Skip to main content

Frisk Asker fullførte trippelen mot Vålerenga

VIKTIG MANN: Frisk Askers Connor Gaarder sørget for 2-1-ledelse mot Vålerenga.

Frisk Asker har holdt Vålerenga i et jerngrep denne sesongen. Søndag sikret de seg sin tredje strake seier mot Oslo-laget.

Frisk Asker - Vålerenga 3-2

Søndag kveld hadde Frisk Asker muligheten til å begå en aldri så liten historisk bragd. Da kunne de nemlig slå Vålerenga for tredje gang på rad i samme sesong, noe de ikke hadde maktet siden de ble norgesmestere i 1978/1979-sesongen.

Det startet lovende da Marshall Everson sendte vertene i ledelsen etter syv minutter, assistert av Connor Gaarder og Mathias Saksvik Baar. De festet et stramt grep om kampen, men gjestenes Jørgen Karterud utlignet mot spillets gang, og lagene gikk av isen etter 1. periode på stillingen 1-1.

Trioen fortsatte

I andre periode bølget det mye, men Frisk så ut til å kunne ta ledelsen da de fikk straffe halvveis ut i midtperioden. Veteranen Anders Bastiansen var derimot ikke kald nok alene med målvakt Stefen Søberg, og satte pucken via ham og over.

15 minutter ut i perioden var de samme tre Frisk-spillerne igjen frempå da vertene tok ledelsen 2-1. Denne gangen var der Saksvik Baar og Everson som assisterte Gaarder.

LES OGSÅ: Frisk Asker ble rystet av Kongsvinger – men tok seieren de «måtte» ha

Avsluttet sterkt

Det var lenge jevnt i tredje periode, men halvveis stilnet gjestene brorparten av de 1.745 tilskuerne i Askerhallen da Martin Ylven utlignet til 2-2.

Seks minutter før slutt viste Frisk igjen, som så mange ganger før denne sesongen, at de er sterke mot slutten av kampene.

Christian Kåsastul kom ut på siden og passet hardt inn foran mål, der Everson kontant satte inn sin andre scoring.

Da Vålerenga fikk en utvist to minutter før slutt var det liten tvil om hvordan kampen ville ende. Frisk Asker gjorde som for 36 år siden og sikret sin tredje strake seier mot Vålerenga.

LES OGSÅ: Nesøya «Billionaires» og Holmen «Eagles» utkjemper Asker-ishockeyens eneste gjenværende lokaloppgjør

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.