Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Frisk Asker snudde kampen, men tapte til slutt

FYRER LØS: Victor Björkung sender Frisk Asker i ledelsen omtrent halvveis i andre periode. Ledelsen holdt dog kun ett minutt, før Vålerenga avgjorde i tredje periode.

Frisk Asker snudde tredje semifinale og ledet halvveis ut i andre periode, men tapte til slutt en bortekamp for første gang i årets sluttspill.

VÅLERENGA - FRISK ASKER 3-2

– I dag opplever jeg at vi er det beste laget. Sett under ett gjør vi en god kamp. Nå er den bortestatistikken og greiene med den lagt bort, så nå er det på tide at vi også vinner en hjemmekamp, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland rett etter kampen.

For det var Vålerenga som vant, selv om Frisk ledet 2-1 ti minutter ut i andre periode. Vålerenga utlignet minuttet senere - og ett minutt og 50 sekunder før slutt avgjorde Vålerenga kampen.

Dermed tapte Frisk Asker sin første bortekamp i sluttspillet. Nå må laget vinne hjemme - som de heller ikke har gjort til nå i sluttspillet - skal de nå finalen.

– Hvordan skal dere klare det?

– Vi må spille samme hockey. Det har ingenting å si om vi er hjemme eller borte. Vi må komme med samme energi og spille på samme måten og gjøre det enkelt. Så håper jeg det blir bra trykk i Askerhallen. Det var det sist, så det blir gøy å spille der igjen, sier Victor Björkung, mannen som ga Frisk Asker en 2-1-ledelse.

LOKAL STJERNE FØR KAMP: Viktor Granholm: – Ekstra deilig å slå Vålerenga

Nervepirrende

Vålerenga tok ledelsen 1-0 i den første perioden mandag, men Frisk Asker var likevel langt mer med i denne, enn de har vært i førsteperioden ved de to forrige semifinalene.

Blant andre Petter Kristiansen og Kyle Bonis hadde gode sjanser for Frisk Asker i løpet av de første 20 minuttene, men det var Vålerenga som scoret.

I andre periode snudde Frisk Asker kampen. Først utlignet Magnus Geheb da Vålerenga-keeper Søberg mistet pucken enkelt - og Geheb våkent var frempå, og kranglet inn 1-1.

Halvveis i perioden sendte så Victor Björkung Frisk i ledelsen, da han hamret pucken i mål fra midt inne i Vålerengas sone. Bare minuttet senere utlignet dog Vålerenga.

LES OGSÅ: Utvisningene kostet dyrt da Frisk Asker tapte for Vålerenga

Den andre perioden var stappfull av nerve og spenning. Bonis traff stolpen tidlig i perioden, mens Frisk-keeper Nicklas Dahlberg reddet gode avslutninger fra Martin Røymark, Rasmus Ahlholm og Oskar Ekelund.

– Vi kom ut på en helt annen måte i førsteperioden i dag, og styrte egentlig kampen. Vi fikk satt godt press og skapte en del. Så ligger vi jo under 1-0, men sånn er det. Andre periode er også veldig, veldig, veldig bra. Vi kommer tilbake og tar ledelsen. Vi gjør en god periode, og har Vålerenga der vi vil ha dem, er Aaslands oppsummering av de to første periodene.

– Ja, jeg er enig. Jeg synes vi gjorde en bedre førsteperiode enn vi har gjort tidligere. De fikk ikke like sterkt press på oss som de har hatt ved de to første kampene. Det er bare å fortsette å komme ut på samme måte i resten av kampene, sier Björkung.

 

NESTEN: Frisk Asker skapte en del sjanser mandag, og scoret også to ganger - men det var Vålerenga som stakk av med seieren.

Strålende Dahlberg

Og når man har nevnt keeper Nicklas Dahlberg. I den tredje perioden vartet han opp med både dobbeltredning og trippelredning da Frisk var i undertall. Perioden var ellers jevn, og bølget frem og tilbake helt til Vålerengas Røyrmark avgorde snaue to minutter før slutt.

Frisk tok ut Dahlberg og kastet alt frem etter dette. Det skapte situasjoner der mange spillere kjempet foran Vålerenga-målet, men pucken gikk ikke over streken.

– Den tredje perioden er jevnspilt, sier Aasland.

– Dahlberg står godt?

– Ja, Nicklas har så langt i semifinalene vært veldig, veldig bra. Han må bare fortsette der han er. De som er utpå banen får prøve å hjelpe litt bedre til tider. Han holder oss inne i kampen til tider og gjør noen bra redninger, så får vi stramme opp litt foran han, sier Aasland.

Björkung minner om at det er små marginer som avgjør semifinaleserien.

– Så vi får bare glemme dette her, nå har vi ny hjemmekamp om to dager. Vi får lade opp på ny til den, sier han.

KAMPFAKTA

Les flere artikler