Skip to main content

Frisk Asker med vanvittig snuoperasjon

JUBEL: Frisk Asker kunne juble etter å ha slått Lillehammer tirsdag - selv om det så særdeles mørkt ut etter første periode.

Det ble høydramatisk da Frisk Asker slo Lillehammer tirsdag kveld.

FRISK ASKER - LILLEHAMMER 5-4

– Jeg synes litt synd på alle de som jeg regner med dro etter første periode. Det skulle egentlig bare mangle, men forhåpentligvis fikk de med seg de gode nyhetene, smiler Frisk Asker-trener Scott Hillman.

For det var litt av en snuoperasjon han var vitne til i Askerhallen tirsdag kveld. Frisk Asker lå under 0-4 allerede etter 14 minutter hjemme mot Lillehammer - og det så ordentlig mørkt ut.

Men Frisk Asker sto for en vanvittig snuoperasjon, og kom tilbake. To mål i andre periode ga 2-4 før de siste 20 minuttene. Tre mål i den siste perioden sørget så for at det plutselig var de oransjekledde fra Askerhallen som kunne juble - etter det som ble en ekstremt spennende kamp.

Men det så altså ikke slik ut etter de første 20 minuttene.

– Dette var spesielt, sier Hillman.

– I den andre og tredje perioden spilte guttene som om de alle visste hva de andre spillerne skulle gjøre. Det er poenget i ethvert system. I den første perioden visste ingen hva den andre gjorde, fordi de ikke fulgte noe system i det hele tatt. Det har ikke noe å si om du har et dårlig eller godt system, spillerne må vite hva den andre skal gjøre, og i dag gjorde de det i andre og tredje periode. Det ble vi belønnet for da.

LES OGSÅ: Frisk-legende gir seg på landslaget

– Aldri opplevd det

– Dette var deilig, når vi får en sånn start som vi fikk i dag. Seieren smaker ekstra godt når man kommer tilbake og vinner en sånn kamp, sier Anders Bastiansen.

Han scoret både Frisk Askers første og siste mål. Det første virket å gi laget gnist, spilleglede og tro.

Og det la grunnlaget for at Frisk kunne snu kampen.

– Det blir en berg-og-dalbane-følelse dette. Man føler seg helt under isen, og plutselig er det sånn at man tror man kan vinne alt, smiler Bastiansen.

– Men vi må lære litt av den første perioden. Sånn kan vi nesten ikke holde på.

– Vi måtte gjøre det enklere, og score to mål i hver periode. Nå ble det to og tre. Vi hadde tro på at vi kunne snu det, men vi vet også at det ikke er så ofte det skjer.

Har du opplevd det før?

– Jeg var med en gang vi lå under 5-0, der det sluttet 5-5. Da måtte ikke et lag vinne. Jeg kan ikke huske at at jeg har vært med på en slik snuoperasjon tidligere. Det kan hende at det har skjedd, jeg har spilt i mange år, ler Frisk-legenden.

LES OGSÅ: 800 Frisk Asker-bamser på isen

Heller ikke mannen som ble kåret til Frisks beste spiller - keeper Ole Morten Furseth - kan huske å ha opplevd lignende.

– Nei, heller at det er nære, men man ikke klarer det, sier Furseth.

Han kom inn på stillingen 0-4, og sto en fantastisk kamp.

– Det blir litt sånn, man kommer inn og får testet seg tidlig. Kommer man seg over det får man en litt bedre følelse, og det hjelper selvfølgelig. Men vi har en god kollektiv innsats i dag. Det er ikke bare, bare å score fem mål mot et av de bedre lagene i ligaen.

LES OGSÅ: Slik vil Frisk gi tilbake

Viktige mål

Det begynte altså ikke så bra for Frisk - som lå under 0-4 etter et kvarter. Den første perioden var lite å skrive hjem om for de oransje.

– Hva skjedde egentlig i den første perioden?

– Jeg foretrekker at du spør spillerne. Mine ord vil ikke være veldig hyggelige, smiler Hillman.

Uansett løftet Frisk seg altså. Etter Bastiansens reduseringsmål ble det, som nevnt, mer trøkk - og etter en drøy halvtime reduserte Frisk på ny - gjennom hjemmedebutant Victor Björkung. Mens lagkameratene dekket foran mål, ventet, ventet og ventet Frisks nye back til han hadde en solid åpning - og til slutt sendte han pucken i et halvåpent mål.

– Det er en god pasning fra Max (Krogdahl). Jeg vet ikke hvor keeperen skulle, smiler Björkung.

– Det er klart man blir sur etter første periode, men man må bare fokusere på at det er to perioder igjen av kampen. Kan de score fire så kan vi det og. Og vi gjorde jo til slutt fem, smiler han.

2-4 sto seg ut andreperioden.

– Vi får 4-1-målet. Og når vi får 4-2 er det ordentlig liv i kampen igjen. Det kan være vanskelig for motstanderen det der, for de vet at ved 4-3 kan det bli nervøst, sier Bastiansen.

LES OGSÅ: Hillman etter seieren: – En av våre beste kamper

Jubel

Og 3-4 kom tidlig i tredje periode - gjennom Kyle Bonis. Det var virkelig match igjen, og allerede 17 minutter før slutt kom utligningen, da Garreth Thompson spilte vegg med Bastiansen, før han dunket inn 4-4.

Kampen bølget noe voldsomt etter dette. Lillehammer hadde noen gigantmuligheter, men Furseth stoppet alt som kom hans vei. Samtidig hadde Frisk Asker sine sjanser - og etter 56 minutter skulle avgjørelsen falle:

Kyle Bonis gikk rundt mål, og spilte pucken ut til Victor Björkung. Svensken skjøt - og Anders Bastiansen styrte pucken videre i mål.

– Jeg var veldig glad da. Det jeg er veldig imponert over er at når det blir 4-4 så fortsetter vi. Man kan risikere at man blir litt sånn «Å, nå har vi kommet tilbake, hva gjør vi nå?», sier Bastiansen.

Han opplever at dette er en av de beste måtene å vinne på, og får støtte fra resten av laget.

– Vi trenere håper jo på den perfekte kampen, men vi trengte egentlig bare noe, fordi vi spilte vår verste kamp for sesongen sist mot Stjernen. Spillerne våre vet det, men vi gjentok det i den første perioden i dag, mener Hillman.

– Når situasjonen blir sånn som dette, er det ikke noe bedre utfall. Man er veldig langt nede, så man kommer veldig høyt opp. Nå må vi nullstille før neste kamp, så vi ikke tror vi er verdensmestre, sier Furseth.

KAMPFAKTA

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.