Skip to main content

Hockey-drama av de sjeldne i Askerhallen

Derbyet mellom Frisk Asker og Vålerenga lørdag kveld hadde alt et godt hockeydrama trenger.

Derbyet mellom Frisk Asker og Vålerenga lørdag kveld hadde alt et godt hockeydrama trenger.

Foto: KNUT BJERKE

Målfest, keeperbytter, skrekktakling, forlengelse og straffer. Oppgjøret mellom Frisk og VIF hadde alt. 

FRISK ASKER – VÅLERENGA 6–7 etter straffer

Ishockeydramaet i Askerhallen ble et rysare av det sjeldne. Kampen ble en målfest, knallharde taklinger, matchstraff, spilleforlengelse og straffeslag.

Dessverre for Frisk fikk de bare ett poeng i belønning etter at VIF vant straffeslagkonkurransen etter at Thomas Olsen fra Vålerenga var den eneste som klarte å score på straffene.

Strålende

Det begynte strålende for hjemmelaget, og etter drøye syv minutter hadde hjemmelaget scoret to ganger ved Jimi Kuronen og Jacob Lagacé, og hadde dermed lagt listen for oppgjøret. Men dette skulle bli oppgjøret der man rett og slett ikke kunne se bort fra isen.

Martin Røymark reduserte for VIF noen sekunder senere. Før gjestene fra Oslo utlignet etter 12.21. Stefan Espeland scoret for Vålerenga.

Rett før hvilen sendte skadeplagede Mats Frøshaug hjemmelaget i føringen igjen, og over 1600 på tribunen trodde at de oransje skulle gå til pause med ledelse.

Det nektet Vålerenga å være med på og Mathis Olimb utlignet med bare 38 sekunder igjen på klokken. Unødvendig slapt av hjemmelaget.

Keeperbytter

Men om den første perioden hadde vært heftig, ble ikke midtperioden noe mindre intens. Målene rant inn. Først sendte Pontus Finstad hovedstadslaget i føringen, før Magnus Geheb ble kreditert 4-4-scoringen. Men målet var trolig et selvmål.

VIF gikk igjen rett opp i føringen ved Mika Partanen. Og da hadde Friks Asker-legenden Nicklas Dahlberg fått nok og kastet inn keeperhåndkleet.

Frisk Asker utlignet igjen og gullhjemmannen Viktor Granholm satte inn 5-5-målet, og da var det Vålerenga som byttet keeper.

Stygg takling

Snaue syv minutter før den siste pausen fikk Frisk-unggutten Anders Bergum Hilbertsen en skikkelig takling bakfra, og Vålerenga-spilleren Axel Sundberg ble belønnet med matchstraff for taklingen. Heldigvis kom 18-åringen seg på beina igjen og var tilbake på isen til siste periode.

I den siste perioden roet det seg litt ned, og Frisk tok føringen med Jimi Kuronen, før landsmannen Mika Partanen igjen utlignet for Vålerenga.

Kampen gikk til forlengelse og straffer, der Vålerenga til slutt trakk det lengste strået og tok med seg to poeng hjem til Oslo.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.