Skip to main content

Frisk-spiller lammet etter ulykke

Mats Hildisch ble alvorlig skadet etter hockeykamp lørdag 17. oktober 2020.
Mats Hildisch ble alvorlig skadet etter hockeykamp lørdag 17. oktober 2020.
FOTO: PRIVAT

Mats Hildisch (18) har fått en permanent ryggskade etter sammenstøtet med målet i lørdagens kamp mot Lørenskog. 

Under lørdagens U21-kamp mellom Frisk Asker og Lørenskog ble Hildisch sendt til Ullevål sykehus etter å ha kollidert med motstanderens mål.

Skaden skal ha skjedd da Frisk-spilleren ble hektet av en motstanderkølle på vei mot Lørenskogs mål. Hildisch skal ha kollidert med stolpen i stor fart, med hode og overkropp først.

Kampen ble avlyst.

– Helt uvirkelig

Nå opplyser Frisk Asker at Hildisch «pådro seg en permanent ryggmargsskade etter sammenstøtet, noe som har ført til lammelse». 

– Det er en forferdelig tragisk og helt uvirkelig situasjon. Vi er i sjokk alle mann, forteller en preget daglig leder i Frisk Asker Nicolay Sørensen til Budstikka. 

Frisk Asker trener Vidar Wold var selv i hallen da Mats Hildisch ble skadet. – Det er så uflaks som du kan få det, forteller Wold.

Frisk Asker trener Vidar Wold var selv i hallen da Mats Hildisch ble skadet. – Det er så uflaks som du kan få det, forteller Wold.

Foto: KARL BRAANAAS

18 år gamle Hildisch var med i fire av seniorlagets treningskamper før årets sesong, og var også med i troppen som møtte Vålerenga for tre serierunder siden. Forsvarsspilleren har også spilt for juniorlandslaget til Norge. 

– Han har vært en Frisk-gutt i alle år, og er det fremdeles. Fra han startet på skøyter og til nå, sier en gråtkvalt Sørensen om 18-åringen fra Heggedal i Asker. 

– Det som er viktig for oss nå er å være der for familien og tilby vår støtte. Vi håper Mats skal bli så bra som mulig, understreker han. 

– Uflaks

Frisk-trener Vidar Wold var i hallen og så kampen der Hildisch ble skadet. 

– Det er så uflaks som du kan få det. Mats er på vei mot mål og legger alt vekt på en skøyte. Kølla til Lørenskog-spilleren treffer skøyta til Mats, som ramler og treffer mål. Det er en hendelse som skjer i hockey, men utfallet her er forferdelig trist, forklarer han og legger til: 

– Det er absolutt ingen stygg hendelse. 

Motstanderlag samles

Mandag samles Lørenskog-spillerne for å prate om helgens hendelse. U21-trener Niklas Andresen forteller at spillergruppen er sterkt preget. 

– Mange har tatt dette veldig innpå seg. Vi samler derfor laget i kveld for å prate om hva som har skjedd, sier Andresen, som selv ble vitne til hendelsen. 

 – Det som skjer i forkant skjer en titalls ganger gjennom en vanlig hockeykamp. Vårt fokus har vært å fortelle vår spiller at utfallet av dette er kjempeuflaks, sier Andresen. 

Klubbene har hatt løpende kontakt, og spillere fra begge lag har kommunisert mellom seg.   

– Trykket stemning

Hildisch spilte og trente med A-laget til Frisk, og gikk på NTG sammen med flere av klubbens unge spillere, blant annet Eskil Wold. 

– Jeg har spilt hockey i så mange år, og jeg har aldri opplevde noe lignende. Når man hører om en sånn sak, blir man lei seg på vegne av ham og på vegne av familien. Fra hele laget kan jeg si at vi er preget av det, men vi gjorde en jobb her nå, og det er jeg stolt av at gutta klarte, fortalte Anders Bastiansen til VG etter Frisks seier over Grüner søndag kveld. 

Sørensen forteller også om en trykt stemning i Askerhallen mandag ettermiddag. 

– Det gjelder alle leire, både A-laget, U18 og U21. Vi er ikke store familien, her kjenner alle hverandre, forklarer den daglige lederen. 

Daglig leder Nicolay Sørensen i Frisk Asker sier at klubben er preget av hendelsen.

Daglig leder Nicolay Sørensen i Frisk Asker sier at klubben er preget av hendelsen. 

Foto: KARL BRAANAAS

Dette skriver Frisk i pressemeldingen:

«Frisk Asker Hockey viser til lørdagens hendelse i U21-kampen mellom Frisk Asker og Lørenskog. I kampen ble Frisk Asker-spiller Mats Hildisch skadet etter et sammenstøt med målburet. Mats ble operert på Ullevål sykehus natt til søndag. Etter grundige undersøkelser er det dessverre påvist en permanent ryggmargsskade som har ført til lammelse.

Mats vil bli værende på Ullevål sykehus den kommende uken, og vil deretter blir overflyttet til Sunnaas sykehus for rehabilitering.

Vi i Frisk Asker føler med Mats og familien, og vil gjøre vårt ytterste for å være der og støtte dem i tiden som kommer. Det viktigste for Mats nå, er å få hvile slik at han kan bruke all sin kraft og energi på den tøffe rehabiliteringsperioden som ligger foran han. Familien er rørt og enormt takknemlige for all den varme og støtte de har fått fra hele hockeyfamilien».

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.