Skip to main content

Frisk-toget suser videre – feide over tabelltoeren

Frisk Asker seiler fra konkurrentene på tabellen etter overlegen seier over tabelltoeren. Dermed har ikke laget tapt siden 24. oktober. 

Frisk Asker – Storhamar: 5–2 (2-0, 1-0, 2-2)

Askerlaget har sett utilnærmelige ut denne sesongen og topper eliteserien. Forrige gang de møtte en tabelltoer var mot Vålerenga. Den kampen endte med en solid 5–2 seier til Frisk Asker. 

Mot nåværende tabelltoer, Storhamar, ble sifrene nøyaktig de samme. 

— God seier og bra tre poeng mot et veldig bra hockeylag, oppsummerer toppscorer Bobby MacIntyre etter kampen. Nok en gang ble han svært viktig med tre nye målpoeng. 

— Det er veldig bra. Det blir litt hektisk første periode, men vi får to tidlige mål som gjør at vi kan spille på resultat. Resten av kampen synes jeg vi er gode og solide, forklarer Frisk-trener Jan André Aasland.

— Gjennomført solide

Dermed øker Frisk Asker ledelsen i eliteserien og leder ligaen med syv poeng ned til Storhamar. I tillegg sikret laget sin syvende strake seier. Forrige tap kom mot nettopp Storhamar, 24 oktober.

— Akkurat nå er vi gjennomført solide. Alle jobber for hverandre, det er ikke mange som sluntrer unna på isen. Det smitter over innad i laget, sier Aasland. 

Både Aasland og Frisk-kaptein Anders Bastiansen er tydelige på at den gode rekken ikke kommer til å vare evig. 

— Det kommer ofte en dipp i løpet av ett år, men så lenge vi fortsetter å være nøye på trening, uten å slippe opp på innsatsen. Vi kommer ti å tape kamper, det kommer vi til å gjøre i løpet av ett år, men hvor mange kamper det blir vil jeg ikke svare på, smiler veteranen.

To minutter

Frisk Asker fikk en drømmeåpning på kampen og bare to minutter ut i første periode sto det 2–0 på måltavlen. Mye takket være Frisks superrekke med Hampus Gustafsson, Endre Medby og ligaens toppscorer Bobby MacIntyre. 

Åpningsmålet sto nettopp canadieren for, da han stjal pucken fra en Storhamar-forsvarer og spilte deretter til Medby. Skuddet fra Medby endte til slutt opp hos MacIntyre igjen, som enkelt satte sesongens åttende scoring. 

Deretter styrte Hampus Gustafsson inn 2–0 etter et skudd fra Medby, som hadde blitt spilt fri av nettopp canadiske MacIntyre. 

Resten av perioden vartet Nicklas Dahlberg opp med et par vanvittige redninger, som sørget for at Frisk gikk til pause med 2–0. 

Kokepunktet

Andre periode ble preget av høy temperatur og frustrerte Storhamar-spillere. Etter en jevn åpning økte finske Jimi Kuronen hjemmelagets ledelse til 3–0 med et presist og rapt håndleddsskudd, etter en målgivende fra MacIntyre.

Det var tydelig at ledelsen skapte frustrasjon hos Storhamar-spillerne. Flere ganger ble det høy temperatur på isen mellom Frisk-spillere og Storhamar-spillere. Patrick Thoresen kom med en sen takling på Max Krogdahl, før Andreas Øksnes takler Gustafsson langs vantet. 

Dommerne prøvde å roe ned gemyttene, men temperaturen var vedvarende høy gjennom hele perioden.

Nervepirrende avslutning

Siste periode hadde Frisk Asker god kontroll på Hamar-laget. Viktor Granholm fikk æren av å ekspedere inn 4–0 da Storhamars keeper var ute av mål for å nå en puck. 

Drøye syv minutter før slutt glapp nullen for Frisk og Nicklas Dahlberg da Patrick Thoresen enkelt satte en puck under et Storhamar-overtall. 

Erik Salsten satte inn 4-2, like etter på, men to minutter før slutt kunne Thomas Valkvæ Olsen roe ned nervøse Frisk-nerver med en iskald scoring alene med keeper. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.