Skip to main content

Frisk-spurt hjalp ikke: Tapte i Champions League

Hampus Gustafsson er blant dem som ikke er med til Polen.

Hampus Gustafsson er blant dem som ikke er med til Polen.

Foto: KARL BRAANAAS

– Det var en tøff vareopptelling, sier Frisk-trener Vidar Wold. Åtte spillere ble hjemme da Asker-laget reiste til kamp i Polen, men Frisk slo godt fra seg.

Jastrzebie – Frisk Asker 4–3

Frisk hadde ingen muligheter til å avansere fra gruppespillet før de møtte polske Jastrzebie nær grensen til Tsjekkia tirsdag kveld. 

Før kampen bekreftet trener Vidar Wold at laget stilte uten åtte spillere – deriblant rutinerte karer som Mikael Dokken, Hampus Gustafsson, Jacob Lagacé, David Morley, Anders Bastiansen, Mats Frøshaug og Nicklas Dahlberg.

– Vi stiller med et amputert lag, konstaterte Wold. 

Og det kunne virke som at det skulle bli en riktig tøff oppgave for Frisk, da Jastrzebie gikk opp til 3–0 halvminuttet ut i andre periode. Men de oransje sto for en sterk sluttspurt.

Mikkel Seiergren Christiansen reduserte ti minutter før slutt, og Esbjørn Fogstad Vold sørget for 3–2 tre minutter senere.

Dessverre for Frisk økte polakkene til 4–2 like etter, men Niklas Nevalainen sørget for ny spenning med sin scoring to minutter før slutt.

Frisk kom imidlertid aldri nærmere, og Frisk blir stående på to poeng i CHL.

Fire juniorer

Til kampen hadde Frisk tatt med fire juniorspillere – én målvakt og tre utespillere. 

– Vi spiller med tre rekker og tre backpar. Det blir en fin test for ungguttene. De får prøve seg i litt andre roller og trekke litt mer av lasset, kommenterte Wold. 

Uavhengig av resultatet hadde altså Frisk uansett ikke gått videre, men Wold er tydelig på at laget representerer norsk ishockey og ønsket å fremstå best mulig. 

– Det blir en beintøff hockeymatch. Vi må prøve å være ærgjerrige som vi har vært i de to siste CHL-kampene, sa Wold før kampstart.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.