Skip to main content

Frisk Asker hentet landslagsspiller: – Ikke enkelt å dra fra moderklubben

Christian Fosse er klar for Frisk Asker. Den tidligere Lillehammer-spilleren har skrevet undre på en kontrakt som strekker seg over to år. Bildet er fra NM-sluttspillet i 2018.

Christian Fosse er klar for Frisk Asker. Den tidligere Lillehammer-spilleren har skrevet undre på en kontrakt som strekker seg over to år. Bildet er fra NM-sluttspillet i 2018. 

Foto: BERIT ROALD, NTB

Frisk Asker har lagt en svak sesong bak seg. Nå har laget hentet forsterkninger i landslagsbacken Christian Fosse (28) fra Lillehammer.

Torsdag kveld ble det klart at Lillehammer-backen Christian Fosse har signert en toårskontrakt med Frisk Asker, melder klubben på sin hjemmeside.

28-åringen har spilt i Lillehammer i stort sett hele sin karriere, og det er også moderklubbens hans. I 2013 til 2015 spilte han i Ringerike, Tønsberg og 17 kamper for den amerikanske klubben Brookings Wizzards i NAHL., ifølge eliteprospects.com.

– Vi har en tydelig plan for lagbygget for årene som kommer, og i den planen ligger det fast at vi skal forsterke vårt defensive spill over hele banen og bli tyngre å spille mot. Gjennom det vil vi også kunne skape enda mer offensivt enn vi allerede gjør, sier Christian Haune i en pressemelding. Han er leder av sportslig utvalg i klubben.

– Fosse er en spiller vi har fulgt med på over tid og han blir en viktig brikke i laget vårt og den norske kjernen. Han er en erfaren, anvendelig og lojal spiller som spiller fysisk og har gode egenskaper både defensivt og offensivt. Han er meget godt trent, er kjent for å trene bra og er en godt likt ledertype, forteller Haune.

Fornøyd Wold

Vidar Wold er en av klubbens to hovedtrenere, og sier at han er meget godt fornøyd med at 28-åringen flytter fra OL-byen til Asker.

– Han har vært i samme miljø lenge og vært lojal mot moderklubben sin i mange år, og det har vi stor respekt for. Samtidig er det av og til slik at nye omgivelser og nye impulser kan være nøkkelen for å ta ytterligere skritt i sin utvikling, sier Wold.

Rart og tungt

28-åringen er nå på landslagssamling med landslaget, og var med på å tapte 2–6 for Finland torsdag kveld. I neste uke blir det muligheter å stifte bekjentskap med ham når landslaget kommer til Asker og Varner Arena for dobbeltkampene mot Danmark. 

– Det var åpenbart ikke noe enkelt valg å dra fra moderklubben sin etter så mange år. Jeg skal være ærlig å si at det føles rart og litt tungt. Samtidig har jeg en stund følt på behovet for nye impulser for å ta nye steg som spiller. Gjennom prosessen med Frisk Asker har jeg blitt imponert over profesjonaliteten man har vist, sier Fosse i en pressemelding. 

– Det er tydelige planer for klubben, laget og ikke minst at både trenere og sportslig ledelse har satt seg grundig inn i mine styrker, hva jeg kan bli bedre på og vært tydelige på min rolle i laget, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.