Skip to main content

Frisk Asker signerer landslagsspiller fra Sparta

Håkon Løken Pedersen har skrevet under en toårsavtale med Frisk Asker.

Håkon Løken Pedersen har skrevet under en toårsavtale med Frisk Asker. 

Foto: Carina Johansen / NTB

Han ble vraket fra landslaget rett før VM-troppen ble tatt ut, men nå har Håkon Løken Pedersen (23) signert en toårsavtale med Frisk Asker. 

– Jeg synes Asker er en klubb som har gode forutsetninger for å drive bra. De viste en sterk interesse for å hente meg til klubben, og det gir meg en ekstra trygghet som spiller, sier Håkon Løken Pedersen til Budstikka.

Fredag ble det klart at 23-åringen fra Sparta er enig med Frisk Asker om en toårskontrakt. Han har spilt i Sparta i hele sin karriere, bortsett fra noen korte låneopphold i Moss og Comet. Han har også et knippe landskamper og spilte senest i Varner Arena da Norge møtte Danmark. Han ble vraket fra VM-troppen etter de siste kampene mot Slovakia rett før VM.

Fristet av Frisk

Frisk Asker har gjort flere tunge signeringer i det siste, med blant annet Alexander Bonsaksen og Christian Fosse fra Lillehammer på backsiden.

Backen Håkon Løken Pedersen er ikke i tvil om hvorfor Asker-laget er blitt så attraktive.

– Jeg tror mye av årsaken til at Frisk signerer så mange gode spillere, er fasilitetene og det gode treningsopplegget som de har med den nye ishallen. Det betyr at man kan ha en 100 prosent proff hverdag som ishockeyspiller, sier han.

– Alt er tilrettelagt for å kunne ha en fin utvikling som ishockeyspiller, sier Løken Pedersen.

Han sier at det ikke nødvendigvis er lønnen som er så mye bedre i Asker.

– Det er ikke så store forskjeller på lønnen i Hockey-Norge. Men det er det rundt Frisk som gjør klubben som et attraktivt valg, sier han.

Nei til utlandet

Han forlater et Sparta som slo ut Frisk Asker i sluttspillet. Han mener at Frisk kommende sesong bør være en soleklar utfordrer til Stavanger Oilers i kampen om NM-gullet.

– Med så mange gode signeringer som de har gjort i det siste, bør klubben absolutt være det.

Han sier at det også var interesse fra utenlandske klubber, men at valget falt på Frisk.

– Det var interesse fra Østerrike og noe i Allsvenskan i Sverige. Men samtalene med Frisk var så gode at jeg ikke var i tvil, sier Håkon Løken Pedersen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.