere: 1160 i Askerhallen