Skip to main content

Frisk-treneren etter seieren: – Solid gjennom hele kampen

– KJEMPEKULT: Victor Björkung spilte tirsdag sin første kamp for Frisk Asker i Askerhallen, og kvitterte med ett mål og en målgivende. – Det var kjempekult. Det ble jo et voldsomt trykk, når kampen ble som den ble, sier Björkung, som sier han vil bidra både offensivt og defensivt.

Kyle Bonis fortsatte poengfangsten sin mot Ringerike. Han noterte seg for fire målpoeng da Frisk knuste tabelljumboen

Ringerike - Frisk Asker: 1-7

– Det tok litt tid for oss å finne rytmen vår, men jeg synes guttene leverte en solid kamp gjennom alle 60 minuttene, fortalte Frisk-trener Scott Hillman etter kampen.

Som mot Lillehammer, tok det litt tid før Frisk Asker fikk startet på maskineriet, men igjen avsluttet de sterkt. Hillman mener mye av den svake starten skyldes tre tidlige utvisninger.

– Vi måtte drepe tre utvisninger tidlig i den første perioden. Det førte til at vi mistet mye av rytmen vår. Jeg tror den store forskjellen fra første og tredje periode var at vi klarte å utnytte sjansene våre mye bedre mot slutten av kampen, hevdet canadieren.

Amerikansk dynamitt

Kyle Bonis fikk tre målpoeng mot Lillehammer og mot Ringerike var amerikaneren på farten igjen. Denne gangen ble det fire målpoeng på Frisks toppscorer.

– Han har funnet igjen det spillet jeg husker han hadde i Amerika. Han spilte lenge på linje med Szydlowski da han var med oss og har slitt litt med å omstille seg etter at han dro. Nå ser vi at han har funnet kjemien med rekken sin igjen, sier Hillman.

Nå står amerikaneren med 27 poeng denne sesongen, kun seks poeng bak Vålerengas Tobias Lindstrøm, som er øverst på listen. Hillman roser Bonis bidrag både på og utenfor isen.

– Han har virkelig vært en leder offensivt og skapt desidert flest sjanser for oss. Nå begynner han å sette mange av dem også, vi håper selvfølgelig dette fortsetter, sier treneren.

– Vi trenger poengene

På søndag reiser Frisk Asker til Furuseth for å spille mot Vålerenga. Oslo-klubben har slått Frisk ved tre anledninger denne sesongen og ligger på tredjeplass i Get-ligaen. Det er en viktig kamp på mange måter, mener Hillman.

– Vi har spilt jevnt med dem ved to anledninger. Det ser viktig for oss å bevise at vi kan slå topplagene i ligaen. Vi slo Lillehammer sist og nå er det viktig å knappe innpå tetlagene en gang til. Skal vi ta igjen lagene foran oss, så må vi slå dem. Derfor trenger vi de poengene, sier Hillman.

Første periode var ingen festperiode med ishockey. Frisk slet med å skape de store sjansene og Ringerike var til tider dominerende utpå isen. Mye av dette skyldtes Frisks tidlige utvisninger. Allerede 12 minutter inn i kampen hadde Frisk fått tre tominuttere.

Ringerike klarte ikke å utnytte noe av overtallene sine. De scoret derimot 11 minutter inn i kampen, da begge lagene var fulltallige. Petter Eliassen styrte inn kampens første mål og ga Ringerike en overraskende ledelse.

Resten av perioden var preget av to lag som slet med å etablere et skikkelig angrepsspill. De fleste skuddene fra Frisk Asker var fra langt hold og rett på Johann Kallio.

Med litt over tre minutter igjen av perioden klarte allikevel Frisk Asker å få en utligning. Mikkel Christiansen skjøt pucken mot mål fra venstrekanten. Skuddet gikk rett på Kallio i Ringerikemålet, men keeperen reagerte for sent og pucken snek seg inn under beinene hans. Dermed var lagene like langt etter 20 minutter med hockey.

To sene mål

Det dårlige angrepsspillet fortsatte inn i andre periode. Ingen av lagene klarte å skape de store mulighetene før det gjenstod 93 sekunder av perioden. Da slo den berømte ketsjupeffekten til.

Først scoret Magnus Geheb etter 38.27 minutter spilt. Kantspillere ble spilt gjennom av Petter Kristiansen. Alene med Kassio i Ringerikemålet vipper han pucken iskaldt opp i nettaket og sendte Frisk i føringen.

Etter scoringen skapte Frisk flere gode sjanser mot Ringerike. 19 sekunder før slutt fikk Frisk uttelling for sluttspurten sin. Victor Björkung skjøt fra blålinja. Skuddet ble blokkert av en Ringerikespiller før pucken endte opp hos Kyle Bonis. Amerikaneren spilte iskaldt videre til Viktor Granholm, som satte enkelt satte pucken i mål for Frisk.

Dermed gikk laget fra Asker inn med en solid ledelse, til tross for en trøblete periode.

Imponerende sluttspurt

I den tredje perioden fortsatte Frisk på det sterke angrepsspillet de avsluttet andreperioden med.

Bare fire minutter inn i kampen satte Mats Frøshaug inn 1-4. Garreth Thompson og Kyle Bonis noterte seg for de målgivende poengene.

Spilleren med gullhjelmen for Frisk, Kyle Bonis, var ikke ferdig med å sanke målpoeng. 53 minutter inn i kampen var rollene fra det forrige målet snudd om. Denne gangen var det Frøshaug som spilte pucken til Bonis. Amerikaneren gjorde ingen feil og satte pucken iskaldt forbi Kassio.

Etter det målet gikk luften litt ut av Ringerike. Under to minutter etter det forrige målet fikk Anders Bastiansen nærmest gå upresset inn i Ringerikes sone før han plasserte pucken forbi Kassio.

Bonis noterte seg også for en siste scoring før kvelden var omme. Sebastian Johansen trakk inn fra venstrekanten og spilte enkelt pucken videre til Bonis. Amerikaneren stod umarkert foran mål og skjøt pucken i mål forbi Kassio.

Dermed endte kampen 1-7 og Kyle Bonis noterte seg for fire nye målpoeng i GET-ligaen. Han står nå med 27 poeng for sesongen.

Slik var kampen:

60.00: Der er det over! Frisk reiser tilbake til Asker med en sterk 7-1 seier. Til tross for at laget lenge slet offensivt i denne kampen klarer de til slutt å sette sju mål bak Kassio. Ole Morten Furseth blir kåret til Frisks bestemann ute på isen.

58.30: MÅÅÅL IGJEN FOR FRISK! En strålende tredjeperiode av Frisk Asker avsluttes med nok en Frisk scoring. Sebastian Johansen trekker seg inn fra venstrekanten og spiller til en umarkert Kyle Bonis. Amerikaneren setter sin andre scoring for kvelden og sender Frisk opp i en 7-1 ledelse!

54.53: MÅÅÅL FOR FRISK ASKER! Nå renner det inn for Ringerike! Denne gangen er det Anders Bastiansen som går helt upresset inn i Ringerikes sone før han enkelt setter pucken forbi Kassio. Kåsasthul og Krogdahl noterer seg for de målgivende pasningene. Slapt forsvarsspill av Ringerike!

53.30: SÅ SITTER DEN IGJEN FOR FRISK!! Så er det amerikaneren med gullhjelmen som setter den for Frisk! Kyle Bonis mottar en pasning fra Frøshaug og setter pucken forbi Kassio!

53.13: Heller ikke Frisk Asker klarer å score i overtallet sitt.

51.16: Ringerikes Nils Fuglesang får en tominutter for en knetakling.

50.13: Og igjen klarer ikke Ringerike og utnytte overtallsspillet sitt! Frisk går i stedet for rett i angrep så fort de blir fulltallige. Bovim spilles igjennom og klarer nesten å spille gjennom en annen Friskspiller på åpen kasse. Kassio klarer leser derimot pasningen.

48.13: I det 48. minutt så må Frisks nummer 48, Garreth Thompson ut i en tominutter for holding.

44.08: MÅÅÅL FRISK ASKER! Så sitter den igjen for Frisk Asker! Denne gangen er det Mats Frøshaug som setter pucken forbi Kassio! Thompson og Bonis noterer seg for de målgivende pasningene! Frøshaug setter pucken inn kontrollert fra høyrekanten sin. Nå skal de mye til før Frisk taper dette!

42.31: Tominutter til Ringerike! Igjen er det Petter Ellefsen som må i boksen, denne gangen for tripping!

40.00: Pucken droppes for tredje og siste periode!

40.00: Så blåser dommeren for pause i Schjongshallen! 1-3 ledelse til Frisk etter to perioder

39.41: MÅÅÅL FRISK ASKER IGJEN! Så sitter enda en scoring for Frisk Asker! Viktor Granholm får kriget pucken forbi Kallio i Ringerikeburet! Målgivende av Kyle Bonis og Victor Björkung! Björkung skyter fra blålinja, skuddet blir blokkert og ender opp hos Bonis! Han fyrer mot mål og returen er Granholm på å pirker i mål!

38.27: MÅÅÅÅL FRISK ASKER!! Så sitter den for Frisk! Det har ikke vært noen stor periode med hockey, men Magnus Geheb sørger for at Frisk går opp i en 2-1 ledelse på bortebane! Spilles gjennom av Petter Kristiansen og alene med Kallio gjør kantspilleren ingen feil! Han vipper pucken iskaldt opp i nettaket forbi Ringerikes sisteskanse!

35.40: Der er frisk Asker fullt lag igjen også! Ingen av lagene fikk satt sitt preg på overtallsperiodene sine!

34.44: Så er Ringerike fulltallige. Frisk er fortsatt fire mann på isen!

33.40: Viktor Granholm får en tominutter for tripping.

32.44: Ringerike får en tominutters lagstraff på grunn av for mange spillere på isen. Anders Henriksen må sone den straffen.

31.12: Der er Ringerike fulltallige igjen!

30.37: Frisk skaper flere gode skuddmuligheter. Kyle Bonis og Medby har hatt vær sine sjanser fra kantene. Skuddene har så langt vært litt for upresise og Kallio har reddet greit for Ringerike.

29.12: Så får Ringerike sin første tominutter! Målscorer Petter Ellefsen får en tominutter for å holde kølla til Cocozza. Er det nå det skal løsne for Frisk Asker offensivt?

28.00: Trenden fra første periode har blitt tatt med inn i denne perioden. Ingen av lagene klarer å skape det helt store offensivt. Det blir mye langskudd rett på keeperne og angrepsspillet sitter ikke helt for de to lagene.

25.41: Igjen skaper Ringerike null og niks i overtall og Frisk slipper igjen billig unna for å være i undertall. Laget er igjen fulltallige!

23.41: Så må Magnus Geheb i boksen for slashing. Frisks fjerde tominutter. Ringerike har fortsatt tilgode å få en spiller utvist.

22.40: Så er det en kjempesjanse for Ringerike! Furseth får to skudd på seg fra kloss hold, men redder strålende begge gangene. På det siste skuddet er McMonagle nydelig nede og får blokkert skuddet! Nære 2-1!

20.00: Pucken droppes og vi er i gang med andre periode!

20.00: 1. periode er over og det har vært en høyst middelmådig periode med ishockey. Frisk har ikke klart å skape de store mulighetene og Ringerike har nok vært det beste laget så langt, selv om skuddstatistikken er 10-10.

16.42: MÅÅÅÅL TIL FRISK!! Der sitter utligningen for Frisk Asker. Mikkel Christiansen skyter pucken mot mål og den skal Kallio ha god kontroll på i Ringerike-buret. Det har han dog ikke og pucken sklir under høyrebeinet hans og inn i mål! Litt heldige der Frisk Asker!

14.15: Igjen står Frisk godt imot i undertall. Ringerike klarer ikke sette Furseth på røve i overtall. Nå er lagene fulltallige. Så får vi se om Frisk klarer å skape noe. Det har de ikke greid så langt i kampen.

12.15: Så må Patrick Bovim i boksen for å hekte en Ringerikespiller.

11.00: MÅÅL RINGERIKE! Så scorer Ringerike like etter at lagene er fulltallige! Det er ungutten Petter Ellefsen som setter inn Ringerikes ledermål. Målgivende var fra Nils Lid Fuglesang og Eivind Andreassen

10.36: Frisk er fulltallige igjen. Ringerike klarte ikke utnytte overtallet og slet med å skape de store sjansene.

08.36: Björkung får en tominutter for slashing

03.45: Så er det en kjempesjanse til Ringerike! En Ringerikespiller drar seg inn fra høyre og prøver å vri pucken forbi Furseth, men Frisks sisteskanse er med på notene og gjør en god beinparade.

02.30: Det har vært en jevn åpning på kampen så langt i sjansestatistikken, men Frisk har dominert pucken i starten av kampen.

00.00: Pucken droppes i Schjongshallen og vi er i gang!


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.