Skip to main content

Frisk Asker vant etter overtid

Mikael Dokken avgjorde for Frisk Asker søndag, med en strålende scoring.

Mikael Dokken avgjorde for Frisk Asker søndag, med en strålende scoring.

Foto: KARL BRAANAAS

Det måtte overtid og en strålende scoring til før Frisk Asker kunne kåres som vinner mot Ringerike søndag.

RINGERIKE – FRISK ASKER 3–4 (etter overtid)

Omtrent midtveis i overtiden spilte nemlig Hampus Gustafsson pucken ut mot høyre, til Mikael Dokken. 32-åringen banket til, og pucken føk inn i lengste kryss. En fantastisk scoring – som sikret at det ble Frisk Asker som tok to poeng søndag.

- Vi er fornøyde med to poeng her. Jeg synes vi er det beste laget, første periode er veldig bra, da styrer vi nesten 20 minutter. Andre periode svinger litt mer frem og tilbake, men vi er tilbake som det beste laget i tredje periode. Med litt bedre uttelling hadde vi tatt det i full tid, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland til Budstikka.

Havnet under

Frisk Asker åpnet nemlig godt søndag, og kom til seks avslutninger på de fire og et halvt første minuttene. Men Niklas Nevalainen traff stolpen, og de øvrige nærmeste forsøkene, fra Hampus Gustafsson og Esbjørn Fogstad Vold, gikk utenfor. Etter dette kom Ringerike mer med i kampen, men Nicklas Dahlberg sto godt bakerst for Frisk – og lagene gikk til første pause på stillingen 0–0.

I andre periode skulle vi imidlertid få mål – og flere av dem i et kort tidsintervall. Etter at Ringerike kom til periodens første mulighet, opprettholdt gjengen fra Hønefoss trykket – og drøyt syv minutter ut i perioden scoret David Åslin, da han snek pucken inn fra skrått hold, etter å ha kommet fra bak mål.

Frisk Asker skulle imidlertid, ved denne anledningen, ikke ligge under lenger enn halvannet minutt. David Morley vant pucken bak mål, og slo den foran – der Eskil Wold ventet, helt alene, i god posisjon. 19-åringen gjorde ingen feil, og utlignet.

Men det var ikke lenge lagene var like langt. Snaut to minutter etter utligningsmålet scoret Kenneth Pappalardo Gulbrandsen til 2–1 – et mål som ble godtatt etter at dommerne hadde tatt en lang titt på video. Ringerike var tilbake i ledelsen.

Snudde

Frisk Asker tok over etter dette. Nevalainen, Fredrik Bjørndal og Esbjørn Fogstad Vold kom alle til relativt farlige muligheter, men Ringerikes keeper Mattias Pettersson reddet godt.

Til slutt skulle dog Frisk Askers utligningsmål nummer to komme. Magnus Geheb kom til avslutning fra farlig hold. Skuddet ble reddet, men pucken havnet fri foran mål. David Morley var frempå, og dyttet inn 2–2.

Rett før periodeslutt fikk Morley en ny sjanse til å score, men poengkongen kom for tett på Ringerikes keeper, som reddet.

I tredje periode prøvde Mats Frøshaug og Patrick Andre Bovim seg umiddelbart, men Petterson reddet begge forsøk. Og rett etter at Ringerike hadde hatt et par muligheter, kom Frisks tredje scoring.

Til overtid

Mats Frøshaug plukket opp pucken i Ringerikes sone, og slo den mot mål. Foran Ringerike-buret ventet Hampus Gustafsson, som styrte pucken opp i krysset. Frisk var i front for første gang i kampen.

Asker-gjengen hadde sine muligheter etter scoringen, men det var Ringerike som skulle få den neste nettkjenningen. Even Tangen Fosse tok med seg pucken inn i Frisks sone, og slo den tvers over til Leonards Rimjans, som styrte inn 3–3.

Frisk Asker kom til periodens fire siste avslutninger på mål, uten å kunne overliste Pettersson. Dermed måtte det overtid til for å finne en vinner. 

Og det ble altså Frisk Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.