Skip to main content

Hedret Frisk-heltene: – De er Askers ambassadører

GULLFEST: – Det er flott å kunne gjøre ekstra ære på Frisk Asker for innsatsen de gjør, sier ordfører Lene Conradi.

– De er Askers ambassadører og forbilder, sier ordfører Lene Conradi, som inviterte til mottagelse i rådhuset for å hylle de nybakte ishockeymesterne Frisk Asker.

– Kommunen kan bruke så mye vi vil på omdømmebygging, men lite kan måle seg med en stor idrettsprestasjon, sier Lene Conradi.

Ordføreren har årlig en lunsj hvor Askers norgesmestere, både i aldersbestemt og senioridrett gjøres stas på. I tillegg ble det for andre gang i historien holdt mottagelse for et elitelag, med ordfører, politikere og kommunens administrasjon. Sist var da Asker Fotball rykket opp til 1. divisjon.

– Det er flott å kunne gjøre ekstra ære på dem for innsatsen de gjør, sier Conradi.

GJENOPPLEV DEN HERLIGE GULLFESTEN:

Se bildene fra Frisks gullfeiring  

– Bygger identitet

Hun sier Frisk Asker sitter i ryggmargen til veldig mange askerbøringer – og at det har vært slik i generasjoner.

– Jeg har venner som har flyttet til Bergen og som følger med på alle kampene. Vi bygger kultur og identitet sammen og de bidrar til det.

Conradi sier Frisk bidrar til stort engasjement og fellesskap og berømmer klubben som samfunnsaktør og hvordan de bygger sosialt entreprenørskap. Hun påpeker at klubben også bidrar til at flere får oppleve idrettsglede gjennom å organisere såkalt superlag og at de også gir idrettsglede fra tribunen.

Ordføreren er selv stor Frisk-supporter, men fikk ikke gleden av å oppleve gullfeiringen fra tribunen. Hun hadde bestilt tur til Roma lenge før det ble klart at Frisk skulle spille finale,

– Elendig ferieplanlegging kan jeg si i ettertid. Jeg satt på en italiensk restaurant og fikk det med meg på mitt vis.

Dobbelt gullår

2019 har dessuten vært et dobbelt gullår for Frisk.

– Det har også vært året hvor vi gjorde vedtak om ny ishall, påpeker Conradi og legger til at anlegget skal stå ferdig i 2021.

– Pengene er satt av til selve ishallprosjektet, alt ligger klart for at vi kan sette spaden i jorden til høsten. Det skal bli kjempebra, sier ordføreren.

Hun ligger til at man vet at istid er stor mangelvare i Asker og at mange barn og unge har diverse isaktiviteter som sin idrett.

– At de får nødvendig istid og ikke må reise lange avstander er en stor gevinst.

LES OGSÅ: Slik kan den nye Askerhallen bli

– Stor opplevelse

Styreleder i Frisk Asker, Øystein Hærem, sier de er veldig stolte og ærbødige over at det ble holdt mottagelse for dem i rådhuset.

– Det er av den største æresbemerkning for en idrettsklubb som oss. Det viser at vi er en del av noe som er større enn oss selv. Det er ikke bare en ishockeykamp som er vunnet, men gleden av å lykkes sammen, kommenterer Hærem.

Han sier at nettopp gleden av å lykkes sammen er drivkraften for mange både i og rundt Frisk Asker.

– I dagens samfunn er det ikke så mye sånt igjen. Feiringen etter at vi vant, hvor man klemte på folk man ikke kjenner – alle var glade og blide, det var en stor opplevelse. Å lykkes sammen og dele feiringen er det vi egentlig brenner for.

LES OGSÅ: – Idrettsglede er for flere enn dem som driver idrett

 

GOD STEMNING: Ordfører Lene Conradi og Petter Kristiansen (til venstre) og Anders Bastiansen.

Lokalt forankret

Hærem påpeker at Frisk ikke er klubben i Norge med mest ressurser og roser Asker kommunen for tilrettelegging.

– Vi klarte å vinne med 14 spillere med lokal tilhørighet, det betyr at vi er lokalt forankret. At Asker kommune stiller opp er helt uvurderlig og en stor del av suksessfaktoren.

Hærem sier ny ishall blir en møteplass i Asker.

– Den blir et nav i Risenga idrettspark, som er fantastisk og blir enda bedre. Vi skal strekke oss for å bygge klubben sten på sten og jeg er imponert over hvor mange dyktige folk som er med i og rundt klubben, sier Frisk-lederen.

LES OGSÅ: Hadde så lyst til å oppleve NM-gull at han spilte med brudd

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.