Skip to main content

Frisk Asker med viktig seier i hockeydrama mot Lillehammer

Frisk Asker og Hampus Gustafsson tok en viktig seier i jakten på medaljer og topp fire-plassering.

FRISK ASKER – LILLEHAMMER 2–1

Hjemmelaget fra Asker var pisket til å vinne på hjemmeis torsdag kveld. Skulle forhåpningene om medalje i eliteserien, og enda viktigere, en plass blant de fire beste i grunnserien som også betyr hjemmebanefordel i sluttspillet, måtte Lillehammer sendes hjem med null poeng.

Og det klarte de oransjekledde fra Asker. Og det var Hampus Gustafsson som ble kampen store spiller for hjemmelaget. De to scoringene til 28-åringen i midtperioden avgjorde kampen for Frisk Asker – selv om Lillehammer reduserte til 2–1 med 50 sekunder igjen på kampuret.

– Det var deilig å få denne seieren. Nå kan vi avgjøre dette selv i kampen om å være blant de fire beste, sier tomålsscorer Hampus Gustafsson.

– Må vinne

Foran den siste serierunden, der Frisk Asker møter Stjernen borte, ligger Vålerenga på tredjeplass med 77 poeng. Frisk Asker innehar fjerdeplassen, foran Lillehammer med samme poengsum. Frisk har fordelen mot Lillehammer fordi de leder på innbyrdes oppgjør i grunnserien. 

– Jeg tror uansett vi er nødt til å vinne den siste kampen i Fredrikstad for å være sikre på den fjerdeplassen. Lillehammer møter Stavanger i den siste kampen, og de er allerede seriemestere. Så der kan alt skje, mener Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

Hjemmebanefordel

Den store forskjellen på å endte på fjerdeplass fremfor femteplassen, er at laget på fjerdeplass får en hjemmebanefordel i sluttspillet. I best-av-syv-serien betyr det at laget på fjerdeplass får muligheten til en ekstra kamp på egen is, kontra laget som ligger på femte- til åttendeplass.

– Det er alltid en fordel å ha én ekstra hjemmekamp. Det er det ingen tvil om, sier Aasland, selv om han neppe har glemt at det var akkurat på bortebane Frisk Asker la grunnlaget for det som etter hvert ble et sensasjonelt NM-gull i 2019.

Fyrverkeri

Den første perioden ble en periode der begge lagene følte på hverandre, og var svært lite villige til å ofre for mye fremover på isen. Derfor sto det også 0–0 etter de første 20 minuttene.

Men om den første perioden var litt kjedelig, var midtperioden virkelig et fyrverkeri. I hvert for hjemmelaget og spesielt for Hampus Gustafsson. To ganger overlistet han Oliver Dackell i Lillehammer-målet.

Nå er Gustafsson igjen toppscorer på laget, og kommer til å spille i gullhjelm i siste kampen mot Stjernen.

– Det bryr jeg meg lite om. Det viktigste er at laget vinner og at min rekke produserer. Det å spille med gullhjelmen gjør bare at jeg får mer oppmerksomhet fra det andre laget, sier svensken.

Straffeslag

Den siste perioden jaget laget fra OL-byen en redusering. Men utvisninger gjorde jobben vanskelig for de hvitkledde.

Og selvfølgelig en magisk Nicklas Dahlberg i Frisk Asker-målet. Svensken var strålende mot laget fra Lillehammer. Han klarte dog ikke å redde det siste forsøket fra Stian Nystuen, men det holdt inn for hjemmelaget.


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.