Skip to main content

Frisk Asker i koronakarantene – kamper utsatt

Det blir en rolig romjul for Frisk Asker etter at kampene mot Vålerenga ble utsatt.

Det blir en rolig romjul for Frisk Asker etter at kampene mot Vålerenga ble utsatt.

Foto: EVA GROVEN

Romjulskampene mot Vålerenga er utsatt fordi en av Frisk-spillerne har avlagt positiv hurtigtest.

– En av spillerne våre våknet med sår hals tirsdag morgen, og han avla deretter positiv hurtigtest, sier Frisk-trener Vidar Wold.

Spilleren har fått beskjed om at han har vært nærkontakt med en person som er bekreftet smittet med korona. Det skriver klubben i en pressemelding.

Karantene ut året

Hele Frisk-laget er derfor inntil videre satt i karantene. Det betyr at de to romjulskampene mot Vålerenga er utsatt i tråd med koronareglementet.

– Vi har fulgt prosedyrene for smitte etter boken, og heldigvis var det enkelt å få utsatt kampene, sier Wold.

– Dette er selvsagt veldig kjedelig. Samtidig er vi veldig glade for at dette ble oppdaget før kampen, slik at det ikke går utover flere, sier Wold.

Han understreker at Frisk Asker har testet spillerne flere ganger den siste tiden.

– Vi har vært påpasselige med å teste spillerne i takt med smitteøkningen. Da spillerne kom tilbake fra ferie på søndag, måtte alle teste seg før trening. Da var alle negative, forklarer Wold.

Han presiserer at den positive testen som nå er avlagt, er en hurtigtest, og at spilleren nå har tatt en vanlig test også.

– Bra for ligaen

Før tirsdagens positive test rakk Frisk å gjennomføre to økter etter juleferien.

– Det så bra ut, og vi hadde gledet oss til matchene mot Vålerenga, men det er bra for ligaen at smitten oppdages tidlig, slik at vi ikke drar med oss flere, sier Wold.

Frisk ligger på tredjeplass i eliteserien etter 26 runder, syv poeng bak både Stavanger Oilers og Stjernen. Laget de skulle møtt i romjulen, Vålerenga, ligger tre poeng bak Frisk, men de har bare spilt 24 kamper.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.