Skip to main content

Frisk Asker tapte fjerde kvartfinale - klubblegende jubilerte

JUBILANT: Petter Kristiansen har spilt 700 kamper for Frisk Asker. – Men jeg ville ikke feire det slik, med dette resultatet, poengterer han.

Frisk Asker tapte den fjerde kvartfinalen mot Lillehammer - i det som var Petter Kristiansens 700. kamp for klubben. Med det er lagene like langt i kvartfinaleserien.

FRISK ASKER - LILLEHAMMER 1-4

– Det er selvfølgelig stort. Det har blitt noen år, smiler Petter Kristiansen lett, etter den fjerde kvartfinalen mot Lillehammer.

700 kamper er også flest for Frisk - 57 flere enn Johnny Nilsen spilte for klubben.

– Men jeg ville ikke feire det slik, med dette resultatet, poengterer han.

For hverken Kristiansen eller de andre Frisk-spillerne kunne forhindre at Lillehammer onsdag stakk av med seieren i den fjerde kampen i «best-av-syv»-serien.

Etter en jevn kamp - hvor de to første periodene endte uavgjort - scoret Lillehammer relativt tidlig i den tredje perioden. Da Frisk tok ut keeper Dahlberg i et desperat forsøk på å utligne mot slutten av kampen, fikk de i stedet to mål i sekken.

Det endte 1-4, og lagene er nå like langt - på 2-2 i kamper.

LES OGSÅ: Derfor er sluttspillsuksess viktig for Frisk Asker

– Tilfeldig bortedominans

– Det er en jevn kamp over tre perioder. Det var absolutt ikke vår beste kamp i denne serien her, vi kom ikke helt opp på det nivået vi ville i dag, sier Frisk-trener Jan Andre Aasland.

– Likevel er det jevnt gjennom hele kampen, helt til de får to på slutten der i åpent mål. Vi skal ikke grave oss for dypt ned, men på fredag må vi opp et par hakk.

 

SLITER: Magnus Geheb og Frisk Asker er i trøbbel mot Lillehammer.

Allerede fredag er det nemlig femte kvartfinale - på Lillehammer. Og kanskje trenden fortsetter; alle fire kvartfinalekampene så langt har endt med borteseier.

– Er dette tilfeldig?

– Ja, det er det. Tre av fire i serien har gått til overtid. I dag var det også jevnt, de scorer to på slutten i åpent mål. Så hjemme og borte har ikke så mye å si, tror Kristiansen.

– Jeg tror det. Det er to såpass jevne lag, at hjemme- og bortebane ikke spiller så stor rolle. Det er tette kamper, og det er små marginer som avgjør den ene eller andre veien. Det er små marginer og tilfeldigheter, sier Aasland - som passer på å skryte av jubilanten.

– 700 kamper er en fantastisk prestasjon. Det er ikke mange som spiller så mange kamper for en klubb. Han er en fantastisk type å ha i laget.

LES OGSÅ: Lystad Jacobsen kan miste sluttspillet for andre år på rad

Målløs førsteperiode

Onsdagens første periode endte målløst. Frisk sto strålende i forsvar, og hadde en god mulighet gjennom Anders Bastiansen relativt tidlig. De siste fem minuttene av perioden åpnet det seg noe, og begge lag skapte sjanser - men ingen fikk hull på bylen.

Etter første pause skulle vi dog få scoringer. Etter drøye 21 minutter driblet Brendan Ellis seg inn foran mål, og helt inn i målgården til Frisk. Dahlberg stoppet Ellis' avslutning, men pucken skle ut igjen til Joakim Arnestad, som satte inn 0-1 - for øvrig en scoring som først ble godkjent etter at dommerne hadde brukt flere minutter på å studere video.

Fem minutter før periodeslutt fikk så Frisk straffe. Sean McMonagle var iskald, fintet Lillehammer-keeper Bengtsberg mot høyre, dro pucken mot venstre, og løftet den så opp i krysset.

 

SETTER STRAFFE: Sean McMonagle setter straffeslag for Frisk, og utligner til 1-1.

Tok ut keeper

Frisk og Anders Bastiansen fikk en god mulighet tidlig i den tredje perioden, men det var Lillehammer som scoret - da Justin Hickman skjøt fra distanse.

Og med gjestene i føringen kastet Frisk alt fremover. Thompson, Granholm og McMonagle var blant dem som fikk brukbare muligheter, uten å få pucken over mållinjen.

Mot slutten kastet Frisk alt i angrep, og tok ut keeper Nicklas Dahlberg. Det endte med at Lillehammer scoret på to skudd fra egen banehalvdel - det første umiddelbart etter at Dahlberg var ute av målet, og det andre like før slutt.

Kampen endte 1-4.

Men dere har muligheter til at det er dere som tar ledelsen 2-1. Da hadde alt sett annerledes ut?

– Vi skaper noen gode muligheter i dag, og hadde blant annet mulighet i powerplay i fire minutter, hvor vi normalt sett får et mål. Det får ikke vi i dag. Som du sier - det kunne sett annerledes ut, men det gjør det ikke i dag. Vi må opp noen hakk, sier Aasland.

  KAMPFAKTA

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.