Skip to main content

Historisk Bastiansen-scoring kunne ikke forhindre Frisk-tap

En historisk scoring til tross – Frisk Asker tapte borte mot Stjernen lørdag. Likevel blir det fjerdeplass på laget i serien. Nå venter Lillehammer i kvartfinalen.

STJERNEN – FRISK ASKER 3–2

Tre lag kjempet om bronsen i eliteserien før lørdag – da sesongens siste serierunde ble spilt. Kun ett poeng skilte fra Vålerenga på tredjeplass til Lillehammer på femteplass – og klemt mellom de to lå Frisk Asker. Askerbøringene hadde samme poengsum som Lillehammer.

Men ingen av lagene grep muligheten til å ta igjen eller stikke fra de andre lørdag – faktisk tapte både Frisk Asker, Lillehammer og Vålerenga sine kamper. Dermed endte de som de lå - med Frisk Asker på fjerdeplass.

Og etter at Stavanger valgte Manglerud Star, Storhamar fulgte opp med å velge Stjernen og Vålerenga valgte Sparta, blir det nå Lillehammer i kvartfinalene på Frisk Asker.

– Det blir tøft og spennende. jeg tror man kommer til å se en ganske lik serie som i fjor. Tett og jevnt, med to lag som står bra mot hverandre. Jeg tror det blir ettmåls-, tomålsseire og overtid, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

– Frustrerende

Han er klar på at tapet for Stjernen lørdag var frustrerende.

– Når de andre resultatene går som de går, så er det jo det. Man hadde kanskje ikke helt trodd at Grüner skulle slå Vålerenga, men når de ender med å gjøre det, og på den måten de gjør det og (5-1), er det kanskje ekstra skuffende at vi ikke klarer å gjøre jobben i dag, sier Aasland.

– Men hvis du ikke tenker at vi kunne tatt tredjeplassen, synes jeg vi gjør en god kamp og skaper masse muligheter. Vi har vel tre-fire i stolpen. Vi skaper mer enn vi har gjort i det siste, og det er jo positivt. Men det er jo selvfølgelig kjedelig å tape.

Det hjalp nemlig Frisk lite at blant andre Anders Bastiansen scoret lørdag. Målet var imidlertid historisk – Bastiansen er tidenes eldste målscorer for klubben. Lørdag er han 39 år og 128 dager – 17 dager eldre enn Pekka Santanen var da han scoret mot Bergen/Djerv, 13. mars 1994.

Havnet bakpå

Tidlig i første periode kom Mats Frøshaug frem på venstresiden. Pasningsforsøket tvers over traff en skliende Stjernen-spiller, før pucken føk mot mål – men den lille sorte skiven traff innsiden av stolpen og spratt ut.

Like etter vant Bastiansen pucken i offensiv sone, men Stjernen-keeper Rumpel reddet skuddet – noe han også gjorde på forsøkene til Victor Björkung, Endre Medby og Max Krogdahl. 

Det ville seg ikke for Frisk Asker – som også åpnet best i den andre perioden. Tre minutter ut i denne kom Mikael Dokken til en god mulighet, etter et fint fremspill fra Christian Kåsastul, men Rumpel plukket pucken med snapphansken. 

Drøyt fire minutter ut i andre periode var det heller Stjernen som skulle ta ledelsen. Østfold-laget vant en dropp i Frisks sone, og pucken havnet hos Sam Coatta, som sendte pucken i lengste.

Og bare sekunder senere scoret østfoldingene på ny. Fire stykker fulgte opp i angrep, og pucken ble slått ut til Henrik Medhus, som fra noe skrått hold sendte Stjernen i tomålsledelse – kun 18 sekunder etter at det sto 1–0 på måltavlen.

Endre Medby fikk en god mulighet til å redusere midtveis i perioden, men Rumpel var der igjen. Og rett før andre pause var Viktor Granholm millimeter unna å score for Frisk, da han smalt pucken i stolpen. Men, og det sto 2–0 til Stjernen før siste pause.

Reduserte

Derfor måtte Frisk Asker ha scoringer i kampens siste 20 minutter, skulle de ha håp om poeng i kampen og tredjeplass på tabellen. Magnus Geheb var nære ved å gi Frisk en god start på siste periode – kun for å se Rumpel redde skuddet. Rett etter var Marinaccio nære for Frisk, men på omtrent tomt bur satte han pucken over.

Og igjen – i stedet var det Stjernen som scoret. I undertall kontret Fredrikstad-laget, og Henrik Medhus scoret 3–0.

Men Frisk-reduseringen skulle komme. Med drøyt halve perioden igjen plukket Hampus Gustafsson opp en feilpasning i Stjernens sone, før han feide pucken inn i nettet. Frisk Askers jakt på opphenting hadde begynt.

Annullert mål

Og den fortsatte bare fire minutter senere, da Anders Bastiansen reduserte til 2–3. Superveteranen styrte et skudd fra Nicolay Eiken Andresen videre i mål.

Målet var altså historisk, men det hjalp ikke for Frisk Asker.

For på tross av at Hampus Gustafsson fikk pucken i nettet for Frisk like før slutt, endte det med 3-2-tap for Stjernen. Målet ble nemlig annullert fordi en Frisk-spiller forstyrret keeper i målgården.

Og Frisk må ta til takke med fjerdeplass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.