Skip to main content

Frisk Asker-trener Sune Bergman har ingen planer om å pensjonere seg

MED EGEN PLASS: Sune Bergman har fått en egen parkeringsplass ved Askerhallen. Vaktmesteren har fleipet litt med Frisk-treneren.
MED EGEN PLASS: Sune Bergman har fått en egen parkeringsplass ved Askerhallen. Vaktmesteren har fleipet litt med Frisk-treneren.

ASKERHALLEN: (Frisk Asker-Lørenskog) Lørdag fyller Frisk Askers trener Sune Bergman 63 år. Suksesstreneren har likevel ikke tenkt en tanke om å gi seg som ishockeytrener. – Kanskje jeg må rulles ut, sier svensken.

Følg Frisk Asker-Lørenskog direkte her: scroll ned for video.

Budstikka kommenterer Frisk Asker-Lørenskog direkte fra Askerhallen kl. 18.30

– Jeg har vært så heldig å ha hobbyen min som jobb i alle disse årene. Jeg kunne ikke tenkt meg noe annet, sier Sune Bergman og kikker ut vinduet fra kontoret sitt i underetasjen i Askerhallen. Utenfor drysser årets første snø ned.

Noen meter utenfor kontorvinduet hans er det tre, fire reserverte parkeringsplasser. Tilrettelagt for handikappede – og Sune Bergman. Frisk-sjefen har nemlig fått et skilt der det står «Reservert Sune Bergman» rett over et handikapskilt.

– Ha, ha. Nei, jeg har ikke fått satt det opp selv. Det er vaktmesteren som har gjort det. Jeg vet ikke helt hvorfor, sier 62-åringen, som på ingen måte trenger rullestol.

Den gamle storkeeperen trenger ingen hjelp for å komme seg frem.

Det gjør han heller ikke for å gjøre suksess med Frisk Asker. Sesongen er halvspilt, men Asker-laget kjemper om medaljeplass. Mye takket være trener «kung Sune».

Og han har ingen planer om å gi seg med det han trives aller best med – selv om har nærmer seg pensjonsalder.

 

– Jeg har kontrakt med Frisk ut denne sesongen. Og opsjon på ett år til. Hva som skjer neste sesong er usikkert, men jeg rimelig sikker på at jeg kommer til å trene et ishockeylag også neste år. Det er dette jeg kan. Så lenge jeg har helsen i behold, ser jeg ingen grunn til å gi meg. Jeg hadde selvfølgelig gjerne trent et lag i den svenske eliteserien, men det viktigste for meg er å trene et ishockeylag. Jeg føler at jeg fortsatt har gnisten og interessen for å utvikle idretten. Men skulle jeg miste den gnisten, vil jeg slutte på dagen. Da er det ingen vits i å holde på lenger.

– Kanskje jeg fortsetter så lenge at jeg må rulles ut, smiler han, med klar henvisning til skiltet.

Muhammad Ali

Frisk-sjefen har tro på at klubben kan være med hele veien inn når det gjelder å kjempe om medaljer i årets eliteserien – hvis laget klarer å holde seg unna de verste skadene.

– Det er vi nødt til. Vi har en for tynn stall med tanke på skader. Og vi har ikke økonomi til å forsterke, sier han.

– Men det er hardt arbeid som gjelder. Hele tiden.

 

HELT: Muhammad Ali er den store helten til Sune Bergman. Dette bildet har fulgt ham siden 1989.
HELT: Muhammad Ali er den store helten til Sune Bergman. Dette bildet har fulgt ham siden 1989.

I kveld tar laget imot Lørenskog hjemme i Askerhallen. Det er det eneste laget som Frisk ikke har tatt poeng mot denne sesongen.

Kanskje Sune Bergman igjen må trekke frem sin idrettshelt, den amerikanske bokseren Muhammad Ali. På kontorveggen i Askerhallen henger et bilde av Ali. Et bilde som har fulgt svensken siden 1989. Han har flere ganger trukket frem den verdenskjente bokseren, nå 73 år gammel, når han forsøker å tenne spillerne før kamp.

– Han er det største idrettsmannen verden noen gang har sett. Det er det ingen tvil om. Jeg liker personer som står opp for sine verdier. Ali ble strippet for alle VM-titlene sine da han sa nei til å være med i Vietnamkrigen i 1967. Det viser karakter, sier Sune Bergman.

Viser Frisk-spillerne et snev av det samme, kan klubben snart bestille mer plass til nytt sølvtøy.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.