Skip to main content

Frisk-spiller Francis Lemieux håper å være tilbake på isen etter jul

LANGT FRAVÆR: Frisk-spiller Francis Lemieux begynner å bli utålmodig etter ni kamper på tribunen.FOTO: KNUT BJERKE
LANGT FRAVÆR: Frisk-spiller Francis Lemieux begynner å bli utålmodig etter ni kamper på tribunen.FOTO: KNUT BJERKE

Etter 14 poeng på de første 15 kampene har Francis Lemieux sett de ni siste kampene fra tribunen. Nå er han lei av å være tilskuer.

MANGLERUD START-FRISK ASKER KL. 17.00

Også søndag må Frisk Asker klare seg uten den canadiske leiesoldaten. Men det blir forhåpentligvis for siste gang.

– Jeg føler meg bra nå. Det går bedre og bedre og jeg har så vidt fått trent litt på is igjen. Jeg satser på å være tilbake etter juleferien. Til da er det en uke med trening og en uke med fri, så jeg bør være kampklar da, sier Francis Lemieux.

Det er en lyskestrekk som har holdt 31-åringen ute siden starten av november.

– Jeg forsøkte å komme tilbake for raskt og slo den opp for en stund siden. Så jeg får bare bruke den tiden som trengs nå.

Å miste så mange kamper, er naturlig nok frustrerende for Lemieux, men et plaster på såret er det gode spillet lagkameratene har levert i hans skadefravær.

– Det er en liten trøst, selv om forrige kamp var en nedtur. Men jeg synes de har spilt god hockey. Og med skader i laget får noen av ungguttene sjansen til å få noen kamper. Det er veldig positivt for dem, sier Lemieux.

For Lemieux betyr skadeoppholdet også begrenset tid til å vise seg frem for Frisk og øvrige lag i Europa.

– Det tenker jeg ikke på nå. Jeg vil bare bli frisk og hjelpe laget mitt, understreker han. Men søndag må han ta plass på tribunen igjen.

– Man ser jo det meste når man sitter der oppe. Og jeg syns vi har blitt bedre og bedre. Tryggheten og selvtilliten med pucken vokser. Så det har vært nyttig, men jeg skulle mye heller vært på isen, sier han med et smil.

– Må være på topp

I tillegg til Lemieux, sto Thomas Valkvæ Olsen over torsdagens kamp med sykdom. Om toppscoreren blir med til bortekampen mot M/S på søndag, er uvisst.

– Vi forventer en tøff kamp der, som vanlig. Forrige møte vant vi på straffer så jeg tror det blir tett og jevnt igjen. Men det blir det nesten uansett i år. Det føles som alle kan slå alle, sier Frisk Asker-trener Sune Bergman.

– M/S spiller jo GSG-hockey, som vi kaller det. «Går det, så går det», sier Oskar Nilsson om søndagens motstander.

– De har en veldig aggressiv spillestil og satser mye på kontringer. Så der må vi være på topp. Ellers blir det null poeng igjen, sier Frisk-backen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.