Slik går ungdommene hver sin vei til idrettstoppen

ISHOCKEY OG SKOLE: Philip Clark (t.v.) og Martin Eimhjellen skal starte på videregående skole til høsten, samtidig som at de satser videre på hockeybanen. De to velger forskjellige skoleveier til høsten.

ISHOCKEY OG SKOLE: Philip Clark (t.v.) og Martin Eimhjellen skal starte på videregående skole til høsten, samtidig som at de satser videre på hockeybanen. De to velger forskjellige skoleveier til høsten. Foto:

De spiller begge i Frisk Asker, men har tatt hvert sitt skolevalg – mens de jakter den store ishockey-drømmen.

DEL

1. mars går fristen ut, dersom du ønsker å søke om videregående utdanning høsten 2017.

De siste ukene opp mot fristen er for mange preget av usikkerhet, og for noen handler valget om hva man vil ha ut av sin egen idrettskarriere.

For Martin Eimhjellen har valget vært soleklart helt siden barneskolen – han vil inn på NTGs ishockeylinje.

– Det har vært planen helt siden 3. klasse, og for meg har det vært viktig å ha gode nok karakterer til å kunne starte på NTG, sier Eimhjellen, som forteller at han er i god rute for å klare karakterkravet på 4,0 i snitt.

Selv om det stadig er lang tid igjen til de lokale skoleplassene skal deles ut, har han allerede fått beskjed om at han er en del av NTGs planer for det neste skoleåret.

– På NTG får jeg en tilrettelagt hverdag, med lærere som forstår sporten, sier Eimhjellen.

LES MER:

Kommentar: – Treningsgruppen viktigere enn skolen

Elever loves plass før søknadsfristen 

Ingen idrettsskole

For Philip Clark går veien til toppen utenom idrettslinjene. Drømmen om å bli arkitekt, gjør at han vil ha et sterkere fokus på skolearbeidet.

– Jeg har alltid tenkt at skolearbeidet kommer først, samtidig som at hockey er noe jeg alltid har hatt det moro med, sier Clark, som på ingen måte tenker å legge skøytene på hyllen.

– Jeg kommer absolutt til å fortsette å spille ishockey, men det kommer nok til å kreve mer av meg – og jeg må planlegge godt slik at jeg får til egentrening. Kanskje jeg må ofre en time på mobilen, sier Clark og ler.

Håper på flere plasser

Sportssjef for ishockeylinjen ved NTG, Robert Jonsson, forteller at han håper at hans linje i fremtiden vil få flere plasser til disposisjon.

Ishockeylinjen har i dag mellom 8 og 12 plasser på hvert trinn, med søkere fra hele landet.

– I år har vi hatt besøk av spillere fra Tromsø, som har vist seg frem. Vi har også en veldig sterk U16-gruppe i Frisk Asker, med mange søkere, forteller Jonsson.

– Tilbud til begge veier

NTG samarbeider tett med Frisk Asker. Faren til Martin, Joar Eimhjellen, sitter i styret i Frisk Askers junioravdeling.

Han forteller at klubben nå diskuterer hvordan de kan gi et eget tilbud til spillere som velger å fortsette karrieren – uten å ha en idrettslinje i ryggen.

– Alle er velkomne til å spille klubben uansett hvilken skole de går på, selvfølgelig, men vi har ikke noe eget opplegg for å kompensere for blant annet morgentreningene til NTG. Dette er noe vi diskuterer, sier Eimhjellen.

Skal kjempe om NM-gull

For Martin og Philip fortsetter ishockeysesongen, med NM i Trondheim som et høydepunkt i mars, samtidig som at de kjemper høyt opp på tabellen i serien.

Martin forteller at den store drømmen er å leve av ishockey, og kanskje går veien dit innom A-laget til Frisk Asker.

Philip tenker seg litt om på spørsmålet om han helst vil bygge en ny Askerhallen, eller spille i den.

– Begge deler hadde nok vært det beste, sier Clark, som har søkt seg til Rosenvilde til høsten.

Artikkeltags