Skip to main content

Frisk Asker vant på Hamar etter vanvittig overtidsdrama

Dommerne brukte 12 minutter på å annullere Storhamar-scoring. Så avgjorde Frisk Asker kampen.

STORHAMAR-FRISK ASKER 2-3 (2-3 i kamper)

Kyle Bonis sendte Frisk Asker til himmels, da han avgjorde kampen i 4. periode.

Før det hadde dommerne brukt 12 minutter på å annullere en Storhamar-scoring.

Et drama uten sidestykke ble servert på Hamar lørdag:

  • På overtid scoret Storhamar etter 20 sekunder - og jubelen stod i taket. Dommerne ønsket likevel å se på situasjonen, og gikk inn for å se på tv-bildene.
  • 12 minutter tok det dommerne å vurdere situasjonen. Målscorer Robin Dahlstrøm var ikke i målgården da skuddet gikk, men det var lagkamerat Troy Josephs. Avgjørelsen dommerne måtte ta, var om Josephs hindret Frisk Asker-målvakt Niklas Dahlberg fra å redde. Til slutt annullerte de scoringen.
  • Tre minutter senere kom Kyle Bonis alene mot Storhamars målvakt, og satte inn avgjørelsen mellom beina på Oskar Östlund.

MER OM DOMMERAVGJØRELSEN HER: Storhamar-trener krever nye dommere før mandagens finale

- Skal tørre å snakke om gull

Dermed leder Frisk Asker 3-2 i kamper, og kan avgjøre finalen i Askerhallen mandag kveld.

– Vi skal tørre å snakke om gull nå, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland, som mener kveldens kamp var Frisk Askers beste i finaleserien. 

– Nå er det én seier unna, og vi har to muligheter. Det kan gå. Nå skal vi forberede oss og ha ekstrem fokus på mandagens kamp. Storhamar er ekstremt gode, så vi kan ikke sprette champagnen etter, sier Aasland.

På overtid var det Kyle Bonis som frelste Asker. Han hadde knapt ord etter kampen.

– For en vanvittig avslutning. Vi har gitt folk valuta for billettene, sier matchvinner Bonis.

– Jeg hadde aldri forventet å spille hockey her i Norge nå. Det har vært noen perioder i denne sesongen hvor vi ikke har visst hvordan vi skal spille, men nå gjør vi veldig gode kamper, sier Bonis, om laget som ble nummer fem i eliteserien - men nå kun er én kamp unna gullet.

Bet seg fast

Få vil argumentere mot at Storhamar har vært det beste laget i store deler av kampene mot Frisk Asker, men som i resten av sluttspillet har Frisk Asker vist en helt egen evne til å bite seg fast i kampene – og aldri slippe taket.

Slik var det også lørdag kveld.

Vertene tok oppskriftsmessig ledelsen etter 13 minutter. Robin Dahlstrøm fintet vekk Max Krogdahl i offensiv sone, og dro seg inn foran Nicklas Dahlberg. Den svenske målvakten reddet det første skuddet, men returen havnet tilbake hos Dahlstrøm – som enkelt kunne sette inn 1-1.

Like etterpå var Kyle Bonis heldig og god, da han utlignet for Frisk Asker. Backen Christian Kåsastul lempet pucken befriende ut av sonen, mens Bonis jaget puck sammen med to Storhamar-spillere. Plutselig løp Storhamar-målvakt Östlund også mot pucken, og Bonis fikk i siste liten pirket den over målvakten.

Scoret igjen

Den andre perioden startet med en ny Storhamar-scoring, da tidligere Frisk Asker-spiller Mikael Dokken avsluttet via leggskinnet til Dahlberg og i mål. Storhamar styrte kampen fint videre, men etter halvtimen spilt slo Frisk Asker til igjen.

Mikkel Christiansen dro seg løs, og avsluttet rett på Östlund. Denne gang reddet målvakten, men returen var svak – og havnet rett på køllebladet til Christian Kåsastul som avsluttet på åpent mål.  

Dermed var lagene like langt.

Og der ble de til sluttsignalet gikk. På overtid sikret Frisk Asker seieren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.