Skip to main content

Gullduoen forlenger med Frisk Asker

Frisk Asker-trener Jan André Aasland fortsetter i klubben. Med seg får han Vidar Wold. 

Foto: JOAKIM S. ENGER

Etter måneder i tenkeboksen, satte forrige sesongs assistenttrener Vidar Wold signaturen på en ny kontrakt. Dermed forlenget også Jan André Aasland sin. 

De to har nå signert en ettårsavtale med klubben.

Jan André Aasland har tidligere meldt at han var så godt som klar, men assistenttreneren Vidar Wold har drøyd sin beslutning – grunnet jobb og familiesituasjon. 

Fredag ga han klubben grønt lys, og da signerte Aasland sin kontrakt.

– Det var ikke en betingelse, men jeg ønsket å fortsette videre med Vidar. Derfor hadde jeg ingen problemer med å avvente hans avgjørelse, sier Aasland, som gleder seg til oppgaven.

– Hovedmålet mitt er å gjøre et bedre seriespill enn i fjor. Vi var 30 poeng bak de over oss, det er altfor mye. Nå skal vi krympe inn det forspranget, sier treneren, som 29 år gammel ledet Frisk Asker til NM-gull etter bare noen måneder i sjefsstolen. 

Neste sesong skal de to dele ansvaret, og er likestilte som en trenerduo. 

Tatt lang tid

Drøyt to og en halv måned har gått siden NM-gullet. Sportslig leder Nicolay Sørensen er glad for at en avtale nå er i havn. 

– Det har tatt veldig lang tid, og grunnen til det er at vi ønsket å ha med Vidar og Janna videre – og har derfor vært villige til å vente. De to sammen har bevist hva de kan få til, sier Sørensen, som bekrefter at Wold har vært den siste brikken som har drøyd. 

– Janna har vært klar en god stund, sier Sørensen.

Vidar Wold er med videre.

Foto: Knut Bjerke

Økte lønninger

Begge kan se frem til større lønnsslipper fra klubben. Aasland var hovedtrener for Frisk Asker med en assistentkontrakt forrige sesong, etter at Scott Hillman fikk sparken før jul. Wold jobbet gratis som assistent.

– Vidar har nå blitt tilbudt lønn, noe han ikke fikk i fjor. Betingelsene våre var nok ikke det viktigste, men heller at det skulle passe for Vidar personlig, sier Sørensen. 

Aasland bekrefter at også han gjør et solid lønnshopp.

– Jeg får nå hovedtrenerlønn, og føler jeg også har fått en fin gulrot etter gullet, sier Aasland.

Begge stillingene er 100 prosent, og Wold trekker seg ut av klubbens sportskomité som følge av den nye jobben.

– For meg er muligheten til å drive med dette 100 prosent en motivasjon, bare fokusere på dette de neste 12 månedene blir veldig spennende, sier Wold. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.