Skip to main content

Frisk Asker snublet mot nyopprykkede Ringerike

NEDTUR: Frisk-keeper Nicklas Dahlberg depper etter at Frisk Asker tapte 4-5 hjemme mot nyopprykkede Ringerike etter straffeslag.

Ringerike sjokkerte Frisk Asker og vant 5-4 etter straffeslag i serieåpningen.

FRISK ASKER - RINGERIKE 4-5

Frisk Asker var storfavoritter foran serieåpningen mot nyopprykkede Ringerike, men etter å ha brent sjanse på sjanse i siste periode og i spilleforlengelsen, gikk kampen til straffeslag.

Frisk-spillerne fortsatte å bomme da matchen skulle avgjøres, og dermed kunne Ringerike juble for triumf allerede i sin første kamp på øverste nivå.

- Det var en frustrerende kamp. Vi kontrollerte spillet ute på isen i store deler av oppgjøret, men vi gjør en del feil, og dermed blir kampen mer uforutsigbar enn ventet, oppsummerer Frisk-trener Scott Hillman.

- Vi leder på et punkt med to mål, men så gir vi fra oss ledelsen. Samtidig må vi ikke glemme at vi er et nytt lag, så vi er nødt til å lære av feilene våre og se fremover, fortsetter Hillman.

Eliteseriedebutantene tok ledelsen

Frisk forventet nok lett match hjemme i Askerhallen, og de gikk rett i angrep mot det gamle samarbeidslaget sitt. De klarte ikke å utnytte et tidlig overtall, det gjorde derimot Ringerike da de Petter Kristiansen måtte sone to minutter for slashing.

Nærmere fem minutter var spilt da Michael Söderberg sjokkerte Frisk og sendte Ringerike i føringen. Frisk slet med å få kontroll på pucken foran eget mål, og Söderberg fikk kranglet inn 1-0; Ringerikes første mål på toppnivå i Norge gjennom tidene.

Baklengsmålet så ut til å sette fart på Frisk, som svarte nærmest umiddelbart. I det 7. minutt ble Nicolay Andresen spilt frem av Anders Bastiansen, og mannen med nummer 13 på ryggen satte inn Frisks første scoring i årets sesong.

LES OGSÅ: – Frisk vil være i toppen i år

Bonis sendte Frisk i føringen

Frisk fortsatte å angripe, og nykommeren Kyle Bonis bommet regelrett på pucken da han skled inn foran Ringerikes mål minuttet etter utligningen. I påfølgende angrep traff han langt bedre, og han presenterte seg for hjemmepublikummet med en flott scoring etter å ha blitt assistert av Henrik Ødegaard.

Ledelsen holdt ikke lenge. Ringerike viste ingen respekt for sine mer meritterte motstandere, og allerede i det 11. minutt slo et offensivt Ringerike-lag tilbake, nok en gang i overtall, da Jørgen Langdalen limte pucken i høyre hjørne etter pasning fra Dennis Ryttar.

Resten av første periode ble preget av en rekke utvisninger, og da pausesignalet gikk i Askerhallen, sto det fortsatt 2-2, mens Ringerike ledet skuddstatistikken 9-7.

Sørget for pangåpning på andre periode

Frisk Asker hadde nok bestemt seg for å gå hardt ut i den andre perioden. Det var ikke spilt mer 22 sekunder før Shawn Szydlowski gled elegant opp mot Ringerikes mål og prikket inn 3-2.

Det var et helt annet driv over Frisk Asker nå, og fire minutter senere la Viktor Granholm på til 4-2 etter pasning fra Sebastian Johansen, som fylte 21 år for litt mer enn en uke siden.

BLI KJENT MED FRISK-TRENEREN: Frisk-trener om å reise til Norge: – En tøff avgjørelse å si ja til Frisk

Frisk så ut til å ha koblet et visst grep om matchen, men Ringerike nektet å gi opp, og i det 33. minutt reduserte de ved Nils Fuglesang.

Ringerike sikret spilleforlengelse

Bonis var nær sin andre Frisk-scoring ved et par anledninger mot slutten av den andre perioden, som da han skar inn fra høyre og vippet pucken opp i venstre krysstverrligger. Sekunder senere angrep Ringerike, og det var kun centimeter om å gjøre at de ikke utlignet da pucken danset på mållinjen bak en utspilt Nicklas Dahlberg i Frisk-buret.

I periodens siste minutt kom det en haug med skudd mot Ringerikes burvokter, men Johan Kallio reddet det som kom mot ham, slik at stillingen forble 4-3 etter to spilte perioder. Frisk vant skuddstatistikken 14-9 i andre periode.

LES OGSÅ: Ny ishall i Asker vil øke interessen for ishockey

Frisk Asker beholdt et visst overtak i starten av den tredje perioden, men manglende uttelling straffet seg, for rundt ti minutter før slutt utlignet eliteseriedebutantene fra Ringerike ved Thomas Lystad. Målet satte fyr på bortefansen, som knapt kunne tro sine egne øyne.

Klarte ikke avgjøre

Frisk jaget vinnermålet, og Garreth Thompson smalt til med full kraft fire minutter før full tid, dog uten hell, og dermed måtte lagene ut i spilleforlengelse.

Frisk hamret løs og sendte skudd på skudd mot bortelagets mål da de spilte i overtall tidlig i spillerforlengelsen, men Ringerikes målvakt sto i veien.

- Vi forventer å vinne når vi kommer til 40 skudd og scorer fire mål, men hockey er en uforutsigbar idrett, og Ringerike viste at de har et godt lag med en god keeper, sier Frisk-trener Hillman.

De oransje klarte å sende av gårde hele ni skudd på de fem ekstra minuttene, men de fikk ikke pucken i buret. Med det gikk kampen til straffeslag, og der trakk altså Ringerike det lengste strået. KAMPFAKTA FRISK ASKER - RINGERIKE

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.